HIRDETÉS
Tamás Attila 2018. november 29., csütörtök

Gazdasági melléképület égett porrá Szentegyházán

Csűr mellé épített melléképület gyúlt ki csütörtök délután Szentegyházán. A lángok hamar átterjedtek a csűrre, amely menthetetlennek bizonyult: mintegy háromezer bála széna és gépek váltak a lángok martalékává.

Tamás Attila 2018. november 05., hétfő

Két térkép, amiken nagyot fog nézni

Térképen mutatja az Országos Meteorológiai Igazgatóság a legmagasabb és legalacsonyabb vasárnapi hőmérsékleti értékeket. Van mit nézni rajtuk.

Tamás Attila 2018. november 05., hétfő

Egy hétig ingyen nézhető a Trezor című magyar játékfilm

Online egy hétig ingyen nézhető meg Bergendi Péter rendező és Köbli Norbert forgatókönyvíró új filmje, az Anger Zsolt és Scherer Péter főszereplésével készült Trezor.

Hallgassa online rádióinkat
Tamás Attila 2018. október 12., péntek

Szakmák kulisszatitkaiba tekinthettek be a diákok

Pályaorientációs napot tartottak pénteken a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium diákjainak. Az Élő könyvtár a bölcs választásért elnevezésű program részeként a középiskolások különböző szakmákba kaphattak betekintést.

Tamás Attila 2018. szeptember 23., vasárnap

Ilyen volt a második Filmszereda

Ráadás-vetítéssel zárult vasárnap este a Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál második kiadása. Az Aurora Borealist másodszor is telt ház előtt vetítették, de sokan voltak kíváncsiak a többi alkotásra is.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2018. szeptember 19., szerda

Legjobb úton – film, amit a szereplők is alakítottak

Túri Bálint Márk Legjobb úton című filmjét vetítették kedden este a Filmszeredán. A csíkszeredai bemutatón jelen lévő rendezővel Beretvás Gábor filmesztéta beszélgetett a vetítést követően, de a főként diákokból álló közönségnek is voltak észrevételei.

Tamás Attila 2018. szeptember 16., vasárnap

A Kojotról a Filmszeredán: „becsúszott néhány orrbarúgás”

A Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál pénteki (második) napján vetítették a Kostyál Márk, Kojot című filmjét. A vetítést követő közönségtalálkozón a filmben a gyergyószentmiklósi Attilát alakító, csíkszeredai származású Orbán Levente beszélt a filmről.

Tamás Attila 2018. szeptember 13., csütörtök

Filmzenés hangversennyel és telt házas vetítéssel nyitották meg a Filmszereda második kiadását

Nem mindennapi zenei élménnyel nyitották meg a Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál második kiadását. A kedd óta zajló ráhangolódást követően csütörtökön a Csíki Kamarazenekar nyitóhangversenyével kezdődött a tíz napig tartó filmszemle.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2018. szeptember 12., szerda

Rendezőkkel találkozhatott a közönség a Filmszeredán

A Szeretföld és az Out című filmeket vetítették elsőként a Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztiválon, kedden, a rendezvény mínusz egyedik napján, ahol maguk a rendezők is jelen voltak. Közönségtalálkozón számoltak be a filmek alkotási folyamatairól.

Tamás Attila 2018. szeptember 11., kedd

Filmszereda másodszorra: erősödő nemzetközi filmkínálat

Oscar-díjas alkotások, európai fesztiválfilmek, valamint a magyar és román filmművészet elmúlt két évének jelentős alkotásait lehet megnézni a Filmszereda – Székelyföldi Mozgókép Fesztivál második kiadásán.

Tamás Attila 2018. augusztus 08., szerda

Kijött a teljes előzetes a Saul fia rendezőjének új filmjéhez

Egy rövid kedvcsinálót követően kijött az első hosszú előzetes az Oscar-díjas Nemes Jeles László, a Saul fia rendezőjének új filmjéhez. A Napszállta (Sunset) című alkotás a Velencei Filmfesztiválon debütál, Magyarországi premierje pedig szeptember 27-én lesz.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2018. május 19., szombat

A csíksomlyói búcsú üzenete: meglátni Mária tekintetét, és védeni az emberi életet

Az élet védelmének a mindenek fölöttiségéről beszélt a szombati csíksomlyói búcsú szónoka, Marian Adam Waligóra lengyel szerzetes, a czestochowai Jasna Góra-i pálos kolostor házfőnöke.

Tamás Attila 2018. április 01., vasárnap

Az eső sem tántorította el az imádkozástól a szentegyházi határkerülőket

A félúton megeredő eső és az időnként felerősödő szél sem szegte kedvét a mintegy félszáz szentegyházinak, akik idén is végigjárták a húsvétvasárnapi határkerülés útvonalát. Fotókkal számolunk be az eseményről.

Tamás Attila 2018. március 04., vasárnap

Akár a sarkvidéken is lehetett volna – kutyaszánhajtó versenyt tartottak Hargitafürdőn

Hat kategóriában 19 versenyző mérte össze tudását a hétvégén a Székelyföld Kupa Kutyaszánhajtó verseny 2018-as kiadásán Hargitafürdőn. Mi a verseny első napjára látogattunk ki, ezt mutatjuk fotókon.

Tamás Attila 2017. december 09., szombat

Lélegzetelállító villámok, ahogyan sosem látjuk

Villámgyorsan elmúló, félelmetes pillanatokat örökített meg Dustin Farrel, amerikai videós, aki a viharvadászatainak legjobb lassított és timelapse-felvételeiből tett közzé egy montázst a Vimeon.

HIRDETÉS
Tamás Attila 2017. december 08., péntek

Szívszorító képsorok egy haldokló jegesmedvéről

Szívszorító videót tett közzé a National Geographic fotósa, Paul Nicklen amin egy csont-bőr jegesmedve vonszolja magát Baffin-szigetén (Kanada legnagyobb szigete). A láthatóan végét járó jegesmedve nem kap annyi táplálékot, ami a túlélésben segítené.