Három robbanás történt, 58-an sérültek meg az engedély nélkül működő Dâmboviţa megyei töltőállomáson

Három robbanás történt, 58-an sérültek meg az engedély nélkül működő Dâmboviţa megyei töltőállomáson

Fotó: Alex Micsik/Agerpres

A belügyminisztérium vasárnap hajnalban kiadott közleménye szerint 58 sérültje van a Dâmboviţa megyei Crevedia egyik autógáz-töltőállomásánál történt robbanásoknak. A töltőállomást működtető cégnek semmiféle működési engedélye nem volt.

Székelyhon

2023. augusztus 27., 10:192023. augusztus 27., 10:19

2023. augusztus 27., 12:382023. augusztus 27., 12:38

A beszámoló értelmében az első detonációban nyolc személy sérült meg, és egyikük infarktusban meghalt, égési sérülései nem voltak. Heten különféle súlyosságú égési sérüléseket szenvedtek, közülük hármat a bukaresti sürgősségi kórházba, négyet a Bagdasar-Arseni kórházba szállítottak – ismerteti az Agerpres.

További 50 személy a második robbanásban sérült meg, közülük hármat a târgoviştéi kórház sürgősségi osztályára, 47-et bukaresti egészségügyi intézményekbe vittek.

A sérültek közül 43-an belügyi alkalmazottak: 39 tűzoltó, két rendőr és két csendőr.

Hajnali 2 óra körül összesen 54 sérült volt még kórházban, közülük 10-et intubálni kellett.

A robbanás után mintegy 3000 lakót evakuáltak, és figyelmeztető üzenetet küldtek a lakosságnak a RO-Alert rendszeren.

A belügyminisztériumnál válságstábot állítottak fel, amelynek tagja volt Marcel Ciolacu miniszterelnök és Cătălin Predoiu belügyminiszter is. A hatóságok aktiválták az uniós polgári védelmi mechanizmust, hogy

a súlyos sérülteket szükség esetén külföldi kórházakba szállítsák.

Marcel Ciolacu miniszterelnök az éjszaka folyamán ellátogatott a Floreasca kórházba, hogy személyesen tájékozódjon a sérültek állapotáról. Akkor azt mondta, hajnalban a brüsszeli katonai kórházba szállítanak több sérültet.

A katasztrófavédelem hajnali 3 óra körül közölte, hogy lokalizálták a tüzet és dolgoznak a tűzfészkek eloltásán.

A Dâmboviţa megyei katasztrófavédelem munkatársa, Bogdan Popescu azt nyilatkozta, hogy

összesen három robbanás történt, amelyek közül a második volt a legerősebb. Ennek bekövetkeztekor sérültek meg a tűzoltók, akik mintegy 100 méteres távolságról oltották a lángokat.

Arafat: semmiféle működési engedélye nem volt a töltőállomásnak

Semmiféle működési engedélye nem volt annak a crevediai cégnek, amelynél a szombati robbanások történtek – közölte vasárnap Raed Arafat. A katasztrófavédelmi főigazgatóság (DSU) vezetője azt mondta:

a cég nem rendelkezett a működéshez szükséges dokumentumokkal, elméletileg már nem folytatott semmiféle tevékenységet.

Brüsszelbe és Milánóba is szállítottak sérülteket

Brüsszeli, illetve milánói kórházakba szállították vasárnap reggel a Dâmboviţa megyei Crevedia egyik autógáz-töltőállomásánál történt robbanások négy sérültjét.

A hadsereg C-27J Spartan típusú repülőgépe hajnali 5 óra körül szállt fel Bukarestből, és két sérültet szállít Brüsszelbe

– közölte a védelmi minisztérium.

Egy másik ugyanilyen típusú gép 8 órakor indult Milánóba, szintén két, égési sérüléseket szenvedett beteggel.

Az utazás alatt a bukaresti rohammentő-szolgálat és a Floreasca kórház szakembereiből álló orvoscsapat felügyeli a betegek egészségi állapotát.

Galéria

Fotó: Alex Micsik/Agerpres

Arafat: további sérülteket készülnek külföldre szállítani

A Dâmboviţa megyei Crevedia autógáz-töltőállomásánál történt robbanások további sérültjeit készülnek külföldi kórházakba szállítani – jelentette be vasárnap a belügyminisztériumi katasztrófavédelmi főosztály (DSU) vezetője. Raed Arafat azt mondta, hogy

vasárnap még legalább egy sérültet külföldre visznek, és az orvosok döntése függvényében a nap folyamán és hétfőn további betegek kerülhetnek külföldi egészségügyi intézményekbe.

A kétoldalú egyeztetések nyomán Belgium, Olaszország és Ausztria, az uniós polgári védelmi mechanizmus keretében Norvégia, Németország és Bulgária ajánlott fel kórházi helyeket a robbanás sérültjei számára.

Iohannis: az a legfontosabb, hogy a sérültek minden támogatást megkapjanak

Egyelőre az a legfontosabb, hogy a sérültek minden támogatást megkapjanak, és mielőbb jussanak hozzá a megfelelő kezeléshez – jelentette ki Klaus Iohannis államfő szombat este, a Dâmboviţa megyei Crevedia autógáz-töltőállomásánál történt robbanások után.

Az elnök Facebook-bejegyzésében részvétét fejezte ki a gyászoló hozzátartozóknak, és mielőbbi felépülést kívánt a sérülteknek. Mint írta,

egyelőre az a legfontosabb, hogy a sérültek minden támogatást megkapjanak, és mielőbb hozzájussanak a megfelelő kezeléshez.

„Amint stabilizálódik a helyzet, vizsgálatot kell indítani annak kiderítésére, hogy történt-e törvény- és szabályszegés. Felszólítom a hatóságokat, hozzanak meg minden intézkedést a sérültek érdekében, hogy a múltbeli tragédiák ne ismétlődjenek meg” – fogalmazott Klaus Iohannis.

A legfőbb ügyészség folytatja a nyomozást a robbanás ügyében

A legfőbb ügyészség folytatja a nyomozást a Dâmboviţa megyei Crevedia autógáz-töltőállomásánál történt robbanások ügyében. A vádhatóság vasárnapi közleménye szerint

gondatlanságból elkövetett, katasztrófahelyzetet előidéző rongálás gyanúja miatt vizsgálódnak az ügyben, gyanúsítottak egyelőre nincsenek.

Részt vesznek a nyomozásban a rendőrség keretében működő Országos Kriminológiai Intézet szakemberei, az igazságügyi minisztérium Kriminalisztikai Szakértői Intézetének szakemberei, a petrozsényi bányabiztonsági intézet (INSEMEX) szakemberei, munkaügyi felügyelők és a Dâmboviţa megyei rendőr-főkapitányság több munkatársa – közölte a legfőbb ügyészség.

Két rendőrt és egy csendőrt már kiengedtek a kórházból

Kiengedték a kórházból a Dâmboviţa megyei robbanásban megsérült két rendőrt és egyik csendőrt – közölte vasárnap Bogdan Despescu belügyminisztériumi államtitkár.

Despescu tájékoztatása szerint egy csendőr még kórházban van, állapota stabil. Az államtitkár hozzátette, hogy

a kárhelyszínen az elsőként kiérkezett katasztrófavédelmi felügyelőség (ISU) által szolgáltatott adatok alapján irányították a beavatkozást, a belügyi struktúrák eljárásait a későbbiekben megvizsgálják.

Megkérdezték tőle az újságírók, miként lehetséges, hogy a cég engedélyek hiányában évek óta tevékenységet folytatott.

Despescu azt válaszolta, hogy kért egy jelentést erről, és az első adatokat az ügyészség rendelkezésére bocsátották.

A nyomozásról az ügyészség fog tájékoztatást nyújtani a továbbiakban

– tette hozzá.

szóljon hozzá! Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2023. augusztus 26., szombat

Robbanás történt egy töltőállomásnál, vörös kód lépett érvénybe

Robbanás történt szombat este egy autógáz-töltőállomásnál a Dâmboviţa megyei Crevedia településen. Az első információk szerint öt személy megsérült.

Robbanás történt egy töltőállomásnál, vörös kód lépett érvénybe
2023. augusztus 26., szombat

Hőségriasztás szombatra és vásárnapra: egyes helyeken akár 38 Celsius-fok is lehet

Másodfokú hőségriasztást adott ki szombaton az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) a Bánságra, Körösvidék területének jelentős részére, valamint Olténia és Munténia déli részére.

Hőségriasztás szombatra és vásárnapra: egyes helyeken akár 38 Celsius-fok is lehet
2023. augusztus 25., péntek

Kérdezz-felelek a napelemekről: a Fomco Solar minden dilemmára válaszol

Szembenézve az energiafelhasználás kihívásaival, egyre többen választják a napenergiát, mely környezetbarát és fenntartható energiaforrás, nem jár káros anyagok kibocsátásával, és stabilizálja az energiaköltségeket is.

Kérdezz-felelek a napelemekről: a Fomco Solar minden dilemmára válaszol
2023. augusztus 25., péntek

Pótérettségi: 29,8 százalékos az átmenési arány

Az idei pótérettségin részt vett fiatalok 29,8 százalékának sikerült a vizsgája az óvások előtti eredmények szerint – közölte az oktatási minisztérium. A pótérettségi eredményeit pénteken tették közzé a bacalaureat.edu.ro oldalon és a vizsgaközpontokban.

Pótérettségi: 29,8 százalékos az átmenési arány
2023. augusztus 25., péntek

Legalább egyórás várakozási idővel kell számolni a nagylaki hátárátkelők kilépőoldalán

Hosszú autósorok kígyóznak pénteken a nagylaki határátkelőhelyek kilépési oldalán, ahol legalább egyórás a várakozási idő.

Legalább egyórás várakozási idővel kell számolni a nagylaki hátárátkelők kilépőoldalán
2023. augusztus 25., péntek

RAR: sokan indulnak útnak nem megfelelő műszaki állapotban levő autóval

A Román Gépjármű-nyilvántartási Hivatal (RAR) munkatársai az év első felében a forgalomban ellenőrzött gépjárművek 44,16 százalékát súlyos és/vagy veszélyes műszaki rendellenességek miatt nem megfelelő műszaki állapotúnak nyilvánították.

RAR: sokan indulnak útnak nem megfelelő műszaki állapotban levő autóval
2023. augusztus 24., csütörtök

Több mint 136 ezer jogosítványt vont be a rendőrség július végéig

Az év első hét hónapjában mintegy 136 000 járművezetői engedélyt vont be a rendőrség, ezek 12,9 százalékát a közlekedés biztonsága elleni bűncselekmények miatt – nyilatkozta csütörtöki sajtótájékoztatóján az Országos Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

Több mint 136 ezer jogosítványt vont be a rendőrség július végéig
2023. augusztus 24., csütörtök

Az AUR azt ígéri, hogy bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen az őszi parlamenti ülésszak elején

Amint megkezdődik a parlament őszi ülésszaka, a Románok Egyesüléséért Szövetség (AUR) bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen – közölte az alakulat.

Az AUR azt ígéri, hogy bizalmatlansági indítványt nyújt be a kormány ellen az őszi parlamenti ülésszak elején
2023. augusztus 24., csütörtök

A miniszterelnök nem tágít – legalábbis szavak szintjén

A kormány felelősségvállalással fogadtatná el a parlamenttel az államapparátus reformját célzó törvénytervezet-csomagot – közölte csütörtökön Marcel Ciolacu miniszterelnök.

A miniszterelnök nem tágít – legalábbis szavak szintjén
2023. augusztus 24., csütörtök

Meghosszabbítanák az ukrán gabonatermékek uniós behozatali tilalmát

Közeleg szeptember közepe, ezért a magyar állam már most közölte: indítványozza, hogy az Európai Unió hosszabbítsa meg az ukrán gabonatermékek behozatalának szeptember 15-én lejáró tilalmát.

Meghosszabbítanák az ukrán gabonatermékek uniós behozatali tilalmát
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM