HIRDETÉS

A szépvíziek szeretik a lovat

Péter Beáta 2014. május 11., 20:27 utolsó módosítás: 2014. május 11., 22:18

Több száz érdeklődő látogatott el vasárnap a szépvízi Kaszinókertbe, ahol egész napos lovas rendezvénnyel várták a ló és a lovas sportok kedvelőit.

Fotó: Kristó Róbert

Igazi közösségi programmá vált a szépvízi lovasnap. A legkisebbeket légvárral, játszósarokkal, vattacukorral várták, ugyanakkor a lovasnapnak megfelelően póni hátán is lovagolhattak. A nagyok a felvonultatott lovakban gyönyörködhettek, és íjászbemutatót, díjugrató és fogathajtó versenyt, valamint lovas erőpróbát tekinthettek meg, falustársaikkal egy kellemes napot tölthettek el a Kaszinókertben.

Lovas programok

A Szépvízi Polgármesteri Hivatal, a Szépvízért Egyesület és a Csíkiló Sportegyesület által szervezett esemény ünnepi felvonulással kezdődött, majd díjugrató versenyen mérték össze tudásukat a lovasok. Ezt követően a fogathajtók bizonyíthattak, majd a lovas erőpróba zajlott. A fogathajtó versenyt korábban a falunapok keretében szervezték, tavaly döntöttek úgy a szervezők, hogy külön lovasnapot tartanak.

Már a rendszerváltás előtt is „lovaztak\"

„Rég, hogy lovazunk Szépvízen. A rendszerváltás előtt Balogh Attila szervezgetett fogathajtó versenyeket. Majd a rendszerváltás után 2000-ben indítottam újra a falunapok alkalmával. Aztán lévén, hogy akkora igény lett rá, hogy nem fértünk bele egy délutánba, különválasztottuk. Míg az elején csak fogathajtó versenyeket szerveztünk, most többféle lovas program is van” – mondta Ferencz Tibor, a község polgármestere.

Az idei fogathajtó versenyen nyolc kettes fogatot és egy négyes fogatot láthatott a közönség. Amint az a verseny alatt elhangzott, a szépvízi fogathajtó verseny az idei szezon nem hivatalos, de ostorbontó versenye. „A szépvíziek szeretik a lovat, szeretik a fogathajtást, ez mind hozzátartozik a falu életéhez. Nem is tudom, mi történne, ha nem szerveznénk meg. Megszokták az emberek, hozzászoktak ahhoz, hogy itt lovazás van, és elmondják a vendégeink, hogy ritka az a hely, ahol ilyen sokan összegyűlnek” – magyarázta a polgármester.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
6 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS