HIRDETÉS

Idősek vasárnapja: a hála és köszönet kinyilvánítása

Gligor Róbert László 2016. december 19., 19:47

Másodjára rendezték meg az idősek vasárnapját a backamadarasi református gyülekezetben, köszöntve a 70. életévüket betöltött személyeket.

Az ünnepi istentisztelet keretében Koncz László Ferenc lelkipásztor az ötödik parancsolatra hívta fel a figyelmet: Tiszteld atyádat és anyádat. „Tiszteld azokat, akiket Isten melléd állított, hogy szeresd, megbecsüld, értékeld azt, amit bennük és általuk adott nekünk” – figyelmeztetett a lelkész, hiszen azért repedezik, bomladozik napjainkban a család, mert nem látjuk érvényét az isteni szavaknak, nem tiszteljük azokat, akik mellett meg kell állni, akiken segíteni kell.

Az igehirdetés után Koncz László a gyülekezet nevében köszöntötte az időseket. „Köszönetet mondunk nektek az elvégzett munkáért, a kitartásért, a hitnek szép harcáért, és azért a sok verejtékért, fáradozásért, amelyet küzdelmes éveitek során vállaltatok a családotokért, gyermekeitekért, unokáitokért, közösségetekért, egyházatokért, a szülőföldünkért, Backamadarasért. Köszönetet mondunk Istennek értetek, hogy ti vagytok nekünk, és mi ünnepelhetünk veletek együtt, imádkozva értetek, hogy legyen áldott az élet, amely megtartott, legyen hit, remény, szeretet és béke a szívben, amely dobog, és legyen boldog a jövő, amerre elindulunk.”

Az időseket köszöntötte Szőcs Antal polgármester is, aki elmondta: felróják neki, hogy sokszor ünnepelnek az egyházban. Pedig minden nap ünnepelni kellene azokat, akik itthon maradtak, egész életükben ebben a faluban éltek és dolgoztak, sosem kívánkoztak máshová, ellentétben a mai nemzedékkel, amely a világ különböző tájaira vetődve keresi meg a mindennapit.

A gyülekezet ifjai szavalatokkal, a Harmónia kórus énekekkel köszöntötte az időseket és idősödőket, akiknek nevében Vitus Zsigmond mondott köszönetet. Az ünnepelteket egy-egy házi áldással és virággal ajándékozták meg, majd szeretetvendégségre hívták őket.

A falu legidősebb lakosai a 95 éves Csíki György és Szövérfi Berta, míg Vitus Zsigmond 93, Vitus Ilona 92, Zajzon Irma 91, Gombos Magdolna pedig 90 esztendős. A hálaadás mellett ez a nap a pillanatnyi emlékezésé is, ezért egy perces néma főhajtással emlékeztek arra a tizenegy személyre, akik egy évvel ezelőtt még soraikban voltak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS