HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. augusztus 19., szombat

Mit lehet tenni egy elpusztult állat tetemével?

Miközben külföldön és a román fővárosban kisállattemetőkben helyezhetik örök nyugalomra házi kedvenceiket a tulajdonosok, Hargita megyében rengeteg bizonytalanság övezi az állati tetemek kezelését. Egységes álláspont nincs.

Iszlai Katalin 2017. augusztus 18., péntek

Gépjárművezető-oktatók tüntettek Csíkszeredában

Mintegy harminc Hargita megyei gépjárművezető-oktató tüntetett pénteken a csíkszeredai Szabadság téren a szeptember elsejétől érvénybe lépő, sofőriskolákat és független oktatókat is érintő változtatások miatt.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. augusztus 18., péntek

Újabb felújításra és bővítésre készülnek a Sapientia csíki épületén

Nagyszabású felújítási és átalakítási munkálatokra készülnek a Sapientia-egyetem Csíkszeredai Karának épületén. A magyar kormánytól kapott kétmillió eurós támogatásból két éve végeztek épületfelújítást, most további munkálatokra keresnek kivitelezőket.

Iszlai Katalin 2017. augusztus 17., csütörtök

Soltész Miklós Csíkszeredában: felelősséggel is jár az állampolgárság

A jogokkal, a lehetőségekkel felelősség is jár – hangsúlyozta Soltész Miklós csütörtökön Csíkszeredában. A magyarországi Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára a jövő évi magyarországi választásokra történő regisztrációra biztatott.

Iszlai Katalin 2017. augusztus 15., kedd

Fókuszban a munkavállalók védelme – ellenőrzött a munkafelügyelőség

A Hargita megyei munkafelügyelőség feladata többek között a munkaviszonyokat szabályozó jogszabályok betartásának ellenőrzése a munkavállalók védelmének érdekében. A hatóság a 2017-es év első félévében végzett ellenőrzéseiről számolt be.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. augusztus 15., kedd

Igény lett a vajra, de milyen áron?

Jelentősen megnőtt a vaj ára Európában a kedvezőtlen időjárás, a tejhiány és a növekvő kereslet miatt. Egyes országokban hiánycikk is lehet ez a termék az év végéig. Hargita megyében is érezhető az áremelkedés, a vajeladás megnövekedett.

Iszlai Katalin 2017. augusztus 10., csütörtök

Tájékoztató és segítségnyújtó kampányokat indít az RMDSZ Csíki Területi Szervezete

A külhoni magyarok jövő évi magyarországi választásokra történő regisztrációjával kapcsolatosan tartott sajtótájékoztatót az RMDSZ Csíki Területi Szervezete Csíkszeredában. Az illetékesek azt kérik a lakosságtól, hogy legyenek nyitottak.

Iszlai Katalin 2017. augusztus 10., csütörtök

Magyarországi kaszkadőr a csíkkarcfalvi ünnepen

Csíkkarcfalván tizennyolcadik alkalommal szervez Nagyboldogasszony napokat augusztus 13–15. között a helyi polgármesteri hivatal és a Csorgó Fiatalok Szervezete.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. augusztus 10., csütörtök

Nem zavarja a vizsgázás rögzítése a Hargita megyei sofőrvizsgázókat

Nem okozott problémákat a sofőrvizsgák gyakorlati részének rögzítése Hargita megyében. Az intézkedést sokkal inkább kedvezőnek ítélik az illetékesek, hiszen biztosítja a vizsga menetének törvényességét.

Iszlai Katalin 2017. augusztus 08., kedd

Elkerülik a nagy üzletláncok Csíkszeredát

Erdély az ötödik legelőnyösebb régió, Csíkszereda pedig a tizenhetedik legelőnyösebb megyeszékhely az üzletek és vendéglők hozzáférhetősége szempontjából a Storia.ro ingatlanközvetítő portál legújabb felmérése szerint.

Iszlai Katalin 2017. július 29., szombat

Aki erre szánja az életét, mindig a juhok mellett kell lennie

Harmincnégy gazda több mint kétszáz állatát kínálta eladásra szombaton Csíkszeredában a harmadik Csíki Berbécsvásáron. A rendezvény a tenyészállatok adásvétele mellett lehetőséget biztosított a gazdák számára, hogy találkozzanak és megosszák tapasztalataikat.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. július 28., péntek

Halálos vonatbaleset Csíkszenttamáson

Levágta a vonat egy férfi fejét péntek délután Csíkszenttamáson. Az áldozat a síneken feküdt.

Iszlai Katalin 2017. július 28., péntek

Telekommunikációs szolgáltatók kábeleit vágták el Csíkszeredában

Fél napig kábeltévé- és internetszolgáltatás nélkül maradt Csíkszereda több városrésze, miután a Vörösmarty Mihály és a Mihail Sadoveanu utcák kereszteződésében lévő villanyoszlop aljánál valaki péntek éjjel elvágta három telekommunikációs szolgáltató optikai kábelét.

Iszlai Katalin 2017. július 27., csütörtök

Berbécsvásárra készülnek Csíkszeredában

A „kitérőszerű” tavalyi csíkkarcfalvi berbécsvásár után, az első évhez hasonlóan idén újra Csíkszeredában tartják a Csíki Berbécsvásárt, amelyet harmadik alkalommal szerveznek meg szombaton a Dedeman barkácsáruházzal szembeni Cirkuszkertben.

Iszlai Katalin 2017. július 27., csütörtök

Ennyien jelentkeztek a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karára

Lezárult a nyári felvételi időszak a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Karán, a következő tanévre 313 diák jelentkezett. A legnépszerűbb képzések idén is a közgazdasági szakok voltak.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. július 27., csütörtök

Jogosultak lesznek közegészségügyi ellátásra a részmunkaidőben dolgozók is

A munkavállalók társadalombiztosítási járulékát (CAS) és egészségbiztosítási járulékát (CASS) a részmunkaidős alkalmazottak után is legalább a minimálbér szintjén kell befizetniük a munkaadóknak augusztustól egy nemrég elfogadott kormányrendelet szerint.