Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Tamás Attila 2019. szeptember 05., csütörtök

Ezeket az alkotásokat nézhetjük meg a Filmszereda harmadik kiadásán

A szeptember harmadik hetében sorra kerülő filmszemlén 13 alkotást tekinthetnek meg az érdeklődők a Csíki Moziban, amelyek között a magyar filmtermés tavalyi és idei alkotásaiból válogattak, de lesz Oscar-díjas és animációs film is, ugyanakkor két román nyelvű filmalkotás is helyet kapott a kínálatban.

Tamás Attila 2019. augusztus 29., csütörtök

Négy pápával is találkozhatunk a képernyőn

Folytatja pápás sorozatát az HBO, emelett a két pápáról szóló filmmel rukkol elő a Netflix a közeljövőben. Mindkét alkotáshoz most adták ki az első előzeteseket. Mutatjuk.

Tamás Attila 2019. augusztus 23., péntek

Szeptember 4-én indul az első, kétnyelvűen feliratozott Hargita vonat Budapestről

Szeptember 4-én, magyarországi idő szerint 7 óra 40 perckor indul útnak az első, kétnyelvűen feliratozott Hargita vonat Budapestről, Brassó irányába – tájékoztatott Vujity Tvrtko újságíró, aki az első kétnyelvű vasúti táblát is megmutatta.

Hallgassa online rádióinkat
Tamás Attila 2019. augusztus 21., szerda

Magyarul is feltünteti utastájékoztatójában a határon túli magyar városok nevét a MÁV

Ezentúl magyarul is közölni fogja többek között az erdélyi magyar városok neveit a MÁV Magyar Államvasutak Zrt. – tudatta szerkesztőségünkkel Vujity Tvrtko újságíró, tévériporter.

Tamás Attila 2019. augusztus 03., szombat

Tíz kihagyhatatlan film, amit nagyon várunk idén

Ígéretesnek tűnik mozis szempontból a 2019-es év második fele, hiszen a nyári blockbuster-filmszezon után igazi, nagyívű, a látványfilmekkel is versenyre kelő alkotói filmek is a mozikba kerülnek, de azért a blockbusterek sora sem szakad meg. A „termésből” tíz alkotást választottunk ki, amiket filmrajongóként szerintünk nem érdemes kihagyni.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2019. július 26., péntek

Alaposan ráijesztett a gyerekekre egy medve, de nem támadt rájuk

Medve támadt egy hétéves gyerekre péntek reggel Csíkzsögödben – adta hírül délután Facebook-oldalán Borboly Csaba, Hargita Megye Tanácsának elnöke. Mint megtudtuk, tényleg visszatért a korábban juhokat ölő medve a csíkszeredai városrészbe, de nem támadt rá a gyerekre, viszont alapos riadalmat okozott.

Tamás Attila 2019. július 15., hétfő

Tornádócska Csíkszéken

Kialakulófélben levő tornádót, szaknyelven nagyobb tölcsért kaptak lencsevégre többen is a hétfő délutáni órákban Csíkszéken. A Csíki Közlekedési Infó Facebook-csoportban megosztott fotók tanúsága szerint Alcsíkon és Felcsíkon is látható volt a nem kis tölcsér, vagy más néven tuba.

Tamás Attila 2019. június 27., csütörtök

Így néznének ki a Trónok harca szereplői, ha magyar népmesehősök lennének

Gondolt egyet Szert-Szabó Dorottya, magyarországi grafikus, és megalkotta néhány Trónok harca karakter magyar népmesés változatát.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2019. június 16., vasárnap

Hazugságok hálójában – Csernobil megkerülhetetlen katasztrófája

A történtek után még így, harminchárom évvel is szörnyű belegondolni a „mi lett volna, ha kérdésbe?” Csernobil vonatkozásában. Mi lett volna, ha még több hazugság és titkolózás, a megingathatatlannak vélt rendszerbe vetett elvakult hit fokozta volna az atomkatasztrófa mértékét?

Tamás Attila 2019. június 10., hétfő

Egyre többször tűnik fel az égen a tornádó „kisöccse”

Többen is felhőtölcsért, vagy más néven tubát kaptak lencsevégre térségünkben az elmúlt időszakban. A Szentegyházi Meteorológiai Állomás üzemeltetője elmondta, az utóbbi időszakban megmagyarázhatatlanul megnőtt a rendkívüli meteorológiai jelenség észlelése környékünkön is.

Tamás Attila 2019. június 08., szombat

A pünkösdi búcsú szónoka: kővel dobálnak, mi a kövekből lépcsőket építünk

Hallgatunk-e a csíksomlyói Szűzanya szavára, azt tesszük-e, amit Jézus mond? Fontos az összetartás és az Istenbe vetett bizalom, mert csak így építhetünk jövőt – hívta fel a figyelmet szentbeszédében a csíksomlyói búcsú szónoka. Az úzvölgyi konfliktusról elmondta: nem engedhetjük, hogy elszabaduljanak az indulataink.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2019. június 04., kedd

Emlékplakettet lepleznek le, nagymonográfiát mutatnak be Fodor Sándor tiszteletére

Több kezdeményezést is indítottak, hogy emléket állítsanak Fodor Sándor írónak Csíkszeredában. Ezek közül több is megvalósul szerdán: emlékplakettet lepleznek le az író tiszteletére a Székelyföld folyóirat szerkesztőségében, valamint Fodor Sándor-nagymonográfiát is bemutatnak.

Tamás Attila 2019. június 01., szombat

Ferenc pápa: a csíksomlyói zarándoklat Erdély öröksége

A zarándoklat jelentőségéről, a kegyhelyek fontosságáról, az együvé tartozásról, a jövő építéséről és a kiengesztelődés ösvényein való járásról beszélt Ferenc pápa Csíksomlyón ünnepi prédikációjában.

Barabás Hajnal, Tamás Attila 2019. május 28., kedd

A csíksomlyói kegyszobor is ott lesz a pápai mise helyszínén

Különleges ajándékkal, kegyhelyeknek adományozandó aranyrózsával érkezik Ferenc pápa Csíksomlyóra. Mint megtudtuk, az ajándékot az általa pontifikált szentmise végén adja át, ezért a csíksomlyói kegyszobrot a mise helyszínére, a csíksomlyói nyeregbe szállítják.

Tamás Attila 2019. május 25., szombat

8 + 1 sorozat a Trónok harca utánra

Bár véget ért a világ legnépszerűbb fantasysorozata, a sorozatrajongók egyáltalán nem maradnak néznivaló nélkül, ugyanis rengeteg minőségi széria kezdődött el, vagy éppen fejeződött be az utóbbi időben. Ezek közül ajánlunk most néhányat.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2019. május 16., csütörtök

Petícióban követelik a csalódott rajongók a Trónok harca utolsó évadának újraforgatását

Elégedetlen rajongók indítottak online petíciót, azt kérve, hogy forgassák újra a Trónok harca jelenleg futó nyolcadik és egyben utolsó évadát. A petíciót cikkünk publikálásáig több mint 320 ezren írták alá.