HIRDETÉS
Kristály Lehel, Iszlai Katalin 2019. január 12., szombat

Pénzért mindent lehet? Diplomaüzérek ígérik, hogy bármilyen bizonyítványt legyártanak

Elárasztották a közép- és kelet-európai piacokat a hamis oklevelek. Megszámlálhatatlanok az eredetihez megtévesztésig hasonlító érettségi bizonyítványok, főiskolai és egyetemi diplomák. Ugyanígy nyelvvizsga-bizonyítványokat vagy személyi igazolványt, útlevelet is gyárt egy profi szakemberekből álló csapat.

Iszlai Katalin 2019. január 12., szombat

Ezek voltak a szülők által leggyakrabban választott keresztnevek tavaly Székelyföldön

Bár legtöbben még mindig a hagyományos keresztneveket részesítik előnyben, és Annának vagy Dávidnak nevezik el gyermekeiket, sok különleges nevű fiút és lányt is anyakönyveztek tavaly Székelyföldön.

Iszlai Katalin 2019. január 12., szombat

Harminckét új, hiánypótló vállalkozással gazdagodnak Székelyföld városai

Harminckét új vállalkozás indulhat el Székelyföldön másfél éven belül, miután ennyi jó ötletekkel rendelkező fiatal pályázatát bírálták el kedvezően a Nyerj vállalkozást programban. A pályázók egyenként legkevesebb 32 ezer eurót kapnak vállalkozásaik beindítására.

Hallgassa online rádióinkat
Iszlai Katalin 2019. január 09., szerda

Kocsmán kívül is sokat költenek alkoholra Romániában

Romániában növekedett legnagyobb mértékben az alkoholvásárlásra költött összeg tíz év alatt az Európai Unió tagállamai közül – derül ki az Eurostat frissen közzétett felméréséből. Egyetlen év leforgása alatt az uniós országok lakói összesen 130 milliárd eurót költöttek alkoholra.

Iszlai Katalin 2019. január 04., péntek

Külföldi szemmel is felháborító a csíkszeredai vasúti aluljáró állapota

Felháborodottan kereste fel szerkesztőségünket egy évek óta Csíkszeredában élő angol férfi, miután a gyalogos aluljáró használhatatlan állapota miatt kétszer is elesett a vasútállomás közelében. A férfi szerint elfogadhatatlan a jelenlegi helyzet.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. január 02., szerda

Rongálás, lopás és baleset Hargita megyében – íme, a hosszú hétvége rendőrségi mérlege

A szilveszteri hosszú hétvégén nem történt tűzeset Hargita megyében, kisebb koccanásokból, ittas autóvezetőkből azonban nem volt hiány. Az ünnepi időszakban emellett 12 ezer pirotechnikai eszközt koboztak el a megyében, Csíkszeredában pedig rongálás és több lopás is történt.

Iszlai Katalin 2019. január 02., szerda

Ingatlanpiac 2019-ben: stagnáló árak várhatók

Állandósulnak az ingatlanpiaci árak, a nagy népszerűségnek örvendő Első lakás program kerete azonban alacsonyabb lesz 2019-ben – mutattak rá a szakemberek egy nemrég közölt kutatásban. Azt is állítják, a lakásvásárlók számára a bizalom a legfontosabb.

Iszlai Katalin 2018. december 30., vasárnap

Kétszázezer lejes támogatás kis- és középvállalkozásoknak – szárnyal a Start Up Nation program

Ismét hatalmas népszerűségnek örvend a kis- és középvállalkozások támogatására irányuló Start Up Nation program újabb kiírása, amelyre csütörtöki indulása óta már közel tízezren jelentkeztek.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. december 30., vasárnap

Sürgősen vérre van szüksége egy leukémiás marosvásárhelyi kislánynak

Sürgősen A2 pozitív vércsoportú vérre lenne szüksége az akut leukémiában szenvedő marosvásárhelyi Grito Veronicának. A tizenkét éves kislányt két éve diagnosztizálták a rettegett betegséggel, eddig azonban jól reagált a kezelésekre. Az állapota nemrég súlyosbodott.

Simon Virág, Iszlai Katalin 2018. december 30., vasárnap

Lehet, hogy szórakoztatók, de nagyon veszélyesek a pirotechnikai eszközök

Pukkanásoktól és robbanásoktól hangos napokra ébredünk, s előre láthatóan éjszakai álmunkat is megzavarják a petárdák és más pirotechnikai eszközök. A rendőrök fokozottan ellenőrzik ezek árusítását, használatát az elkövetkező napokban.

Iszlai Katalin 2018. december 28., péntek

Egymást érték a tűzesetek az ünnepi időszakban

Egy hét alatt ötven esetben volt szükség a hivatásos tűzoltók közbelépésére Hargita megyében, ebből hét esetben riasztották tűzesetekhez őket – többnyire a fűtőberendezések helytelen használata miatt. Továbbra is mintegy száz tűzoltó áll készenlétben naponta a megyében. 

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. december 27., csütörtök

Hóeltakarítóval ütközött, majd a sáncban kötött ki egy személyautó Csíkszentkirály határában

Hóeltakarítóval ütközött egy személygépjármű csütörtökön kora este az E578 jelzésű európai út Csíkszereda és Csíkszentkirály közötti szakaszán. Utóbbi az árokba sodródott, vezetője pedig beszorult a roncsok közé. A személyautó idős utasai sérüléseket szenvedtek.

Iszlai Katalin 2018. december 26., szerda

Nem mindenki úszta meg törés vagy ficam nélkül az ünnepeket a jeges járdák miatt

A karácsony előtti enyhébb időjárás következtében lehullott vizes hó a hirtelen lehűlés miatt csonttá fagyott a szentestét követő éjszakán, „korcsolyapályává varázsolva” Csíkszereda járdáit és a tömbházak körüli területeket. Csúsznak a gyalogjárók, csontok is törtek.

Iszlai Katalin 2018. december 22., szombat

Bankautomaták a vidéki településeken: ha kevés az ügyfél, nagy az érdektelenség a pénzintézetek részéről

Továbbra is ritkaságnak számítanak a vidéki bankautomaták, ami terhet ró a községek lakóira, hiszen sok esetben több kilométert kénytelenek utazni a készpénzfelvétel miatt. A 48 Hargita megyei község közül mindössze 26-ban működik bankautomata. Maros megyében még rosszabb a helyzet.

Iszlai Katalin 2018. december 20., csütörtök

Egy nap alatt elfogyott a háztartásigép-csere program költségvetésének több mint fele

Hatalmas népszerűségnek örvend a háztartási eszközök idén először meghirdetett roncsprogramja, a 20 millió lejes költségvetés több mint fele máris elfogyott szerdai indulása óta.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. december 20., csütörtök

Ismételten kérik, maradjon meg mind a hatszáz parkolóhely

Mivel nem vette figyelembe múlt heti petíciójukat a városi önkormányzati képviselő-testület, közleményben kérik a mintegy hatszáz parkolóhely megmaradását a csíkszeredai Hargita és Kossuth Lajos utcák ingatlanjainak tulajdonosai és bérlői.