HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. június 27., kedd

Egy verekedés és annak tanulságai

Verekedés tört ki a hétvégén egy csíkszeredai kocsmában, ahol egy 45 éves férfi elesett és beverte a fejét, fiatalabb támadója azonban egy szemtanú szerint tovább ütlegelte. Az erőszakos cselekedetet többen is segítségnyújtás nélkül nézték végig.

Iszlai Katalin 2017. június 27., kedd

Ismét összemázolták az imatáblákat és a keresztet a csíksomlyói Barátok Feredőjénél

Ismét megrongálták a csíksomlyói Barátok Feredőjét: az ismeretlen tettesek ezúttal zöld festékkel mázolták össze a fürdőnél elhelyezett keresztet, az előtte lévő köveket, illetve a négy, nemrég újraírt imatáblát is.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. június 26., hétfő

Válságos állapotban van a Tusnádfürdőn áramütést szenvedett fiú

Áramütést szenvedett egy csíkszentsimoni 15 éves fiú hétfőn a tusnádfürdői vasúti hídon. Súlyos állapota, kiterjedt égési sérülései miatt Bukarestbe szállították tovább.

Iszlai Katalin , Pinti Attila 2017. június 26., hétfő

Modern pálya egy sportág felélesztéséért

Két és fél évtizedig állt üresen, illetve szolgált raktárépületként a szépvízi Kaszinókert egykori kuglipályájának otthont adó épület. Az ingatlan helyreállítása több évig tartott, vasárnap pedig felavatták a modern berendezésekkel ellátott, alapjaitól felújított tekepályát.

Iszlai Katalin 2017. június 22., csütörtök

Faluünnep és búcsú lesz Csíkdelnén

Szent János búcsút tartanak a hétvégén Csíkdelnén a Delnéért Egyesület és Csíkpálfalva önkormányzata szervezésében.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. június 22., csütörtök

A szentegyháziak bizonyultak a legjobbnak az önkéntes tűzoltók versenyén

Lezárult a Hargita megyei önkéntes tűzoltó-alakulatok számára rendezett vetélkedő, amelyen 17 csíki, udvarhelyi és gyergyói csapat mérte össze tudását. A csütörtöki döntő végül a Szentegyházi Önkéntes Tűzoltó-alakulat győzelmével zárult.

Iszlai Katalin 2017. június 21., szerda

Túszdráma és ellentűz Csíkszeredában – megnéztük hogyan gyakorlatoznak a különleges egységek

Külföldi és hazai különleges egységek részvételével szervez a héten lövészeti és bevetési gyakorlatot a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság különleges egysége Csíkszeredában.

Iszlai Katalin 2017. június 21., szerda

Területeket veszíthet a csíkszentkirályi közbirtokosság

Kilencven hektár erdőt veszíthet a csíkszentkirályi közbirtokosság a település adminisztratív területére vonatkozó parcellázási terv jelenlegi formája szerint.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. június 21., szerda

Mustártermesztés: költséghatékony, hasznos, egyelőre mégsem népszerű Hargita megyében

Főkultúraként, másodvetésként, előveteményként és zöldtrágyaként is ajánlatos mustármagot vetni, hiszen az élelmiszeripari felhasználásán túl a növény pihenteti, lazítja a talajt és beillik a vetésforgóba. Ennek ellenére Hargita megyében népszerűtlen a termesztése.

Iszlai Katalin 2017. június 19., hétfő

Külföldi különleges egységek gyakorlatoznak Csíkszeredában

A Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság különleges egységei lövészeti és bevetési gyakorlatot szerveznek a héten Csíkszeredában.

Iszlai Katalin 2017. június 19., hétfő

Önkéntes tűzoltók versenye három napig

Felkészültségüket bizonyíthatják azok az önkéntes tűzoltó-alakulatok, amelyek a Hargita megyei tűzoltóság által szervezett vetélkedő helyi szakaszán vesznek részt a csíkcsicsói futballpályán.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. június 19., hétfő

Kilógott a fészekből a gólyafióka teteme – el kellett távolítani

Egy elpusztult gólyafióka bomlásnak indult teteme eltávolításához kért segítséget egy csíkcsicsói férfi. A madár a villanyoszlopon lévő fészek szélén lógva maradt, megközelítéséhez és eltávolításához szakemberekre volt szükség.

Iszlai Katalin 2017. június 19., hétfő

Ezúttal a székelyföldi tanulók fogadták román diáktársaikat

A csíkszentimrei Arany János Általános Iskola diákjainak május végi, dél-romániai tapasztalatcseréjét követően a Leu községbeli diákok is Szentimrére látogattak a múlt héten. A vendégek voltak Büdösfürdőn, a Szent Anna-tónál, a tusnádi borvízmúzeumnál, és lenyűgözték őket a magas fenyőfák.

Iszlai Katalin 2017. június 17., szombat

Medve az „áthatolhatatlan” szeméttárolóban – egy fürdőváros mindennapjai

Többször is elhangzott az elmúlt időben az a helyiek számára már-már természetessé vált kijelentés, miszerint Tusnádfürdő utcáin úgy sétálnak a medvék, akár a kóbor kutyák. Aki eddig nem tapasztalta meg a jelenséget, joggal feltételezheti, hogy ez erős túlzás.

Iszlai Katalin 2017. június 15., csütörtök

A Hargita megyei természetvédők is megszólaltak a medveügyben

Az európai jelentőségű növény- és állatfajok, illetve élőhelyek fennmaradását szolgáló Natura 2000-es besorolású székelyföldi védett területek gondnokságai tartottak sajtótájékoztatót csütörtökön Csíkszeredában. A találkozó fő témája a medvekérdés volt.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2017. június 15., csütörtök

Jelentős lépést tettek a területek ingyenes telekkönyvezése és a földtulajdoni kérdések rendezése felé

Lejárt a csíkszentkirályi parcellázási tervek láttamozására előírt hatvan nap: az elmúlt két hónapban minden területtulajdonos, több mint nyolcszáz személy ellenőrizte, hogy a megfelelő helyen, illetve megfelelő méretű parcellát jelöltek-e be számára.