HIRDETÉS

 

Bemutatkoztak a felsőboldogfalvi önkéntes tűzoltók

Fülöp-Székely Botond 2018. augusztus 12., 20:44
HIRDETÉS

Bemutatkozott a megalakulóban lévő önkéntes tűzoltócsapat, átadták a református templom előtt felújított emlékművet, de volt fűzőverseny és a kulturális műsorok sem maradtak el a hétvégén nyolcadjára tartott felsőboldogfalvi falunapokon.

Fotó: Barabás Ákos

A közös munka és az elmúlt egy év alatt történt megvalósítások ünnepe a felsőboldogfalvi falunapok – fejtette ki lapunknak Sándor József, a község polgármestere, hozzátéve, hogy esemény jó alkalmat nyújt arra, hogy találkozzanak, illetve közösen szórakozzanak a helybéliek. Mint mondta,

HIRDETÉS

büszke a Felsőboldaogfalváért Egyesület tagságát alkotó fiatalokra, hiszen már évek óta ők végzik el a rendezvény megszervezésével kapcsolatos feladatokat.

Fotó: Barabás Ákos

Tanulnak az önkéntesek

A polgármestertől megtudtuk, hogy önkéntes tűzoltó egyesület alakult Boldogfalván, amelynek tagjai nemrég sikeresen pályáztak különböző felszerelésekért, de a hivatal közbenjárásával már egy tűzoltóautót és egy kisbuszt is be tudtak szerezni.

Az önkéntesek jelenleg még tanulják a szakmát, különböző képzéseken vesznek részt, ám a falunapok részeként már be tudták mutatni, miként történik egy műszaki mentés.

A szimuláció során összetört autóból szabadították ki a sérültet. „Fontosnak tartom, hogy együttműködjünk minden egyesülettel és alapítvánnyal, amelyik a közösség javát szolgálja, hiszen csak így fejlődhetünk” – jelentette ki Sándor József.

Nemrég újították fel a református templom előtti téren lévő I-II. Világháborús emlékművet, amelynek átadása szintén a falunapok részeként történt meg vasárnap.

Fotó: Barabás Ákos

A tisztségviselő kijelentette, nagyon fontos, hogy méltó módon állítsanak emléket a hősöknek.

Az eseményt a helyi általános iskola néptánccsoportjának műsora, különböző koncertek, focimeccs, főző-, valamint sörivó verseny is színesítette. A vasárnapi programkínálatból az ökumenikus istentisztelet sem maradt el.

Bemutatót tartottak az önkéntes tűzoltók. A szimulációban egy balesethez riasztották őket Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS