HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. november 15., csütörtök

Erdélyi rapegyüttes az X-Faktor élő műsorában

A kolozsvári USNK nevű rapegyüttes is bejutott a magyarországi X-Faktor zenei tehetségkutató műsor hétvégén kezdődő élő show-jába. Az idén megváltozott szabályokkal induló vetélkedőn a két fiatalból álló formációnak tíz versenyzővel kell összemérnie tudását.

Iszlai Katalin 2018. november 14., szerda

Öt év alatt 3117 gyilkos 2717 áldozat életét oltotta ki Romániában

A romániai gyilkosok nagy része férfi, többségük munkanélküli, a bűncselekményeket pedig leggyakrabban az utcán követték el. Az elmúlt öt évben közel 3000 embert gyilkoltak meg az országban – derül ki többek között a főügyészség friss felméréséből.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. november 11., vasárnap

Balázs Vera: ha az eszem vezetne, biztosan tovább jutottam volna

A székely mentalitást képviselve, egyenesen játszott a Survivor túlélőműsorban a gyergyóalfalvi Balázs Vera, aki saját bevallása szerint nem volt felkészülve a játékban tapasztalt rengeteg taktikázásra. A versenyzőt leginkább a szerettei hiánya és a hőség viselte meg.

Hallgassa online rádióinkat
Iszlai Katalin 2018. november 10., szombat

Véget ért a Survivor – a gyergyói Balázs Vera a 42-ből 39 napot töltött a szigeten

Noha a végső győzelmet nem sikerült megszereznie, egészen az elődöntőig jutott Balázs Vera az RTL Klub Survivor című túlélőműsorában, amely péntek este ért véget. A gyergyói versenyző 39 napot töltött a szigeten, ezalatt több kilót fogyott, számos játékot megnyert, sőt még egy libát is levágott.

Iszlai Katalin 2018. november 08., csütörtök

Cigaretta okozhatta a csűrtüzet

Tűz ütött ki egy gazdasági melléképületben szerdán délután Csíkmadarason, a lángok több mint húsz tonna szénát emésztettek fel. A tüzet valószínűleg egy égő cigaretta okozta.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. november 08., csütörtök

Előadásokkal, tanulmányi kirándulással emlékeznek a szabadságharcra

Megemlékező tudományos konferenciát tartanak Csíkszeredában pénteken az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc 170. évfordulója alkalmából. A Sapientia egyetemen tartott konferenciára számos előadással és egy tanulmányi kirándulással várják az érdeklődőket.

Iszlai Katalin 2018. november 07., szerda

Szigorúan szabályozzák, hogy ki mit árusíthat Csíkszereda közterületein

A termékek és szolgáltatások értékesítésére hiánypótló szabályzója lett Csíkszeredának, amely kimondja, hogy a kereskedők a város milyen helyszínein mit árusíthatnak. Kibővítették azoknak a közterületeknek a listáját, amelyeken kereskedelmi tevékenység folytatható.

Iszlai Katalin 2018. november 05., hétfő

A legjobbak között versenyzett a csíkszeredai Ineffable zenekar

Az Ineffable fúziós dzsesszzenét játszó csíkszeredai zenekar is bekerült a szebeni dzsesszfesztivál versenyének döntősei közé. Bár a négytagú együttes nem szerzett dobogós helyezést, a mezőny fiatalabbjaiként rengeteg tapasztalatot gyűjtöttek a nemzetközi megmérettetésen.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. november 05., hétfő

Több mint hetven új mentőautót kap Hargita és Maros megye

Szükség van az új mentőautókra, hiszen egyre több javítást igényelnek a régiek, amelyeknek a reakcióideje is hosszabb. Emiatt is jó hír, hogy Hargita megye 27, Maros megye pedig 46 új mentőautóval gazdagodik 2020-ig a Központi Regionális Fejlesztési Ügynökség által.

Iszlai Katalin 2018. november 03., szombat

Átalakulóban az ingatlanpiac? Csökkent a lakáseladások száma, az áremelkedés is megtorpant

Országos szinten mérséklődött az ingatlanpiaci árak növekedése, és az adásvételek száma is visszaesett szeptemberben. Ennek ellenére a lakásárak még mindig az egekben járnak: Marosvásárhelyen 1000, Csíkszeredában 900 euróba kerül egy lakás négyzetmétere.

Iszlai Katalin 2018. október 30., kedd

Ne pánikoljon, ha ismeretlen, fegyveres rendőröket lát Csíkszeredában

Több egyenruhás, fegyveres egységet láthattak a csíkszeredaiak a város központjában az elmúlt napokban, főként a Hunguest Hotel Fenyő környékén. Pánikra semmi ok: „csak” Csíkszeredában is felkészülési képzés-sorozatot tart az Országos Rendőr-főkapitányság.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. október 29., hétfő

A Jézust karjában tartó Szűz Mária és az erdők is bekerültek a Hargita megyei csendőrség új címerébe

Új címere van a Hargita Megyei Csendőr-felügyelőségnek: „megkoronázták” a sast, illetve átvettek két elemet Hargita megye címertervezetéből – számolt be hétfői sajtótájékoztatóján az intézmény vezetője, Dan Iamandi, illetve szóvivője, Suciu Gheorghe.

Iszlai Katalin 2018. október 28., vasárnap

Naponta több százan hagyják el az országot

Több mind hárommillióan hagyták el Romániát az elmúlt 28 évben, csak tavaly közel 220 ezren. A kivándorlók 71 százaléka munkavállalás miatt hagyja el az országot, de vannak, akik családi, turisztikai vagy más okok miatt – derül ki egy tanulmányból.

Iszlai Katalin 2018. október 27., szombat

112: továbbra is több a telefonbetyár, mint ahányan valóban segítségre szorulnak

Még mindig több hamis riasztás érkezik, mint valódi segélykérés a 112-es vészhelyzeti hívószámra. Az idén a segélyhívóra szeptemberig beérkezett közel tízmillió hívásból 55,32 százalék volt hamis országos szinten. Hargita megyében ez az arány 53,58, Maros megyében pedig 59,79 százal&

Iszlai Katalin 2018. október 24., szerda

Előkészültek a téli hóeltakarításra Hargita megyében

Érvényes téli karbantartási szerződése van a hétvége óta Hargita Megye Tanácsának a megyei jelzésű utakra. A szerződések értelmében október 20. és november 15. között a hóeltakarítással megbízott cégek szükség esetén beavatkoznak, azt követően pedig 24 órás készenlétben lesznek.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. október 24., szerda

Tarlós István támogatásáról biztosította Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt

A csíkszeredai börtönben látogatta meg Tarlós István budapesti főpolgármester a terrorizmus vádjával elítélt Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt szerda délután. A magyarországi politikus erkölcsi támogatásáról biztosította az elítélteket.