Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Emberrablás fényes nappal

Jánosi András 2012. szeptember 26., 11:36 utolsó módosítás: 2012. szeptember 26., 12:57

Tizenéves lányt bántalmazott mintegy harminc tanú szeme láttára kedden délután Székelyudvarhelyen egy fiatalember, a lányt végül erőszakkal egy taxiba kényszerítette. A helyi rendőrség szerint a tavaly novemberi verekedés egyik főszereplője a gyanúsított. „Ifj. Pui Béla erőszakkal próbálta akaratát érvényesíteni” – nyilatkozta a Székelyhon.ro-nak Jére Ferenc, a helyi rendőrfőnök helyettese.

Fotó: Veres Nándor

A beszámolók szerint a gyanúsított egy 16 éves lányt, a Bányai János Szakközépiskola tizedik osztályos tanulóját az iskola előtt ököllel ütlegelte, majd egy taxiba cibálta. A rendőrök rövid időn belül megtalálták a lányt ifj. Pui Béla lakásában, kiszabadították, a gyanúsítottat pedig 24 órára őrizetbe vették. Szerdán az ügyet átadták a székelyudvarhelyi ügyészségnek.

„A tanúk közül senki sem jelentette az esetet a rendőrségnek. Ez azért is megdöbbentő, mert a lány édesanyja is a helyszínen volt. Nem ez az első eset ezzel a lánnyal. A történtekre egy kívülálló személy hívta fel a figyelmünket” – mondta érdeklődésünkre a rendőrtiszt.

Jére Ferenc kitért arra is, hogy a rendőrség hiába indít nyomozást, ha sem az áldozatok, sem a szemtanúk nem tesznek panaszt. Mint mondta, gyakran csak pletykaszinten értesülnek a történtekről, ez azonban nem elég az esetek kivizsgálásához. „Akár félünk, akár nem, mindenkinek meg kell értenie, hogy a rendőrség csak a közösség segítségével tud hatékonyan működni” – fogalmazott.

„A közösség elvárja, hogy a rendőrség nyomozzon, fogja el a bűnöst és hajtsa is végre az ítéletet. Ez azonban nem így működik. A jelenlegi törvények szerint a legtöbb, amit a rendőrök tehetnek, hogy 24 órás őrizetbe veszik a gyanúsítottat és a nyomozás során pontos bizonyítékokat szereznek. Utána már az igazságszolgáltatás felelős az ügyért: az ügyészek, bírók” – tette hozzá Jére Ferenc.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
143 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS