Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

A romániaiaknak üzent Ferenc pápa a hétvégi látogatása előtt

Iszlai Katalin 2019. május 29., 12:12 utolsó módosítás: 2019. május 29., 12:13

Közétek jövök, hogy járjunk együtt – üzente a romániaiaknak Ferenc pápa abban a videoüzenetben, amelyet kedd este tettek közzé a Vatican News (Vatikáni Hírek) YouTube-csatornán. A szentatya szép és vendégszerető országnak nevezte Romániát, megköszönte a meghívást, illetve azt is, hogy sokan heves erőfeszítéssel készítik elő a közelgő látogatását.

A romániaiaknak üzent Ferenc pápa a hétvégi látogatása előtt
galéria
Fotó: 123RF

A Szentszék hivatalos videómegosztó csatornáján tették közzé kedd este Ferenc pápa üzenetét, amelyben közelgő látogatása kapcsán üzent romániai „testvéreinek. ” A szentatya olasz nyelvű üzenetét itthon először a Román Közszolgálati Televízió 1-es csatornáján (TVR1) mutatták be, román felirattal. Cikkünkben Ferenc pápa videoüzenetének magyar fordítását olvashatják.

Videó: TVR

Kedves romániai testvéreim!

Már csak néhány nap van az utazásig, amely közétek visz. Boldoggá tesz ez a tudat, és már most szeretném kifejezni szívből jövő köszöntésemet.

Romániába megyek, egy szép és vendégszerető országba, mint zarándok és testvér, és köszönöm az államfő, illetve az állami szervek meghívását és együttműködését. Már most átélem a találkozás örömét az ortodox pátriárkával és a román ortodox egyház szinódusának képviselőivel, ahogy a katolikus lelkipásztorokkal és hívekkel is.

A hit kötelékei, amelyek bennünket összekötnek, még az apostoloktól származnak, különösen attól a köteléktől, amely Pétert és Andrást egyesítette, és amely a hagyomány szerint elhozta a hitet a földetekre.

Vértestvérek, akik testvérek voltak az Úrért vállalt vértanúságban is. Köztetek is annyi mártír volt, úgy a közelmúltban, mint a hét görögkatolikus püspök esetében, akiket örömmel fogok boldoggá avatni. Az a cselekedetük, amiért életük végéig szenvedtek, túlságosan értékes örökség ahhoz, hogy feledésbe merüljön. Közös örökség, amely arra hív, hogy ne távolodjunk el a testvértől, akivel ebben osztozunk.

Közétek jövök, hogy járjunk együtt.

Járunk együtt, amikor megtanuljuk megőrizni gyökereinket és a családot, amikor gondoskodunk a gyermekek és a mellettünk élő testvéreink jövőjéről, amikor legyőzzük félelmeinket és előítéleteinket, amikor engedjük, hogy leomoljanak azok a korlátok, amelyek elválasztanak egymástól.

Tudom, hogy sokan heves erőfeszítéssel készítik elő a látogatásomat, és ezt szívből köszönöm. Biztosíthatlak benneteket, hogy imádságban közel vagyok hozzátok, és áldásomat adom rátok. Arra kérlek benneteket, hogy imádkozzatok értem.

Viszontlátásra! 

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat