Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Iszlai Katalin 2019. szeptember 22., vasárnap

Így készüljön fel a fűtésszezonra

Társadalmi problémának számít a megelőzés fontosságának elbagatellizálása, pedig egyszerű lépésekkel is sokat tehetnénk testi épségünk és vagyontárgyaink megóvásáért. A közelgő fűtésszezon egyik legfőbb ilyen intézkedése a különböző érzékelők felszerelése lehet.

Iszlai Katalin 2019. szeptember 22., vasárnap

Autópiaci helyzetkép: „az átlagemberek hétköznapi használatra szinte csak benzinest vásárolnak”

Továbbra is csökkenőben van a nyugati országokból behozott használt autók száma, augusztusban pedig az új járművek esetében is visszaesés történt. Ennek legfőbb oka a szeptember elsejétől életbe lépett Euro 6,2-es károsanyag-kibocsátási norma lehet.

Iszlai Katalin 2019. szeptember 21., szombat

Falu a városban: több százan voltak kíváncsiak a vidéki életérzésre

Állatetetéssel és -simogatással, lovaglással, főtt pityókával, túrós puliszkával és számos egyéb finomsággal, illetve kikapcsolódási lehetőséggel várták a csíkiakat a hetedik alkalommal megszervezett Falu a városban családi hétvége első napján.

Hallgassa online rádióinkat
Iszlai Katalin 2019. szeptember 19., csütörtök

Az európai úton gázoltak el egy férfit

Nagyobb baj is lehetett volna abból a csütörtöki balesetből, amely az E578-as úton történt Csíkszentkirály és az Akó-kapu között: egy fűnyíró munkagépből kiszálló munkást súrolt a mellette elszáguldó jármű, amelynek vezetője elhagyta a helyszínt.

Iszlai Katalin 2019. szeptember 18., szerda

Hárombocsos anyamedve közelítette meg a csíksomlyói általános iskolát és óvodát

Egy hárombocsos anyamedve közelítette meg a Xantus János Általános Iskola csíksomlyói épületét szerda délelőtt, a vadállatokra az udvaron játszó gyerekek lettek figyelmesek. A helyszínre a csendőrség és a tűzoltóság több egysége is kivonult, a medvecsalád azonban időközben továbbállt. Az oktatási intézményn&

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. szeptember 16., hétfő

Csíkszereda központjában tekinthető meg a nyereményautónk

A csíkszeredai Szabadság téren látható hétfő óta a Székelyhon napilap Lapozni főnyeremény! elnevezésű nyereményjátékának fődíja, a 2019-es, metálszürke Toyota Corolla.

Iszlai Katalin 2019. szeptember 16., hétfő

Megnyitották a tanévet a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán

Közel 350 alap- és mesterképzéses hallgatót köszöntött hétfőn tizenkilencedik tanévnyitó ünnepségén a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Kara. Az elsőévesek a számos jókívánság és megszívlelendő tanács után ünnepélyes eskütételt tettek.

Iszlai Katalin 2019. szeptember 15., vasárnap

A legvirágosabb település kerestetik

Tíz székelyföldi település is versenybe szállt a Virágos Magyarország környezetszépítő vetélkedő fődíjáért. Az anyaországban nagy népszerűségnek örvendő és több évtizedes múltra visszatekintő kezdeményezést idén először nyitották meg a külhoni magyarlakta települések előtt.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. szeptember 14., szombat

Növelnék a biztonságot az internetes és bankkártyás fizetések esetében

Bonyolultabb eljárás, fokozottabb biztonság – többek között ezt eredményezik majd az Európai Unió második pénzforgalmi irányelvének érvénybe lépő előírásai. Az egyik legjelentősebb változás az internetes fizetés szabályainak változása lesz a kétlépcsős hitelesítés bevezetése miatt.

Iszlai Katalin 2019. szeptember 10., kedd

Faluszéli kukoricásban tanyázik a medvecsalád

Ismét a Ro-Alert riasztórendszeren keresztül figyelmeztették a csíkdelneieket medveveszély miatt keddre virradóan, ezúttal azonban nem a községben korábban gondokat okozó fiatal példány, hanem egy kétbocsos anyamedve miatt. Utóbbiak már egy ideje a falu szélén található kukoricásban tanyázna

Iszlai Katalin 2019. szeptember 10., kedd

Tények és tanácsok az öngyilkosság megelőzésének világnapján

Ma van az öngyilkosság megelőzésének világnapja, a témában pedig valóban nagy szükség van a figyelemfelhívásra, hiszen az Eurostat legfrissebb adatai szerint egy év alatt több mint 50 ezren vetettek véget az életüknek az Európai Unióban. Az öngyilkosság mértéke Székelyföldön is igen jelentős.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. szeptember 09., hétfő

Csíkszeredába érkezett a nyereményautó

Csíkszeredába érkezett hétfőn a Székelyhon napilap Lapozni főnyeremény! elnevezésű nyereményjátékának fődíja, a 2019-es, metálszürke Toyota Corolla. A nyereményre felkínált autót ezen a héten a Nagyrét utcai Merkúr áruház parkolójában tekinthetik meg az érdeklődők.

Iszlai Katalin 2019. szeptember 07., szombat

Közel háromszáz fiatal ropta a táncot az Alcsíki Folkfeszten

Több száz fiatal lépett színpadra a negyedik alkalommal megszervezett Alcsíki Folkfeszten szombaton Tusnádfürdőn. A Medvefesztivállal egybekötött néptánctalálkozóval szimbolikusan lezárták az idei csúcsszezont a fürdővárosban.

Iszlai Katalin 2019. szeptember 07., szombat

Menni vagy maradni? – Románia kiemelkedő a kivándorlás tekintetében

A „mozgásban lévő” személyekről készített átfogó összesítést az Eurostat, egyebek mellett a ki- és bevándorlást, illetve a külföldi munkát vizsgálták. Románia egyes kategóriákban elkeserítő, másokban kiemelkedően jó eredményt ért el.

Iszlai Katalin 2019. szeptember 05., csütörtök

Semmi rendkívüli nem történt Borbolyék tárgyalásán

Borboly Csaba bírói meghallgatásával újrakezdődött az ellene és tizenkét másik személy ellen indult büntetőper bizonyítási eljárása. A csütörtöki tárgyalási napon Hargita Megye Tanácsának elnökét és két másik tanút hallgatott meg a bíró.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2019. szeptember 05., csütörtök

Tíznél is több medve garázdálkodik napi rendszerességgel Csíkszentdomokoson

Egyre nagyobb gondot okoz a medvék túlszaporodása Csíkszentdomokoson is: a településre napi rendszerességgel tíznél is több nagyvad jár be, erre korábban sohasem volt példa. A medvék rengeteg kárt okoztak a nagyközségben, állatokat pusztítottak el, mezőgazdasági területeket tettek tönkre.