HIRDETÉS

Közösségi térként is szolgál a plébániaudvar

Rédai Botond 2013. szeptember 07., 21:35 utolsó módosítás: 2013. szeptember 08., 17:55

Még soha nem volt a zsögödieknek saját focipályájuk. Ez mától megváltozott – hangzott el az Erdélyi Háló Találkozó keretében megtartott ünnepségen, amelynek során a csíkzsögödi plébánia udvarán létrehozott közösségi teret avatták szombaton.

Fotó: Kristó Róbert

A zsögödi templom felújításával párhuzamosan a plébánia udvarának szabadidős tevékenységekre alkalmassá tétele is zajlik. Tavaly már elkészült az épület alsó szintjén a plébániai iroda és a közösségi ház, idén pedig egy füves sportpályát hoztak létre. „Jelentős eseménynek számít ez a sportpálya avató, hiszen a zsögödieknek soha nem volt ilyen létesítményük” – fogalmazott a rövid átadási ünnepség alkalmával Józsa Lajos. A zsögödi közbirtokosság elnöke kiemelte, az általuk finanszírozott, és a plébániával közösen létrehozott beruházás mindenek előtt a fiatalok számára nyújt kikapcsolódási lehetőséget. Mint kiderült, a létesítmény elsődlegesen labdarúgópályaként használható, a kialakítása során azonban arra is figyelmet fektettek, hogy a téli időszakban korcsolyapályát is létre tudjanak hozni rajta. „A munkálatok ezzel még nem fejeződtek be, reméljük jövőre igazi közösségi térként fog működni a plébánia udvara” – ezt már Sebestyén Ottó mondta a szalagvágást megelőzően. A csíkzsögödi plébános kifejtette, elkészültek a tervek egy vizes blokkal ellátott filagória, illetve egy játszótér kialakítására is, ezek kivitelezése jövőre fejeződne be. Az ünnepséget az Erdélyi Háló és a zsögödi válogatott közötti labdarúgó gálamérkőzés zárta.

A péntektől vasárnapig zajló, a Communitas Alapítvány és Csíkszereda Polgármesteri Hivatala által támogatott Erdélyi Háló Találkozóra egyébként legalább százötven résztvevő érkezett Erdély minden szegletéből. A három napos rendezvény tematikája a hit racionális és irracionális dimenziói volt, erről szombaton délelőtt előadás keretében értekezett Liviu Jitianu, a kolozsvári Babeş-Bolyai Tudományegyetem Teológiai Fakultásának kancellárja. A résztvevők ezt követően kiscsoportos beszélgetésen fejthették ki véleményüket az elhangzottakkal kapcsolatban, majd a soron következő fórumon az előadóhoz is intézhettek kérdéseket. A találkozó három napja során ezen kívül közös imák, illetve különböző kulturális és szórakoztató programok is várják a résztvevőket.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
5 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS