HIRDETÉS

Csak elég volt meglebegtetni, hogy ismerős a szemetelő, máris megtisztították a patakpartot

Kovács Eszter 2018. január 15., 13:14 utolsó módosítás: 2018. január 15., 13:16
HIRDETÉS

Zömmel háztartási szemétből álló halom gyűlt fel néhány napja Székelyszentkirály közelében, a Bosnyák patak partján. Az esetre a közösségi hálón hívta fel a figyelmet Oroszhegy község polgármestere, és felszólította a szemetelőt, hogy takarítsa el a „mocskát”. A módszer bevált.

Odahordták, majd elhordták. Nem az első alkalom, hogy eltakarították az otthagyott hulladékot Fotó: Facebook/Bálint Elemér Imre

Bálint Elemér Imre január 11-én tette közzé saját Facebook-oldalán, hogy a szentkirályi mezei út mellett, az itatóvályútól nem messze nagy mennyiségű szemetet hagyott ismeretlen személy. Az elöljáró akkor úgy fogalmazott a közösségi hálón: „Valaki brutális felelőtlenséggel ilyen posztkarácsonyi hangulatot »varázsolt« – az amúgy az ügyben ártatlan – Bosnyák patakának a partjára. Az elsőfokú »gyorsleltár« nyomozati anyaga szerint a »díszítő« szentkirályi illetőségű, nemrégiben héthetes malacokat árult, és a közelmúltban 5,47 köbméter fűrészárut szállított Udvarhelyre, a Farcádi utcába. Szóval »ismerős«! Teendők: 48 óra alatt a Bosnyák patak környékét (a saját és más mocskát is) takarítsa össze! Következmények: ha nevezett záros határidőn belül nem intézkedik, jön a törvény, a pellengér és a kaloda! Az óra elindult!”

HIRDETÉS

Az illegális szemetelés elleni új módszer olyannyira sikeresnek bizonyult, hogy a polgármester a következő napokban már arról számolt be, hogy

a patakpartot teljesen megtisztították, „még fel is sepertek maguk után”

– mondta el érdeklődésünkre. „Az eset legnagyobb tanulsága, hogy mifelénk az emberek még mindig jobban félnek a közösség megvetésétől, a szégyentől, mint az illegális szemetelésért járó akár 5000 lejes pénzbírságtól” – jegyezte meg Bálint Elemér Imre. A községvezető a továbbiakban hangsúlyozta: „Minden szombaton a hulladékgazdálkodási vállalat a kapunk elől elviszi a háztartási szemetet. Kérem, bizalommal és kötelezően (!) vegyék igénybe a szolgáltatást.”

Volt már ilyen

Egyébként nem ez az első eset Oroszhegy községben, hogy eltakarítottak maguk után az illegális szemetelők: a nyáron az ülkei út mellé hordtak ismeretlenek nagy mennyiségű háztartási szemetet. A község vezetősége akkor is a szemétben talált papírok alapján azonosította az elkövetőket, akik az UTCA akciócsoport közösségi hálón tett bejegyzése és a médiavisszhang következtében el is takarították a hulladékot.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS