HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. március 23., szombat

Spórolna öregkorára, vagy átadja a pénzt az államnak?

Egyre bizonytalanabb a mai munkavállalók jövőbeli megélhetése, a kötelező magánnyugdíj opcionálissá tétele pedig – többek között – azt is jelenti, hogy ha egy pályakezdő nem választ magánnyugdíjpénztárt, hozzájárulásai az állami nyugdíjpénztárba kerülnek.

Iszlai Katalin 2019. március 23., szombat

Csíkszereda környékének legszebb helyszínein jártak a „tócsalesők”

Egybefonódott az oktatás és a szórakozás a szombati tavaszindító sétatúrán az Olt mentén Csíkszeredában: gyerekek és felnőttek szakember vezetésével jártak körbe több helyszínt a víz világnapja alkalmából.

Iszlai Katalin 2019. március 20., szerda

Ismét összemérték ügyességüket az újságírók a zsögödi lőtéren

Noha kevesebb résztvevővel, de a megszokott jó hangulatban ragadtak fegyvert a sajtó képviselői szerdán a már hagyományossá vált Céllövészeti Sajtókupán. A rendőrség napja alkalmából szervezett barátságos megmérettetésen idén először csak a Székelyhon munkatársai mérték össze ügyességüket.

Hallgassa online rádióinkat
Iszlai Katalin 2019. március 20., szerda

Újabb bocsot szabadítottak ki az egyik tusnádfürdői szeméttárolóból

Ismét medvebiztos szeméttárolóba rekedt egy bocs szerdára virradóan a tusnádfürdői vasútállomás közelében. A vadállatot a Hargita megyei csendőrök szabadították ki, miután az anyamedvét többször is elriasztották a helyszínről. 

Iszlai Katalin 2019. március 18., hétfő

Pénzérméket dobott a jégre, egy évig nem mehet jégkorongmérkőzésre

Egyéves eltiltással és 500 lejes pénzbírsággal sújtottak egy csíkszenttamási férfit, miután pénzérméket dobott a jégre vasárnap este a Csíkszeredai Sportklub–Újpest jégkorongmérkőzésen. Idén ez már a harmadik ilyen eset.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. március 18., hétfő

Tavaly született a legkevesebb gyermek az elmúlt fél évszázadban Romániában

Több mint ötven éve nem volt annyira alacsony a születések száma Romániában, mint 2018-ban – derült ki az Országos Statisztikai Hivatal adataiból. Tavaly mindössze 188 755 gyermek született az országban, ennél alacsonyabb számot csak a Nicolae Ceaușescu kommunista pártelnök által elrendelt abortusztilalom előtt jegyeztek.  

Iszlai Katalin 2019. március 15., péntek

Több ezren emlékeztek a 171 évvel ezelőtti forradalom hőseire a Nyerges-tetőn

Az 1848–49-es szabadságharc utolsó székelyföldi csatájának helyszínén tartott megemlékezésen felszólalók azt hangoztatták: az erdélyi magyarságnak továbbra is küzdenie kell jogaiért.

Iszlai Katalin 2019. március 14., csütörtök

Dacian Cioloş Csíkszeredában: nem az autonómia jelenti a megoldást a térség problémáira

Az USR-PLUS szövetség európai parlamenti választási terveiről számolt be Dacian Cioloş volt miniszterelnök csütörtökön Csíkszeredában. A PLUS elnöke a találkozón a magyarságnak is üzent március 15-e alkalmából.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. március 14., csütörtök

Egyedi virtuális kalandok kipróbálására nyújtanak lehetőséget Csíkszeredában

Egy teljesen újszerű, valósághű virtuális világba léphet át az, aki ellátogat a csíkszeredai VR Friends székhelyére. A stúdióban a látogatóknak lehetőségük nyílik olyan hajmeresztő kalandok kipróbálására, amelyekhez a valóságban talán sohasem lenne bátorságuk.

Iszlai Katalin 2019. március 13., szerda

Rendőri túlkapás vagy szabályos eljárás történt Székelyudvarhelyen?

Rendőri túlkapás, vagy a közbiztonság érdekében végrehajtott szabályos eljárás? Ez a kérdés merül fel egy üzletember és a helyi rendőrség minapi esete kapcsán, amely során előbbit túl hangos közlekedésért és veszélyeztetésért bírságolták meg Székelyudvarhelyen.

Iszlai Katalin 2019. március 06., szerda

Csíkszeredában vendégszerepel a Kolozsvári Magyar Opera társulata

Az opera és az operett székelyföldi fellegvárává válik júniusban Csíkszereda, hiszen több tízéves szünet után ismét a hargitai megyeszékhelyen vendégszerepel a Kolozsvári Magyar Opera társulata.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. március 02., szombat

Ellenőrizze le, mennyire sugárzik a telefonja

Továbbra sem tisztázott, hogy mekkora egészségügyi károsodást okozhat a mobiltelefonok által kibocsátott elektromágneses sugárzás. Annyi biztos, hogy van kockázata, éppen ezért nem mindegy, milyen kibocsátási mértékkel rendelkező készüléket használunk, illetve hol tartjuk azt. Tudunk egy helyet, ahol leellenőrizheti a mobilját.

Iszlai Katalin 2019. március 01., péntek

Székelyföld mint ökológiai nagyhatalom? A környezet ideális, a többi rajtunk múlik

Az ökológiai gazdálkodásról is szó volt a csíkmadarasi Kertészeti Szakmai Napok pénteki előadásain. Mint a témagazda tudatta, Székelyföldön minden adott az ökológiai gazdálkodáshoz, sőt ökológiai nagyhatalommá is válhatna, ehhez azonban gondolkodásmód-váltásra van szükség.

Iszlai Katalin 2019. március 01., péntek

Péntektől igényelhető az egységes mezőgazdasági támogatás

Két és fél hónap áll a mezőgazdálkodók rendelkezésére, hogy benyújtsák idei egységes mezőgazdasági támogatásigénylésüket a Mezőgazdasági Intervenciós és Kifizetési Ügynökséghez (APIA).

Iszlai Katalin 2019. február 28., csütörtök

Iskola- és munkaszüneti nappá nyilváníthatják Hargita megyében május 31-ét a pápalátogatás miatt

Iskola- és munkaszüneti nappá nyilváníthatják május 31-ét, a csíksomlyói pápalátogatás előtti napot Hargita megyében. Az erre vonatkozó kérést már továbbították az illetékeseknek – derült ki a katolikus egyház képviselőinek csütörtöki sajtótájékoztatóján.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. február 27., szerda

Csíkszeredában is tüntettek az igazságügyi törvényeket módosító kormányrendelet ellen

A Hargita Megyei Ügyészség, a városi ügyészségek és a Csíkszeredai Bíróság részlegesen felfüggesztette tevékenységét, továbbá ügyészek és bírák tüntettek Csíkszeredában szerda délután.