Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Iszlai Katalin 2020. július 09., csütörtök

Három új eset Hargita megyében

A korábbi két naphoz képest kevesebb, mindössze három új koronavírus-fertőzést igazoltak csütörtökön Hargita megyében. Ugyanennyien gyógyultak meg az elmúlt 24 órában, így az aktív esetek száma változatlan maradt.

Iszlai Katalin 2020. július 08., szerda

Pozitív lett a koronavírustesztje a csíkszeredai kórház egyik onkológusának

A csíkszeredai kórház egyik onkológus szakorvosa is megfertőződött a koronavírussal. A járványtani vizsgálat szerint külső forrásból kaphatta el a vírust.

Iszlai Katalin 2020. július 08., szerda

Veszélyt jelentenek az álhírek az egészségügyre és a lakosságra nézve

Ahogy telik az idő, a lakosság egyre kevésbé tart az egyébként még mindig tomboló világjárványtól, mi több, sokan már a létezésében sem hisznek. Gyakran hangoztatott meglátás, hogy a koronavírus-fertőzés nem súlyosabb az influenzánál. A valóság viszont mást mutat.

Iszlai Katalin 2020. július 08., szerda

Kilenccel ugrott meg az egy nap alatt igazolt fertőzések száma Hargita megyében

Kilenc újabb koronavírus-fertőzést igazoltak szerdán Hargita megyében, ám a gyógyultak száma még ennél is magasabb, így az aktív esetek száma 72-re csökkent.

Iszlai Katalin 2020. július 07., kedd

Kedvezett az idő a szúnyogoknak, most jöhet az első „pofoncsapás”

Székelyföld-szerte tömegesen jelentek meg az elmúlt időszakban a szúnyogok a csapadékos, meleg időjárás miatt. A térség nagyobb városainak önkormányzatai felfigyeltek a problémára és készülnek is lépni, nyáron azonban már csak gyéríteni lehet a meglévő szúnyogpopulációt.

Iszlai Katalin 2020. július 07., kedd

Növekedett az új esetek száma Hargita megyében

Hat újabb koronavírus-fertőzést igazoltak kedden Hargita megyében, a gyógyultak száma viszont nem növekedett, így 76-ra nőtt az aktív esetek száma a térségben.

Iszlai Katalin 2020. július 06., hétfő

Mindössze egy új eset Hargita megyében

Lassult a járvány terjedésének üteme Hargita megyében, ahol mindössze egy újabb esetet igazoltak hétfőn. Két személyt gyógyultnak nyilvánítottak, így jelenleg 70 az aktív esetek száma.

Iszlai Katalin 2020. július 05., vasárnap

Sokan kérték dolgozataik újrajavítását Hargita megyében, kifizetődött a „kockáztatás”

Országos szinten, illetve Hargita és Maros megyében is nőtt az átmenési arány az idei érettségi vasárnap közzétett végleges eredményei szerint. Noha országos szinten ez még mindig az elmúlt hat év legalacsonyabb átlaga, Hargita megye jól teljesített tavalyhoz képest.

Iszlai Katalin 2020. július 05., vasárnap

Már senki sem tartózkodik elkülönítésben Hargita megyében

Sem intézményes karanténban, sem otthoni elkülönítésben nem tartózkodik már egyetlen személy sem Hargita megyében, ahol újabb három koronavírus-fertőzést igazoltak vasárnap.

Iszlai Katalin 2020. július 04., szombat

Vágóállatokat és más állati termékeket vizsgált a statisztikai hivatal

A marha-, disznó-, juh- és kecskevágások száma csökkent, a baromfi vágásoké viszont nőtt tavaly Romániában. A begyűjtött tej mennyisége is csökkent, a fogyasztói tej előállítása viszont nőtt. Hargita megyében jelentősen visszaesett a sertések száma.

Iszlai Katalin 2020. július 04., szombat

Hétvégére megugrott a fertőzöttek száma Hargita megyében, életet is követelt a járvány

Ismét robbanásszerű növekedés történt Hargita megyében: tíz újabb fertőzést igazoltak szombaton, egy beteg pedig életét vesztette. Kilenc személyt gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból. 

Iszlai Katalin 2020. július 04., szombat

Kicsi kosarak friss termékekkel

Elindult a kicsikosár.ro weboldal, ahol kistermelők kínálják eladásra idényterményeiket a városi fogyasztók számára. A gyümölcsökből, zöldségekből és egyéb házi termékekből összeállított kosarakat heti rendszerességgel szállítják házhoz.

Iszlai Katalin 2020. július 03., péntek

Hiánypótló létesítménynek minősül a Csíkszeredában nyitott állathamvasztó

Haszonállatok és házi kedvencek hamvasztására szolgáló krematórium nyílt Hargita megyében, lehetőséget nyújtva az állattulajdonosoknak a törvényes és etikus elválásra. A nyugatabbra már hagyományosnak számító módszer a térségben egyelőre nem felkapott.

Iszlai Katalin 2020. július 03., péntek

A fertőzöttek száma nőtt, az aktív eseteké csökkent Hargita megyében

Négy új koronavírus-fertőzést igazoltak pénteken Hargita megyében, a gyógyultak száma viszont ennél magasabb volt, így összességében csökkent az aktív esetek száma a térségben.

Iszlai Katalin 2020. július 03., péntek

Szabadlábon védekezhet az orvosbántalmazással gyanúsított férfi

Hatósági felügyelet alá helyezték, és szabadlábon védekezhet az a gyergyószentmiklósi személy, aki a gyanú szerint egyike volt azoknak a támadóknak, akik egy héttel ezelőtt rátörtek a helyi kórház sürgősségi osztályán dolgozókra, bántalmazva az ügyeletes orvost és egy asszisztenst.

Iszlai Katalin 2020. július 02., csütörtök

Mindössze két új fertőzés Hargita megyében

Az elmúlt időszakhoz képest kevesebb, mindössze két újabb koronavírus-fertőzést igazoltak csütörtökön Hargita megyében. Az elmúlt 24 órában hat személyt nyilvánítottak gyógyultnak, jelenleg 72 aktív eset van a térségben.

Hallgassa online rádióinkat