HIRDETÉS

Újból lovasfogat balesetezett

Bakó Zoltán 2011. június 07., 14:52 utolsó módosítás: 2011. június 08., 14:16

Az utóbbi időben egyre gyakrabban történnek olyan balesetek Maros megyében, amelyeket állatvontatású járművek „vezetői” figyelmetlensége okoz.

Havadtő területén, a 13A jelzésű országúton szombaton egy helybéli, 58 éves lakos lovasszekérrel haladt az úton s egy adott pillanatban balra szeretett volna letérni. Nem vette figyelembe a záróvonalat valamint azt sem, hogy szemből egy személygépkocsi közeledik nagy sebességgel, s annak a jobbkéz-szabály alapján elsőbbséget kellene adnia. Az erdőszentgyörgyi illetőségű 22 éves gépkocsivezető már nem tudta elkerülni az ütközést – amiben a túlzott sebesség is közrejátszott – s belecsapódott a lovasfogatba. A balesetben a személygépkocsi átsodródott az út menetirány szerinti bal oldalára, ahol belerohant egy kerítésbe. Az autó vezetője súlyos sérüléseket szenvedett.

A havadtői után hétfőn újabb fogatos-baleset következett, ezúttal Segesvár mellett. Egy dánosi illetőségű 20 éves fogathajtó, B. O. ereszkedett le szekerével az erdőkitermelési úton a 14-es számú országút felé. A fogaton rajta kívül még négy személy tartózkodott. Egy adott pillanatban megbokrosodott a ló, a hajtó már nem tudta visszafogni, s kirohant szekerestől az országútra, ahol egy szabályosan közlekedő jászvásári 30 éves gépkocsivezető nem tudta elkerülni, s belerohant. A balesetben a szekér utasai közül kettő súlyosan, kettő könnyebben sérült – tudtuk meg a megyei rendőr-felügyelőség sajtószóvivőjétől.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS