HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. május 23., szerda

Ezúttal is az Erőss Zsolt Aréna ad otthont az expónak

Székelyföld legnagyobb, ingyenesen látogatható kiállítása és vására csütörtökön kezdődik a csíkszeredai Erőss Zsolt Arénában.

Iszlai Katalin 2018. május 22., kedd

Köszönet az önzetlen munkáért és az összefogásért

Közleményben köszönték meg a csíksomlyói ferencesek a szervezésben szerepet vállalóknak és a zarándokoknak a hétvégi pünkösdi búcsú zökkenőmentes lebonyolítását.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. május 21., hétfő

Befejeződött a szennyvízhálózat kiépítése, csatlakozásra kérik a lakókat

Hosszú időbe telt, amíg elkészült Csíkszentmihály szennyvízhálózata: a helyi önkormányzat hét évvel ezelőtt írta alá a kiépítésre vonatkozó szerződést, a kivitelezés azonban többször is akadályba ütközött. Most a lakókon a sor, hogy csatlakozzanak a kiépített hálózatra.

Iszlai Katalin 2018. május 21., hétfő

Tehenet pusztított el a medve

Újabb medvetámadás történt Csíkszéken: a vadállat Csíkszentgyörgy község területén marcangolt szét egy tehenet a múlt héten. A Havas elnevezésű dűlőről hazafelé tartó egyik csordához tartozó tehenet az úttesten ölte meg a medve, a teteme pedig azóta is ott van.

Iszlai Katalin 2018. május 21., hétfő

Újabb panasz a pásztorkutyákra: ezúttal biciklizőkre támadtak a Gyimesi-hágónál

Továbbra is gondot okoznak azok az országútra kimerészkedő pásztorkutyák, amelyek a Gyimesi-hágónál lévő egyik esztenáról kiszaladva támadják meg az arra járó gyalogosokat és bicikliseket. A kutyák tulajdonosa szerint az állatok ártalmatlanok.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. május 20., vasárnap

Várni kell arra, hogy minden hónap 15-éig kézbesítsék a nyugdíjakat

Félreértéseket eredményezett Liviu Dragnea, a Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökének május eleji kijelentése, amelyben a nyugdíjak korábbi időpontban való kézbesítéséről beszélt. Mint kiderült, sokan úgy értették: már ebben a hónapban korábban kapják kézhez az időskori juttatásukat.

Molnár Rajmond, Iszlai Katalin 2018. május 19., szombat

Kilencvenen szorultak egészségügyi ellátásra a búcsún, nem volt rendbontás

Kilencven személy szorult egészségügyi ellátásra az idei csíksomlyói pünkösdi búcsún, közülük tizenhetet kellett kórházba szállítani.

Iszlai Katalin 2018. május 17., csütörtök

Megnyitották a Nagy Imre tiszteletére rendezett tárlatot Csíkszeredában

Másfél éves előkészület után nyitották meg az Aba-Novák Vilmos, Nagy Imre és művészbarátaik című kiállítást csütörtökön a Csíki Székely Múzeumban. A tizenkét művész hatvanhat munkájából álló tárlat augusztus végéig látogatható.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. május 17., csütörtök

Szóvá tették, hogy rossz a játszótér – felújítják és bekamerázzák

Két hónapon belül felújítják a jelenleg használhatatlan csíkbánkfalvi játszóteret. Az áldatlan állapotokra Facebookon hívták fel a figyelmet a helybéliek, a polgármesteri hivatal ezt követően döntött a helyreállítás mellett. Az újabb rongálások elkerülése érdekében kamerákat is kihelyeznek.

Iszlai Katalin 2018. május 12., szombat

Fél év helyett már „csak” három hónapig kell várakozniuk a tanulóvezetőknek Hargita megyében a jogosítvány megszerzéséhez

A korábbi fél év helyett már „csak” három hónapig kell várakozniuk az elméletitől a gyakorlati vizsgáig a Hargita megyei tanulóvezetőknek. A kedvező irányba történő elmozdulás a múlt hónapban alkalmazott negyedik vizsgáztatói engedéllyel rendelkező rendőrnek köszönhető.

Iszlai Katalin 2018. május 10., csütörtök

Kézfogás után baseballütővel támadt ismerősére a madéfalvi fiatal

Baseballütővel támadt egy húszéves madéfalvi férfi vele egykorú ismerősére szerdán Madéfalván. A csíkmadarasi áldozat többek között homlokcsonttörést szenvedett, ám állapota stabil, csütörtökön valószínűleg ki is engedik a csíkszeredai kórház fül-orr-gége osztályáról.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. május 09., szerda

Európa-nap villámcsődülettel Csíkszeredában

Európa-nap címmel szervezett összetett rendezvényt szerdán Csíkszeredában Hargita Megye Prefektusi Hivatala és Hargita Megye Tanácsa a megyei tanfelügyelőség, a Virtus Vivens Egyesület és a Tóth Larisa Táncstúdió közreműködésével.

Iszlai Katalin 2018. május 06., vasárnap

Felülmúlva minden várakozást: közel húszezer érdeklődő fordult meg a Csíki Majálison

A mottójához híven valóban a családokról szólt a hétvégén megrendezett Csíki Majális: a közel húszezer csíkit megmozgató rendezvénysorozaton minden korosztály találhatott kedvére való programot.

Iszlai Katalin 2018. május 03., csütörtök

Zöldövezetbe öntötték a bank felújításából származó építkezési hulladékot, 40 ezer lejes bírság lett a „jutalmuk”

Futótűzként terjedtek kedden a csíkszeredai Kossuth Lajos utcai Transilvania Bank felújításából származó hulladék törvénytelen kidobásáról szóló képek a Facebookon. A hulladék elszállíttatásával megbízott bukaresti cég nem ússza meg büntetlenül az esetet.

Iszlai Katalin 2018. május 01., kedd

A helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjébe jutott a csíkszentsimoni lány

A Simonyi Zsigmond helyesírási verseny Kárpát-medencei döntőjébe jutott Darvas Teréz Katalin, miután az országos szakaszon első helyen végzett. A csíkszentsimoni lány az elismerés mellett annak is örül, hogy eljuthat a döntő helyszínére, Budapestre.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. április 30., hétfő

Hatósági ellenőrzések miatt lepték el a Kászonokat a rendőrök

Két átfogó, közlekedésrendészeti és közrendvédelmi, illetve állat-egészségügyi ellenőrzést bonyolítottak le Kászonaltízen csütörtökön és pénteken az illetékes hatóságok.