Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kivel szülinapozik a Rádió GaGa?

Szász Cs. Emese 2011. szeptember 25., 17:31 utolsó módosítás: 2011. szeptember 25., 17:54

Nagy visszatérő paródia zenekar és némi újdonság – ez a Rádió GaGa 12. születésnapi programja röviden. A rádió hallgatói internetes szavazással döntöttek úgy, hogy a népszerű Irigy Hónaljmirigy legyen a születésnapi sztármeghívott, előzenekarként pedig az elektronikus zene és népzene elegyítését űző Balkán Fanatik érkezik Marosvásárhelyre október 17-én.

Fotó: Boda L. GergelyMinden évben nagy buli a GaGa-szülinap

Az igazi GaGa-rajongó már régóta kíváncsi, és biztos szavazott is arra, hogy kivel ünnepelje születésnapját a Rádió GaGa. Marosvásárhelyen ugyanis nem csak a rádió munkatársainak, de a hallgatóknak is évről-évre ünnep a születésnap, azon ritka alkalmak egyike, amikor a város magyarsága megtölti a sportcsarnokot.

A rádió vezetősége minden évben fontosnak érzi, hogy kikérje a hallgatók véleményét is, kivel szeretnék ünnepelni az évfordulót. Idén a GaGa honlapján történő szavazás eredményeként esett a közönség választása az Irigy Hónaljmirigyre. A magyarországi paródiazenekar nem először jár Marosvásárhelyen, sőt a GaGával sem először ünnepel, a 8 éves születésnap sztármeghívottja is az Irigy Hónaljmirigy volt. A pop, rock, reggae, techno, rap és a mulatós zene egyaránt szerepel repertoárjukban, és természetesen minden és mindenki, amit és akit ki lehet parodizálni – ez pedig tetszik a közönségnek, 2007-ben is több ezer ember volt kíváncsi rájuk.

A rádiós szülinapok repertoárját tekintve az előzenekar igazi újdonságnak számít, eddig ugyanis leginkább olyan nagy múltú együttesek kerültek a GaGa-színpadra, mint a Neoton Família, Beatrice, Bikini, vagy Republic. Ezúttal azonban megtörik a retró vonal egy népzenét és elektronikus zenét ötvöző együttessel. A 2002-ben alakult együttes tagjai több évtizedes zenei múlttal a hátuk mögött döntöttek úgy, hogy műfaji és stílusbeli határokat átlépve Balkan Fanatik néven egyesítik zenei elképzeléseiket, mivel a népzenei elemek főleg keletiek, balkániak.

A rádió 1999. október 15-én kezdett el sugározni, a nyitóbulin négy-ötezer ember tombolt az István, a király Koppányaként ismertté vált Vikidál Gyulával és a Tolcsvay Banddel a marosvásárhelyi sportcsarnokban. A Rádió GaGa azóta is minden évben nagyszabású koncerttel és sztárvendégekkel ünnepli a születésnapját. Az idei koncert október 17-én 19 órakor kezdődik, a belépő pedig 15 lejbe kerül.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS