Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Az összetartozás érzését erősítette a Vásárhelyi Forgatag

Antal Erika 2019. szeptember 01., 18:45
HIRDETÉS

Otthonosságérzetet adott a résztvevőknek a vasárnap zárult Vásárhelyi Forgatag, amely színes és gazdag programkínálatával több ezer látogatót vonzott a marosvásárhelyi Ligetbe.

Fotó: Haáz Vince

Koncertek, családi és gyermekprogramok, sör-, bor- és pálinkakóstolók, kerekasztal-beszélgetések, előadások, főzőverseny, sikertörténetek bemutatása, könyvvásár és könyvbemutatók, kiállítások, színház, nóta- és operettest, csillagvizsgálás, néptánc, dzsessz- és klasszikus zene – talán röviden így lehetne felsorolni, hogy mi volt az a sok minden, ami megmozgatta a marosvásárhelyieket, akik ellátogattak a Vásárhelyi Forgatag rendezvényeire, illetve távolabbról érkeztek haza, ki csak a szomszéd városból vagy megyéből, ki egy távolabbi országból.

A sok-sok vonzó program mellé társult a kedvező időjárás is, a Ligetben, – ahogy a városi parkot népszerű nevén emlegetik a vásárhelyiek, – a Teleki Téka udvarán, vagy a Borudvarban, Sörudvarban még a kánikula is elviselhetőbb volt.

Fotó: Haáz Vince

Otthonossági érzést ad a Forgatag, jó itt találkozni az ismerősökkel, a régi barátokkal, felidézni az emlékeket, amelyek lehet, hogy közösek, lehet, hogy nem, nem baj, ha nem velem történt meg, csak egy ismerősömmel, akit én is, de a mellettem ülő is ismert, ez már egy olyan közösségi élményt nyújt, amit ma már csak itt kapok meg a Vásárhelyi Forgatagon

– mesélte lapunk érdeklődősére egy marosvásárhelyi résztvevő.

Fotó: Haáz Vince

„Kortársak vagyunk mind, akik ide eljöttünk, ismeretlenül is leülünk egymás mellé egy asztalhoz és azonnal megtaláljuk a közös hangot, pár perc után a közös ismerősöket, tisztázzuk, ki melyik utcában született, hová járt iskolába. Ezt hozta el a Forgatag, azt, hogy

ha máskor nem, de most kimozdulunk otthonról, kijövünk a Ligetbe, otthon érezzük magunkat

– foglalta össze a Vásárhelyi Forgatag lényegét egy másik résztvevő.

Fotó: Haáz Vince

Sokan úgy tervezték a pihenőszabadságukat is, hogy néhány napra el tudjanak jönni Marosvásárhelyre, „forgatagozzanak”. Érkeztek Németországból, Izraelből, Ausztriából, Magyarországról, Hollandiából is a Marosvásárhelyről elszármazottak. Vannak, akiknek még itt élnek a családtagjaik, mások szállodában foglaltak szobát maguknak.

Közösen hallgatták az előadásokat, dúdolták a népszerű slágereket, vagy új információkat gyűjtöttek egy-egy kerekasztal-beszélgetés során.

A rengeteg gyermekprogram, a Civil falu rendezvényei, a kézművesek kirakodóvására, az esti fellépők koncertjei több ezer résztvevőt vonzottak a Ligetbe, amely már a délelőtti órákban benépesedett, és amely csak éjféltájt üresedett ki.

HIRDETÉS

Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Az összetartozás érzését erősítette egy héten át a Vásárhelyi Forgatag Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Fotó: Haáz Vince
Jó volt három napig kijárni a Ligetbe Fotó: Haáz Vince
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS