Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék
Tamás Attila 2019. május 16., csütörtök

Petícióban követelik a csalódott rajongók a Trónok harca utolsó évadának újraforgatását

Elégedetlen rajongók indítottak online petíciót, azt kérve, hogy forgassák újra a Trónok harca jelenleg futó nyolcadik és egyben utolsó évadát. A petíciót cikkünk publikálásáig több mint 320 ezren írták alá.

Tamás Attila 2019. május 03., péntek

Bosszúállók – Végjáték: a szuperhősfilm, aminek lelke van

Egy korszak végére került pont a Marvel filmes univerzumának történetében. A 11 éve, 21 filmen keresztül épített történetfolyam elérkezett a hattyúdalához, és az Endgame címet viselő negyedik Bosszúállók (Avengers) film az összes eddigi alkotást is méltóképpen zárja le.

Tamás Attila 2019. április 19., péntek

Kommunista üzenethordozóból nagypénteki emlékkereszt

Kereken huszonöt éve, nagypénteken állították fel Csíkszereda központjában azt a nagyméretű keresztet, amely a kommunizmus üzenetét hordozó egykori vasszerkezet elemeit is magában foglalja. A nagypénteki emlékkereszt történetét elevenítjük fel.

Hallgassa online rádióinkat
Tamás Attila 2019. március 15., péntek

Csíkszeredában is tüntettek az autópályákért

Több tucatnyian csatlakoztak Csíkszeredában, a legforgalmasabbnak számító Brassói úton a Ștefan Mandachi suceavai vállalkozó szervezte megmozduláshoz, amelyben péntek délután három órára az ország több pontján is munkabeszüntetést tartottak az autópályák hiánya miatt.

Tamás Attila 2019. március 05., kedd

Kijött az első előzetes a Trónok Harca utolsó évadához

Minden kétséget kizáróan megérkezett a tél a Trónok Harca nyolcadik évadának első, igazi előzetesében, amiben a rajongók betekintést nyerhetnek abba, hogy mit tartogat a sorozat hátralevő hat része.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2019. február 25., hétfő

Oscar-díj: A Zöld könyv lett a legjobb film, Alfonso Cuarón a legjobb rendező és operatőr

Több kategóriában is borult a papírforma a 91. Oscar-gálán, ahol a Zöld könyv kapta a legjobb filmnek járó díjat. Az Amerikai Filmakadémia történetében először nyert rendező operatőri kategóriában is (Alfonso Cuarón). A legtöbb jelölést, egész pontosan négyet a Bohém Rapszódia váltotta díjra.

Tamás Attila 2019. február 24., vasárnap

Ismét rendkívül hideg volt a Kárpátokban

Bár az országos legalacsonyabb hőmérsékleti érték nem érte el a szombatit, több helyen is fagyosabb volt a reggel a hétvége előző napjához képest. Vasárnap az Omu-csúcson volt a leghidegebb, itt mínusz 21,8 Celsius-fokot mértek – derül ki az Országos Meteorológiai Igazgatóság által közzétett hőtérképből.

Tamás Attila 2019. február 23., szombat

Csípős hidegre ébredtünk

Nem annyira kirívó, de azért hideg reggelre ébredtünk szombaton országszerte. Csíkszeredában mínusz 14,1 Celsius volt a legalacsonyabb hőmérsékleti érték, de ez országos viszonylatban a dobogós helyre sem elég.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2019. január 22., kedd

A Roma és a Kedvenc kapta a legtöbb Oscar-jelölést

Yorgos Lanthimos: A kedvenc, valamint Alfonsó Cuarón: Roma című filmjeit jelölte az Amerikai Filmakadémia a legtöbb – szám szerint tíz – Oscar-díjra kedden. A Lady Gaga főszereplésével készült Csillag születik nyolc, míg a Christian Bale főszereplésével készült Alelnök 8-8 kategóriában indul a legnagyobb filmszakmai elismerésekért.

Tamás Attila 2018. november 29., csütörtök

Gazdasági melléképület égett porrá Szentegyházán

Csűr mellé épített melléképület gyúlt ki csütörtök délután Szentegyházán. A lángok hamar átterjedtek a csűrre, amely menthetetlennek bizonyult: mintegy háromezer bála széna és gépek váltak a lángok martalékává.

Tamás Attila 2018. november 05., hétfő

Két térkép, amiken nagyot fog nézni

Térképen mutatja az Országos Meteorológiai Igazgatóság a legmagasabb és legalacsonyabb vasárnapi hőmérsékleti értékeket. Van mit nézni rajtuk.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2018. november 05., hétfő

Egy hétig ingyen nézhető a Trezor című magyar játékfilm

Online egy hétig ingyen nézhető meg Bergendi Péter rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró új filmje, az Anger Zsolt és Scherer Péter főszereplésével készült Trezor.

Tamás Attila 2018. október 12., péntek

Szakmák kulisszatitkaiba tekinthettek be a diákok

Pályaorientációs napot tartottak pénteken a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium diákjainak. Az Élő könyvtár a bölcs választásért elnevezésű program részeként a középiskolások különböző szakmákba kaphattak betekintést.

Tamás Attila 2018. szeptember 23., vasárnap

Ilyen volt a második Filmszereda

Ráadás-vetítéssel zárult vasárnap este a Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál második kiadása. Az Aurora Borealist másodszor is telt ház előtt vetítették, de sokan voltak kíváncsiak a többi alkotásra is.

Tamás Attila 2018. szeptember 19., szerda

Legjobb úton – film, amit a szereplők is alakítottak

Túri Bálint Márk Legjobb úton című filmjét vetítették kedden este a Filmszeredán. A csíkszeredai bemutatón jelen lévő rendezővel Beretvás Gábor filmesztéta beszélgetett a vetítést követően, de a főként diákokból álló közönségnek is voltak észrevételei.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2018. szeptember 16., vasárnap

A Kojotról a Filmszeredán: „becsúszott néhány orrbarúgás”

A Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál pénteki (második) napján vetítették a Kostyál Márk, Kojot című filmjét. A vetítést követő közönségtalálkozón a filmben a gyergyószentmiklósi Attilát alakító, csíkszeredai származású Orbán Levente beszélt a filmről.