Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Tamás Attila 2019. július 15., hétfő

Tornádócska Csíkszéken

Kialakulófélben levő tornádót, szaknyelven nagyobb tölcsért kaptak lencsevégre többen is a hétfő délutáni órákban Csíkszéken. A Csíki Közlekedési Infó Facebook-csoportban megosztott fotók tanúsága szerint Alcsíkon és Felcsíkon is látható volt a nem kis tölcsér, vagy más néven tuba.

Tamás Attila 2019. június 27., csütörtök

Így néznének ki a Trónok harca szereplői, ha magyar népmesehősök lennének

Gondolt egyet Szert-Szabó Dorottya, magyarországi grafikus, és megalkotta néhány Trónok harca karakter magyar népmesés változatát.

Tamás Attila 2019. június 16., vasárnap

Hazugságok hálójában – Csernobil megkerülhetetlen katasztrófája

A történtek után még így, harminchárom évvel is szörnyű belegondolni a „mi lett volna, ha kérdésbe?” Csernobil vonatkozásában. Mi lett volna, ha még több hazugság és titkolózás, a megingathatatlannak vélt rendszerbe vetett elvakult hit fokozta volna az atomkatasztrófa mértékét?

Hallgassa online rádióinkat
Tamás Attila 2019. június 10., hétfő

Egyre többször tűnik fel az égen a tornádó „kisöccse”

Többen is felhőtölcsért, vagy más néven tubát kaptak lencsevégre térségünkben az elmúlt időszakban. A Szentegyházi Meteorológiai Állomás üzemeltetője elmondta, az utóbbi időszakban megmagyarázhatatlanul megnőtt a rendkívüli meteorológiai jelenség észlelése környékünkön is.

Tamás Attila 2019. június 08., szombat

A pünkösdi búcsú szónoka: kővel dobálnak, mi a kövekből lépcsőket építünk

Hallgatunk-e a csíksomlyói Szűzanya szavára, azt tesszük-e, amit Jézus mond? Fontos az összetartás és az Istenbe vetett bizalom, mert csak így építhetünk jövőt – hívta fel a figyelmet szentbeszédében a csíksomlyói búcsú szónoka. Az úzvölgyi konfliktusról elmondta: nem engedhetjük, hogy elszabaduljanak az indulataink.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2019. június 04., kedd

Emlékplakettet lepleznek le, nagymonográfiát mutatnak be Fodor Sándor tiszteletére

Több kezdeményezést is indítottak, hogy emléket állítsanak Fodor Sándor írónak Csíkszeredában. Ezek közül több is megvalósul szerdán: emlékplakettet lepleznek le az író tiszteletére a Székelyföld folyóirat szerkesztőségében, valamint Fodor Sándor-nagymonográfiát is bemutatnak.

Tamás Attila 2019. június 01., szombat

Ferenc pápa: a csíksomlyói zarándoklat Erdély öröksége

A zarándoklat jelentőségéről, a kegyhelyek fontosságáról, az együvé tartozásról, a jövő építéséről és a kiengesztelődés ösvényein való járásról beszélt Ferenc pápa Csíksomlyón ünnepi prédikációjában.

Barabás Hajnal, Tamás Attila 2019. május 28., kedd

A csíksomlyói kegyszobor is ott lesz a pápai mise helyszínén

Különleges ajándékkal, kegyhelyeknek adományozandó aranyrózsával érkezik Ferenc pápa Csíksomlyóra. Mint megtudtuk, az ajándékot az általa pontifikált szentmise végén adja át, ezért a csíksomlyói kegyszobrot a mise helyszínére, a csíksomlyói nyeregbe szállítják.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2019. május 25., szombat

8 + 1 sorozat a Trónok harca utánra

Bár véget ért a világ legnépszerűbb fantasysorozata, a sorozatrajongók egyáltalán nem maradnak néznivaló nélkül, ugyanis rengeteg minőségi széria kezdődött el, vagy éppen fejeződött be az utóbbi időben. Ezek közül ajánlunk most néhányat.

Tamás Attila 2019. május 16., csütörtök

Petícióban követelik a csalódott rajongók a Trónok harca utolsó évadának újraforgatását

Elégedetlen rajongók indítottak online petíciót, azt kérve, hogy forgassák újra a Trónok harca jelenleg futó nyolcadik és egyben utolsó évadát. A petíciót cikkünk publikálásáig több mint 320 ezren írták alá.

Tamás Attila 2019. május 03., péntek

Bosszúállók – Végjáték: a szuperhősfilm, aminek lelke van

Egy korszak végére került pont a Marvel filmes univerzumának történetében. A 11 éve, 21 filmen keresztül épített történetfolyam elérkezett a hattyúdalához, és az Endgame címet viselő negyedik Bosszúállók (Avengers) film az összes eddigi alkotást is méltóképpen zárja le.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2019. április 19., péntek

Kommunista üzenethordozóból nagypénteki emlékkereszt

Kereken huszonöt éve, nagypénteken állították fel Csíkszereda központjában azt a nagyméretű keresztet, amely a kommunizmus üzenetét hordozó egykori vasszerkezet elemeit is magában foglalja. A nagypénteki emlékkereszt történetét elevenítjük fel.

Tamás Attila 2019. március 15., péntek

Csíkszeredában is tüntettek az autópályákért

Több tucatnyian csatlakoztak Csíkszeredában, a legforgalmasabbnak számító Brassói úton a Ștefan Mandachi suceavai vállalkozó szervezte megmozduláshoz, amelyben péntek délután három órára az ország több pontján is munkabeszüntetést tartottak az autópályák hiánya miatt.

Tamás Attila 2019. március 05., kedd

Kijött az első előzetes a Trónok Harca utolsó évadához

Minden kétséget kizáróan megérkezett a tél a Trónok Harca nyolcadik évadának első, igazi előzetesében, amiben a rajongók betekintést nyerhetnek abba, hogy mit tartogat a sorozat hátralevő hat része.

Tamás Attila 2019. február 25., hétfő

Oscar-díj: A Zöld könyv lett a legjobb film, Alfonso Cuarón a legjobb rendező és operatőr

Több kategóriában is borult a papírforma a 91. Oscar-gálán, ahol a Zöld könyv kapta a legjobb filmnek járó díjat. Az Amerikai Filmakadémia történetében először nyert rendező operatőri kategóriában is (Alfonso Cuarón). A legtöbb jelölést, egész pontosan négyet a Bohém Rapszódia váltotta díjra.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2019. február 24., vasárnap

Ismét rendkívül hideg volt a Kárpátokban

Bár az országos legalacsonyabb hőmérsékleti érték nem érte el a szombatit, több helyen is fagyosabb volt a reggel a hétvége előző napjához képest. Vasárnap az Omu-csúcson volt a leghidegebb, itt mínusz 21,8 Celsius-fokot mértek – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság által közzétett hőtérképből.