HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. december 18., hétfő

Azon dolgoznak a Hargita megyei hatóságok képviselői, hogy minél kevesebb baj történjen az ünnepek alatt

Többek között fokozott közúti ellenőrzésekre, illetve a lopások, a törvénytelen karácsonyfa-árusítás és a pirotechnikai eszközök forgalmazásának, birtoklásának visszaszorítását célzó akciókra számíthatnak a téli ünnepek alatt a Hargita megyeiek.

Iszlai Katalin 2017. december 18., hétfő

Kedvezően alakult a levegő minősége Csíkszeredában

Csíkszereda levegőjében a szállópor koncentrációja a múlt heti ködös napok ellenére sem lépte túl a megengedett határértékeket. Míg tavaly már novemberben is volt olyan nap, amikor rossz volt a levegő minősége, az idei év végén tisztább a levegő a megyeszékhelyen.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. december 15., péntek

Hol vásárolhatnak karácsonyfának való fenyőt a csíkiak?

Nem lehet egyelőre karácsonyfának való fenyőt kapni a csíkszeredai piacon, sőt, az is lehet, hogy idén egyáltalán nem is lesz. A vásárlók ennek ellenére több lehetőség közül is választhatnak.

Iszlai Katalin 2017. december 14., csütörtök

Több mint tíz szabadtéri jégpályát nyitnak meg Csíkszéken, amint beáll a tartós hideg

Egyelőre nem kedvez az időjárás a korcsolyapályák működtetőinek, idén ezidáig egyetlen szabadtéri jégpályát sem tudtak megnyitni Csíkszéken. A téli sport kedvelői csupán a megyeszékhelyi Molnár Lajos, illetve a karcfalvi műjégpályán hódolhatnak szenvedélyüknek.

Iszlai Katalin 2017. december 13., szerda

Miért ilyen szokatlan színű reggelente az égbolt?

Szinte egész Románia területén szokatlanul sárgás, vöröses színűre váltott reggelente az égbolt az utóbbi pár napban. Utánajártunk, mi áll a nem mindennapi látvány hátterében.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. december 11., hétfő

Költségvetés-kiegészítés: több mint 400 ezer lejt használhat fel 21 csíkszéki település

A jövedelemadóból és általános forgalmi adóból Hargita megyébe visszaosztott 1,15 millió lejből több mint 400 ezer lejt csíkszéki önkormányzatok számára hagyott jóvá Hargita Megye Tanácsa.

Iszlai Katalin 2017. december 10., vasárnap

Az arc nélküli milliomostól a székelyudvarhelyi vállalkozókig: mekkora vagyonnal rendelkeznek a leggazdagabb romániai magyarok?

Nyilvánosságra hozta Románia 300 leggazdagabb személyének névsorát a Capital gazdasági lap. Míg tavaly Hargita megyéből csupán egy személy kapott helyet a legtehetősebbek listáján, idén Verestóy Attila szenátor mellett a Melinda Impex alapítói is felkerültek rá.

Iszlai Katalin 2017. december 07., csütörtök

Új parkokat létesítenek Tusnádfürdőn, amelyektől a turizmus fellendülését is remélik

A Parkok és zöldövezetek kialakítása Tusnádfürdőn nevű, 6,7 millió lej összértékű európai uniós pályázat révén három park kivitelezésére vált lehetőség a fürdővárosban.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. december 06., szerda

Most kell megragadnia az alkalmat, hogy kialkudjon egy fizetésemelést

Minden munkaadónak kötelessége tárgyalásokat folytatni az alkalmazottaival december 20-ig, a jegyzőkönyveket pedig az év végéig továbbítaniuk kell a munkaügyi felügyelőséghez. A tárgyalások során a béremelés nem kötelező, a minimálbér értékének 1900 lejre való növelése azonban igen.

Iszlai Katalin 2017. december 05., kedd

Ön is lehet Angyalka

Már várják azoknak az „angyalkáknak” a jelentkezését, akik a Dévai Szent Ferenc Alapítvány által működtetett napközi otthonok és a csíksomlyói Szent István gyermekgondozó központ lakóinak szereznének örömet az ünnepek előtt.

Iszlai Katalin 2017. december 05., kedd

Olyan csíki önkormányzat is van, ahol már az alkalmazottak bérére sem futja

Miközben Csíkszentdomokos önkormányzata anyagi problémák és adósságok nélkül zárhatja le az évet, Madéfalva Polgármesteri Hivatalának épületére akár lakat is kerülhet az elmaradások miatt, ha nem kapnak segítséget. Az év végi helyzetről kérdeztük a csíkszéki polgármestereket.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. december 02., szombat

Ezekre a módosításokra számíthatnak jövőtől a romániai gépjármű-tulajdonosok

Felfüggesztik a járművek forgalmi engedélyét, ha az adásvétel után legtöbb 90 napon belül nem kérik az átírást, illetve akkor is, ha lejár a műszaki vizsgája – többek között ezekre a módosításokra számíthatnak jövőtől a romániai gépjármű-tulajdonosok.

Iszlai Katalin 2017. november 29., szerda

A csíkiak kínálata: öt helyszín, kilenc sípálya

Hideg időre és havazásra várnak a csíkszéki sípályák üzemeltetői, hogy elkezdhessék a megfelelő hóviszonyok biztosítását. Ennek érdekében a legtöbb helyszínen új hóágyúkat vásároltak, és reménykednek, hogy karácsonyig meg tudják nyitni a pályákat a téli sportok kedvelői előtt.

Iszlai Katalin 2017. november 29., szerda

Kettős robbantás Csíkdelne határában

Megsemmisítették az idén Hargita megyében talált világháborús robbanóeszközöket szerda délután a Hargita és Kovászna megyei sürgősségi esetek felügyelőségeinek tűzszerészei. A robbantást egy Csíkdelne melletti közbirtokossági területen végezték el.

Iszlai Katalin 2017. november 28., kedd

Csíkszeredában tanácskoztak az Országos Fenntartható Fejlődési Stratégia megújításáról

Csíkszeredában tartott konferenciát kedden a kormány által létrehozott Fenntartható Fejlődési Főosztály az Országos Fenntartható Fejlődési Stratégia újragondolásáról. A találkozón Borbély László államtanácsos Székelyföld fontosságát is kiemelte.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. november 28., kedd

A csíkszeredai The House csapata nyerte az Erdély Pitch esettanulmány-versenyt

Megnyerte a The House nevű csíkszeredai csapat az összesen nyolcezer euró díjazású Erdély Pitch esettanulmány-versenyt.