HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. március 20., kedd

Fegyvert ragadtak a média képviselői

A már hagyományossá vált Céllövészeti Sajtókupán mérték össze ügyességüket kedden a Hargita megyei újságírók.

Iszlai Katalin, Pap Melinda 2018. március 19., hétfő

Egyre súlyosabb probléma a paphiány Székelyföldön is

Kitolta a nyugdíjazási korhatárt és egy sor olyan módosítást vezetett be legutóbbi ülésén a Romániai Református Egyház Zsinata, amellyel az egyre súlyosbodó lelkészhiányt próbálja ellensúlyozni. A tendencia alól Hargita megye sem kivétel.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. március 17., szombat

Valan: egy bányászváros sötét oldala

Izgalmas, borzongást keltő, román párbeszédekkel tarkított magyar filmet forgatnak február közepétől Balánbányán. Bagota Béla elsőfilmes rendező Valan című bányászvárosi thrillerében zömében erdélyi magyar színészeket láthat majd a közönség, a tervek szerint már a jövő év elején.

Iszlai Katalin 2018. március 16., péntek

Több mint kétszáz polgári és büntetőjogi eljárásnak részese Csíkszereda Polgármesteri Hivatala

Összesen 212 polgári és büntetőjogi eljárásnak részese Csíkszereda Polgármesteri Hivatala. A legtöbb pert a ki nem fizetett lakbérek és közös költségek miatt indította az önkormányzat, az elmaradások miatt közel száz kilakoltatási eljárás van folyamatban.

Iszlai Katalin 2018. március 14., szerda

Alcsík, ahogyan még valószínűleg nem látta

Csíkszék több településén is a tűzoltók beavatkozására volt szükség kedden és szerdán a megáradt folyók, patakok miatt, mivel több háztartást is elöntött a víz. Az áradás a mezőgazdasági területeket sem kímélte.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. március 14., szerda

Csíkszeredában is láthatják a nézők a Viszkis című filmet a Sapientia hallgatói önkormányzatának közbenjárása révén

Kétszer is vetíteni fogják jövő héten a Viszkis című filmet Csíkszeredában. A Sapientia egyetem Hallgatói Önkormányzatának kezdeményezésére tartott vetítések egyikén Ambrus Attila is jelen lesz.

Iszlai Katalin 2018. március 11., vasárnap

Több tízezer jobbkormányos járművet írattak forgalomba Romániában január végéig

Közel negyvenezerre emelkedett a jobbkormányos járművek száma Romániában, ez pedig nagymértékben veszélyezteti a közúti biztonságot, hiszen az ilyen típusú autókkal nehézséget okoznak még a legegyszerűbb manőverek is a jobboldali közlekedésben.

Iszlai Katalin 2018. március 09., péntek

A kommunizmus áldozataira emlékeztek Csíkszeredában

A kommunizmus romániai áldozatainak emléknapja alkalmából a Volt Politikai Foglyok Hargita Megyei Szövetségének és Csíkszereda Polgármesteri Hivatalának szervezésében a hargitai megyeszékhelyen is megemlékeztek a diktatúra áldozatairól.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. március 08., csütörtök

Őriznek és védenek, ez azonban sok helyen pénzbe kerül a lakóknak

Minden községben kötelező az őrszolgálat megszervezése, a falvak utcáit azonban már nem őrizhetik önjelölt „bakterek”, hanem őrző-védő cégekkel vagy őrszolgálatra szakosodott személyekkel kell szerződést kötniük az önkormányzatoknak.

Iszlai Katalin 2018. március 06., kedd

Nyilvános konfliktus alakult ki Jean Adrian Andrei prefektus és Tar Gyöngyi igazgató között

A kommunikáció teljes hiányával és szakmaiatlansággal vádolta meg Hargita megye prefektusa dr. Tar Gyöngyit, a megyei népegészségügyi igazgatóság vezetőjét. Az igazgató megalapozatlannak tartja az ellene felhozott vádakat.

Iszlai Katalin 2018. március 04., vasárnap

Aki biztosra akar menni, már előleget tesz le a kiválasztott autóra

Már ebben a hónapban elkezdődhet a környezetvédelmi minisztérium által létrehozott roncsautóprogram újabb kiadása. A romániai gépkocsipark felújítását célzó program által nyolcévesnél régebbi autókat lehet leadni az ócskavastelepeken, ezért 6500 lejes támogatás jár.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. március 03., szombat

Míg máshol élnek, Romániában túlélnek

Eddig sem volt, ezután sem lesz elfogadható a minimális fogyasztói kosár összetétele Romániában. A korábbi, 2000-ben elfogadott változatot 2004-ben felfüggesztették. Most újra bevezetnék a kosár időszakos frissítését, ám ennek összetétele ismét csupán a túléléshez lehet elég – vagy még ahhoz sem.

Iszlai Katalin 2018. március 02., péntek

Szabályozzák, de nem tiltják a csíki és kászoni területek használatát a kezelési tervek

Három Natura 2000-es természetvédelmi terület és két rezervátum kezelési terve készülhet el a környezetvédelmi ügynökség és a Medio Pro Szervezet partnersége által. A projekt Csíkszereda, Csíkszentkirály és Kászonaltíz lakóinak mindennapi életére is kihatással lesz.

Iszlai Katalin, Bíró Blanka 2018. február 25., vasárnap

Kábítószer hatása alatt lévő autóvezetők: Hargita megye sem kivétel

Nem véletlen, hogy az elmúlt időszakban gyakrabban jelennek meg hírek olyan sofőrökről, akik kábítószeres befolyásoltság alatt vezetnek, hiszen a számuk jelentősen megnövekedett az országban. A jelenség Hargita megyében sem ismeretlen.

Iszlai Katalin 2018. február 20., kedd

Pótolni, ami már korábban megvolt: négy munkakörbe keres szakembereket a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes

Ebben a hónapban a Hargita Nemzeti Székely Népi Együttes felméri, hogy vannak-e érdeklődők az általuk közzétett, néptáncos, könyvelő, művészeti titkár és szervezői munkakörökre, március elején pedig hivatalosan is meghirdetik az állásokat.

HIRDETÉS
Iszlai Katalin 2018. február 20., kedd

Rendőrök szeme láttára késeltek meg egy gazdát Kászonjakabfalván

Ismét elmérgesedni látszik a viszony a kászoni magyar ajkú lakosság és a helyi romák között, miután két rendőr jelenlétében késelt meg egy férfit Kászonjakabfalván egy roma nemzetiségű lakos. Mivel az áldozat visszaütött, mindkettejük ellen nyomozást folytat a rendőrség.