Belföld
Külföld

Magyarországon is valós továbbtanulási alternatívát jelent a Sapientia

Székelyhon 2019. január 15., 14:42 utolsó módosítás: 2019. január 15., 16:14
HIRDETÉS

Népszerűnek bizonyult a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) standja Budapesten a 19. Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, ahol évről évre nagyobb az érdeklődés az egyetem képzései iránt. A január 10–12. között tartott rendezvényen mintegy 50 felsőoktatási intézmény és több mint 52 ezer látogató vett részt.

Fotó: Sapientia EMTE

Az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás a továbbtanulni szándékozók mellett a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók számára is fontos, egyedülálló lehetőséget jelent, hiszen egy színtéren értesülhetnek a szakmai újításokról, módszerekről. Különböző előadásokon tájékozódhatnak a magyar felsőoktatás jövőjéről, valamint a kiállítók képviselőivel beszélgetve alkalmuk nyílhat elképzeléseiket közös útra terelni.

A Sapientia EMTE standjánál megforduló diákok, szülők jelentős hányada jórészt ismerte az erdélyi felsőoktatási intézmény oktatási kínálatát,

számos diák erdélyi kötődésével indokolta az egyetem iránti érdeklődését.

A Sapientia munkatársainak feltett konkrét kérdések jelentős része a tandíjas és tandíjmentes helyek számára, a lakhatási körülményekre, a felvételi kritériumokra és a jövőben indítandó képzéseinkre vonatkoztak.

HIRDETÉS

A visszajelzések szerint az egyetem vonzerejét az oktatási kínálaton túl a jóval egyszerűbb felvételi eljárás, illetve a megfizethetőbb tandíjak jelentik. A legnagyobb érdeklődés a filmművészet, fotóművészet, média szak, a műszaki, valamint a környezettudományi képzéseink iránt mutatkozott.

A Sapientia EMTE-n jelenleg közel harminc magyarországi hallgató tanul

– írta a felsőoktatási intézmény a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS