HIRDETÉS

Áramütés ért egy sepsiszentgyörgyi fiút, aki felmászott a vonat tetejére

Székelyhon 2018. május 17., 14:38

Áramütés ért Sepsiszentgyörgyön egy 14 éves fiút, aki társaival felmászott egy vonat tetejére, hogy ott fotókat készítsenek. A fiú égési sérüléseket szenvedett testének közel 50 százalékán – közölte a Kovászna megyei rendőr-főkapitányság.

Képünk illusztráció Fotó: Veres Nándor

A baleset szerda este történt a sepsiszentgyörgyi vasútállomáson. A fiút Bukarestbe szállították kórházba. A Kovászna Megyei Rendőr-főkapitányság az Agerpres hírügynökségnek elmondta, hogy

a 14 éves fiú két másik társával ment be a biztonsági okokból elkerített területre, ahol fotókat akartak készíteni. A fiú felkapaszkodott egy tehervonat tetejére, és áramütés érte. Testfelületének fele összeégett, egy bukaresti kórházba szállították.

A rendőrség kivizsgálást indított az ügyben, ugyanakkor felhívja a lakosság figyelmét, hogy a vasúti hálózat figyelmeztető táblákkal kijelölt és elkerített részeire szigorúan tilos belépni. A rendőrök kérik a szülőket, hogy figyelmeztessék gyermekeiket a vasút fölött húzódó magasfeszültségű – 27 000 voltos – elektromos vezetékek veszélyességére, amelyeknek már a közelében is bármikor megtörténhet az áramütés.

HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS