HIRDETÉS

Átjárón gázolták el a házaspárt – a községvezetés a bíróságra megy, hogy lebonthassa a veszélyes betonfalat

Simon Virág 2018. április 25., 09:09
HIRDETÉS

Ősszel lejár a Marosszentgyörgyre épített betonfal garanciája, így a polgármesteri hivatal bíróságon fogja kérni, hogy lebonthassák azt – nyilatkozta Sófalvi Szabolcs községvezető.

Fotó: Haáz Vince

A hétvégi falunapok alatt ismét súlyos közúti baleset történt a Marosvásárhely melletti nagyközségben – az átjárón szabályosan átkelő házaspárt ütött el egy 26 éves férfi. A gépkocsivezetők egyetértenek abban, hogy a 80 centiméter magas betonfal miatt nagyon rosszul és későn lehet észrevenni a gyalogosokat, különösen sötétedés után.

Villanyrendőrt szerelnek

A 2,4 kilométernyi, 80 centiméteres magas betonfalat 2014-ben építették Marosszentgyörgyre a Fő út javításakor. Azóta jelentősen megnőtt a balesetek száma, hiszen a szakértők és a helybéliek szerint is a községet nem ismerő gépkocsivezetők a megengedett sebességnél jóval gyorsabban hajtanak, nem tudván, hogy átjárók és körforgalmak is vannak a betonfallal elválasztott útszakaszon.

HIRDETÉS

Sófalvi Szabolcs marosszentgyörgyi polgármester szerint a más megyéből érkezők

átlagosan 80–90 kilométer/órás sebességgel hajtanak a betonfal mentén, későn veszik észre, hogy átjárók is vannak, és emiatt nagyon megnőtt a balesetek száma.

„Ígéretet kaptunk az országos útügy brassói igazgatónőjétől, hogy három forgalmas átjáróhoz gombnyomásos villanyrendőrt szerelnek, és a rendőrség meg is nézte, hová lehet ezeket felszerelni, de konkrét előrelépés még nem történt. Úgy látom, hogy sem a számos átirat és aláírásgyűjtés, sem a személyes közbenjárás, sem a lakók tiltakozása nem hoz eredményt, így ősszel bepereljük az útügyet, és bíróságon fogjuk kérni, hogy lebonthassuk a veszélyes betonfalat” – közölte Sófalvi Szabolcs.

Fotó: Haáz Vince

Hibás csatornafedők

A községvezető szerint nemcsak a betonfal az egyetlen gond a szóban forgó útszakaszon, hanem a hibás csatornafedők is, amelyeket ahelyett, hogy megjavítottak volna, táblákkal kijelöltek és úgy hagytak.

Hat hónapja kijelölték a kanálisfedőket, de nem javították meg. Ezek miatt sok helyen csak egy sávon lehet közlekedni, sé ezek a jelzőtáblák is elvonják a gépkocsivezetők figyelmét az útról

– mondta a községvezető, aki már rég megjavíttatta volna a fedőket, de az út nem a község ügykezelésében van, így tehetetlen.

Fotó: Haáz Vince

A magas betonfal és a figyelmetlen vezetés hétvégén újabb balesetet eredményezett. A rendőrség közleménye szerint vasárnapra virradó éjszaka egy házaspár a kijelölt átjárón, szabályosan kelt át az úttesten, amikor egy 26 éves gépkocsivezető elütötte őket. A hölgyet súlyos sérülésekkel a kórházba szállították, a férj megúszta könnyebb sérülésekkel.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS