HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. október 18., szerda

A Közel Keleten megsérült katonákért szaladnak és kerékpároznak

Az afganisztáni és iraki harcszíntereken megsérült veteránok megsegítéséért tevékenykedik a bukaresti Invictus (Legyőzhetetlen) szervezet, amely negyedik alkalommal szervezi meg októberben a Veteránok Stafétája elnevezésű figyelemfelkeltő megmozdulást.

Bíró Blanka , Iszlai Katalin 2017. október 14., szombat

Nőnek a károk, élnek a medvék

Egyetlen medve ártalmatlanítására sem adott még engedélyt a környezetvédelmi tárca. A Hargita megyei vadászegyesületek közel ötven medve kilövésére kértek engedélyt, ám választ még senki sem kapott, a tétlenség közben pedig folyamatosan nő a vadkárok száma.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. október 11., szerda

Sorsvállalás a nélkülözőkkel: gyertyák fénye világítja majd be a tereket

Kilencedik alkalommal szervezi meg az Egymillió csillag a szegényekért szolidaritási akciót a Gyulafehérvári Caritas pénteken Erdély számos településén. Mutatjuk, hol lehet csatlakozni.

Iszlai Katalin 2017. október 10., kedd

Máris lereagálta az autópiac a környezetvédelmi miniszter pár mondatos nyilatkozatát

Közel 15 ezer személygépjárművet írattak forgalomba az év első kilenc hónapjában Hargita megyében, ez 41 százalékkal több, mint a tavalyi év hasonló időszakában. A vásárlásokra azonban hatással van a környezetvédelmi miniszter légszennyezési illetékre vonatkozó minapi kijelentése.

Iszlai Katalin 2017. október 10., kedd

Több mint 15 ezer jogsit cseréltek ki idén Hargita megyében

Tíz évvel ezelőtt Hargita megyében a megszokottnál jóval több, közel tízezer gépjárművezetői engedélyt bocsátottak ki. 2007 elején vezették be ugyanis az új típusú dokumentumokat. Ezek érvényessége az idén lejárt, emiatt jelentősen megnövekedett a jogosítványcserék száma a megyében.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. október 08., vasárnap

Eljutottak a katonák adományai az elhelyező központokba

A Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Vezérigazgatóság 77 ellátottjának nyújtottak segítséget a csíkszeredai 61-es hegyivadász dandár katonái a hétvégén.

Iszlai Katalin 2017. október 06., péntek

Vérüket adják a katonák a Hargita megyei gyermekvédelemért

Élelmiszereket és pénzt gyűjtenek a csíkszeredai 61-es hegyivadász dandár katonái a nehéz helyzetbe került Hargita Megyei Szociális és Gyermekvédelmi Igazgatóság részére.

Iszlai Katalin 2017. október 05., csütörtök

A román pártok egyszerűen nem voltak hajlandóak politikai vitát folytatni

Elutasította szerdán a képviselőház a közigazgatási törvényhez benyújtott RMDSZ-es módosító javaslatokat. Korodi Attila szerint elfogadhatatlan, hogy a román politikai pártok egy ilyen fontos kérdésben nem voltak hajlandók politikai vitát folytatni.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. október 05., csütörtök

Ezüst Akadémia: „tanévnyitó” telt házzal

Az 50 év fölöttieknek szóló Ezüst Akadémia Oktatási Program harmadik kiadásának tanévnyitó ünnepségét telt ház előtt tartották csütörtökön a csíkszeredai Szakszervezetek Művelődési Házában.

Iszlai Katalin 2017. október 05., csütörtök

Sehol nincs olyan medveles, mint Tusnádfürdőn – mégis megrongálják

Rövid időn belül már másodszor törték be a Máté Bence világhírű magyar természetfotós által épített tusnádfürdői medvelesek ablakait. A fotós ennek ellenére folytatni szeretné a munkát, és kitartóan küzd azért, hogy a fürdőváros az egész világon ismertté váljon.

Iszlai Katalin 2017. október 03., kedd

Justin Bieber dala túl távol állt a csíki rockegyüttestől

Nem jutott tovább a táborból a mentorházba az RTL Klub X-Faktor zenei tehetségkutatójában a csíkszeredai L.S.D. (Loud Sound Dealers) nevű négytagú csíki rockegyüttes. A zenekar tagjai ennek ellenére tanulságosnak tartják szereplésüket.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. október 03., kedd

Megtisztították a szeméttől a Hősök temetőjét

Kitakarították a szeptember végére rendkívül elhanyagolt állapotba került Hősök temetőjét Csíkszeredában.

Iszlai Katalin 2017. október 02., hétfő

Rendőri felügyelet mellett próbálható ki, milyen „részegen” autót vezetni

Több érdekes programmal várja a csíkszeredaiakat a megyei rendőrség a bűnmegelőzés hetén: az érdeklődők többek között speciális szemüvegek segítségével próbálhatják ki, milyen alkohol vagy más tudatmódosító szer hatása alatt autót vezetni.

Iszlai Katalin 2017. október 01., vasárnap

Több millió lejt nyertek beruházásokra Tusnádfürdőn

Multifunkcionális sportpálya, parkok és játszóterek épülhetnek Tusnádfürdőn, illetve az infrastruktúrát is korszerűsítenék. A felújításra vonatkozó 6,7 millió lej értékű szerződést múlt héten írta alá az önkormányzat.

Iszlai Katalin 2017. szeptember 30., szombat

Felkelők és őrangyalok között – román katonák afganisztáni tapasztalatai

Féléves küldetést teljesített Afganisztánban a csíkszeredai 61-es hegyivadász dandár 21 katonája. A több csoportra osztott Hargita megyei küldöttség tagjai nemrég tértek haza. Érdeklődésünkre meséltek a szolgálatról.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. szeptember 30., szombat

Jelentős bérkülönbségek vannak Hargita Megye Tanácsánál – felháborodást szült

Jól jártak a megyei önkormányzat alkalmazottai a béremeléssel, főleg a tanács alá rendelt intézmények munkatársaihoz képest. Az utóbbiak akár ezer-kétezer lejjel kevesebbet kapnak. A béremeléssel kapcsolatos döntés felháborodást szült.