Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Iszlai Katalin 2019. augusztus 17., szombat

Szakmai tudással vértezték fel a csíki motorosokat

Bólyakerülés, kanyarodási és fékezési technikák, elsősegélynyújtás – többek között ezek gyakorlására volt lehetőségük az érdeklődőknek szombaton a Csíkszeredában első alkalommal megszervezett motoros baleset-megelőzési képzésen.

Iszlai Katalin 2019. augusztus 16., péntek

Emlékművekkel örökítették meg Cibrefalva történetét és a székely-csángó összetartozást

Két közel négy tonnás emlékművet helyeztek ki az elmúlt időszakban Csíkszéken: az egyik feliratos kő az 1694-es tatár betöréskor megsemmisült Cibrefalvának állít emléket, a másik pedig a székely-csángó összetartozást jelképezi.

Iszlai Katalin 2019. augusztus 13., kedd

Székelyföldet jeleníti meg új dalának videóklipjében Szőcs Renáta

Új dalt ad ki, koncertekre jár, lemezkiadásra és egyetemre készül, emellett pedig esküvőhelyszínt is keres Szőcs Renáta. A csíkszeredai énekesnő első igazán saját dalát, amelynek szövegét és részben zenéjét is ő írta, illetve amelynek videóklipjét hazai helyszíneken forgatták.

Hallgassa online rádióinkat
Iszlai Katalin 2019. augusztus 12., hétfő

Törvénytelen hulladéklerakás helyszínévé vált a csíktaplocai terület

Visszatérő „kellemetlenségre” hívta fel figyelmünket egy csíkszeredai férfi: a taplocai elkerülő út mellett található magánterületre ismeretlen személyek folyamatosan szemetet hordanak, a törvénysértés mellett pedig az élővilágot is veszélyeztetik ezáltal.

Iszlai Katalin 2019. augusztus 11., vasárnap

Szinte végeláthatatlanul hosszú út vezet a problémás medvék kilövéséig

Különböző engedélyek, láttamozások, rengeteg papírmunka, többhetes várakozás és hosszas terepmunka előzi meg egyetlen medve kilövését. Szakembert kérdeztünk arról, hogy felbukkanásától kezdve milyen lépések vezetnek a gondokat okozó egyed állományból történő kiemelésig.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. augusztus 11., vasárnap

Nyaralás távol az otthontól: minden idők legjobb felmérési eredményével is utolsó Románia

A romániaiak közel 60 százaléka nem engedhet meg magának egy egyhetes nyaralást az otthonától távol – legalábbis ez derül ki az Eurostat friss felméréséből. Ezzel ismét az utolsó helyen végzett az ország az Európai Unió tagállamai között.

Iszlai Katalin 2019. augusztus 07., szerda

Felborult autóból szabadítottak ki egy nőt Szépvízen

Lesodródott az úttestről és a mezőn felborult egy 44 éves nő vezette személygépjármű szerdán Szépvízen. A sofőrt feszítővágó segítségével szabadították ki a roncsok közül, majd többszörös sérülésekkel szállították kórházba.

Iszlai Katalin 2019. augusztus 07., szerda

Három csíkcsomortáni portán öt báránnyal végzett a visszajáró medve

Három csíkcsomortáni portára is betört szerdára virradóra az a fiatal medve, amely az elmúlt időszakban többször is pusztítást végzett a szomszédos Csíkpálfalván. Ezúttal öt bárányt pusztított el, a lakókat a Ro-Alert mobiltelefonos riasztórendszeren keresztül is figyelmeztették a veszélyre.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. augusztus 05., hétfő

Meglepően jó eredményt ért el a legjobb üzleti lehetőségekkel rendelkező városok listáján Csíkszereda

Hetedik alkalommal állította össze a Forbes gazdasági lap Románia legjobb üzleti lehetőségekkel rendelkező városainak ranglistáját. Az, hogy Bukarest az első helyen szerepel, nem okozott nagy meglepetést, az viszont már igen, hogy Csíkszereda a tizenharmadik helyen végzett, miközben Marosvásárhely csak huszadik a listán.

Iszlai Katalin 2019. augusztus 03., szombat

Ittasan, jogosítvány nélkül balesetezett Csíkszentkirály közelében

Ittasan vezette autóját az a csíkszentmártoni férfi, aki Büdösfürdő irányába haladva lesodródott az úttestről és az árokba csúszott szombat délután. A rendőrök helyszíni vizsgálata során aztán az is kiderült, hogy jogosítvánnyal sem rendelkezett.

Iszlai Katalin 2019. augusztus 03., szombat

Kutya okozott közúti balesetet Csíkcsicsóban

Lesodródott az úttestről és az árokba borult egy személyautó szombaton Csíkcsicsóban, miután a sofőr megpróbált kikerülni egy úttestre kiszaladó kutyát. Egy fiatal férfit többszörös sérülésekkel szállítottak kórházba.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. augusztus 03., szombat

Saját készítésű „szappanytartókkal” gurultak célba Csíkkozmáson

Harmadik alkalommal szerveztek rendhagyó vetélkedőt a csíkkozmási falunapokon: a Szappany Derbyn ezúttal öt saját készítésű, motor nélküli járművel versenyeztek a helyi fiatalok a település egyik lejtős utcájában. Noha mindegyik csapat kitett magáért, a Jägermesterek végül megvédték tavalyi címüket.

Iszlai Katalin 2019. augusztus 03., szombat

Életmentő lehet az okostelefonok vészhelyzeti funkciója, sokan azonban nem is tudnak róla

Fő a biztonság – tartja a mondás, és valóban nincs annál megnyugtatóbb, mint tudni, hogy baj esetén segítséget remélhetünk. A technológia rohamos fejlődésének köszönhetően ma már számos biztonságnövelő megoldás áll a felhasználók rendelkezésére a mindennapi életben és vészhelyzetekben egyaránt.

Iszlai Katalin 2019. augusztus 02., péntek

Értékes monográfiasorozattal gazdagodtak a Hargita megyei intézmények

Értékes és hiánypótló könyvsorozatot adományozott a magyar kormány a külhoni magyar közintézmények számára: Borovszky Samu Magyarország Vármegyéi és városai című, 26 kötetes monográfiasorozatának hasonmását számos Hargita megyei intézmény kapta meg.

Iszlai Katalin 2019. augusztus 01., csütörtök

Ökológiai túllövés: Románia már július 12-én elhasználta az ország éves erőforrásait

Előzmény nélküli gyorsasággal merítettük ki a Föld természeti készletét: a Global Footprint Network adatai szerint idén július 29-én jegyezték az úgynevezett Ökológiai Túllövés Napját (Earth Overshoot Day), tehát a Föld lakossága máris elhasználta a bolygó egyéves erőforrásait.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. július 29., hétfő

Csíksomlyón tartják a német kisebbségek nyári táborát

Csíksomlyón tartják idén a német kisebbségek nyári táborát, a kedden kezdődő közel kéthetes esemény ideje alatt tizenegy ország nyolcvan fiatalja vendégeskedik majd a hargitai megyeszékhelyen.