Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Felújították a gyimesbükki óvodát, amely már napköziként is működhet

Barabás Hajnal 2019. február 05., 18:35 utolsó módosítás: 2019. február 06., 09:21

Ezentúl napköziként is működhet a gyimesbükki óvoda, miután teljes belső felújításon esett át, és étkező-, valamint hálóhelyiségeket is alakítottak ki benne. A beruházást a Magyar Kormány támogatta a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségén keresztül. A munkálatok értéke 406 ezer lej.

Felújították a gyimesbükki óvodát, amely már napköziként is működhet
galéria
Fotó: RMPSZ

Teljesen megújult a gyimesbükki Dani Gergely Általános Iskolában működő óvoda a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének megrendelésére, az anyaország Kárpát-Medencei Óvodafejlesztési Programjának jóvoltából.

Fotó: RMPSZ

A munkálatok befejezését követően kedden avatóünnepséget tartottak, melyen részt vett Tóth László, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának vezetője is, a helyi gyermekek pedig ünnepi műsorral készültek.

Mint Oláh Sándortól, az RMPSZ óvodafejlesztés beruházási programkoordinátorától megtudtuk, a beruházás révén többek között

az óvoda két foglalkoztató termét újították fel, kicserélték az elektromos hálózatát, új padlóburkolatot helyeztek le, valamint lefestették a falakat.

Felújították az gyimesbükki iskolában működő óvodát. Kedden tartották az avatóünnepséget Fotó: RMPSZ

Rendbe tették továbbá a bejárati lépcsőt, ugyanakkor a 750 négyzetméteres udvarra is új térkőburkolatot terítettek. Kiemelte, hogy mindezek mellett

egy konyhát, valamint étkező-, és hálóhelyiségeket is kialakítottak, illetve felszereltek.

Fotó: RMPSZ

„Az egyik legfontosabb hozadéka a beruházásnak, hogy ezentúl hosszú programú, azaz napközis foglalkoztatásra is van lehetőség, hiszen egyre több családban dolgozik mindkét szülő, ezért fontos számukra a gyermekek délutáni felügyeletének megoldása” – emelte ki Oláh Sándor.

A beruházás összértéke 406 800 lej, amelyből játszótéri elemekre 32 800 lejt költöttek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat