Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Új pályázat fiatal íróknak és színházi szakembereknek

Székelyhon 2018. március 17., 12:26
HIRDETÉS

Újabb pályázatokat hirdetett meg a Kárpát-medencei Tehetséggondozó Nonprofit Kft. (KMTG) és az Előretolt Helyőrség Íróakadémia.

Illusztráció Fotó: Pixabay.com

Az íróakadémia a korábbi évek gyakorlatához igazodva 2018-ban is meghirdeti pályázatát fiatal írók és költők számára. A 2018-as projektévben

összesen tizenöt pályakezdő alkotó részesülhet anyagi támogatásban.

Az íróakadémia rendkívüli tanulási, továbbképzési lehetőségeket biztosít a pályázat nyerteseinek, továbbá műhelymunka lehetőségét és korszerű önmenedzselési módszerek elsajátítását is.

Olyan 18 és 25 év közötti pályakezdő tehetségek jelentkezését várják, akik még nem rendelkeznek önálló szépirodalmi kötettel, de már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket.

A pályázat nyerteseivel a KMTG egy évre szóló, és további egy plusz egy évre meghosszabbítható szerződést köt, havi bruttó 120 ezer forint erejéig terjedő tanulmányi ösztöndíjjal.

A KMTG továbbá elősegíti a szerzők arra érdemes műveinek megjelentetését, író-olvasó találkozók szervezéséről és médiajelenlétről gondoskodik, valamint szakmai érdekképviseletet nyújt.

Az íróakadémia több korábbi pályakezdője épp a szervezettől kapta meg a lehetőséget arra, hogy önálló kötettel lépjen a műértő közönség elé. A KMTG gondozásában, az Enumeráció debütsorozatban jelent meg például Dezső Katalin Akiket hazavártak és Pejin Lea Nyugati csiga körfűrésszel álmodik című verseskötete 2017 végén, folyó év áprilisában pedig napvilágot lát Pataki Tamás Murokffyban vérré válik az abszint, és lóvá teszi az ördögöt című regénye.

Az íróakadémia első ízben hirdeti meg Színházi Műhely elnevezésű projektjének pályázatait.

A pályázat futamideje alatt hat fő részesülhet anyagi támogatásban, és a fentebb, az irodalmi pályázatnál is fölsorolt lehetőségekben.

A Színházi Műhelybe egyaránt várják mentorok – azaz haladók – és pályakezdők jelentkezését. A szakmai műhely mentorai közé olyan színházelméleti szakemberek és drámaírók jelentkezhetnek, akik a pályázati év végéig nem töltik be a 40. életévüket, és még nem rendelkeznek állami művészeti középdíjjal. A szakmai-alkotói továbbfejlődés segítésén túl a KMTG célja olyan mentorok képzése, akik a Színházi Műhely oktatói mellett részt vesznek a fiatal tehetségek tanításában. A pályázat nyerteseivel a KMTG egy évre szóló, további egy plusz egy évre meghosszabbítható szerződést köt, havi bruttó 180 ezer forint erejéig.

HIRDETÉS

A Színházi Műhely a pályakezdők számára is nyitott: olyan (18 és 25 év közötti) fiatal tehetségek jelentkezését várják, akik már fel tudnak mutatni tehetségüket bizonyító írásműveket. A pályázat nyerteseinek a KMTG egy évre szóló, további egy plusz egy évre meghosszabbítható tanulmányi ösztöndíjat ítél meg, havi bruttó 120 ezer forint erejéig, mellyel az oktatásban való részvétel feltételeit biztosítja.

A pályázatok beadásának határideje egységesen 2018. május 15. éjfél, a kiírásokról további információkat szerezhetnek a KMTG honlapjáról.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS