Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék
Jánosi András 2017. október 20., péntek

Átjárónál gázolták el az idős nőt Székelyudvarhelyen

Idős nőt gázoltak el péntek délután Székelyudvarhelyen, az egyik Hunyadi János utcai átjárónál. A baleset áldozatát kórházba kellett vinni.

Jánosi András 2017. október 20., péntek

Tolatva ütötte el a kerékpárost az egyik udvarhelyi lakónegyedben

A székelyudvarhelyi Győzelem utcában, egy parkolóból tolatott kifelé autójával a helybéli, 59 éves P. M., ám nem volt elég figyelmes, és tolatva elütötte az ugyancsak helybéli, 66 éves C. M.-et, aki kerékpárjával szabályosan közlekedett.

Fülöp-Székely Botond, Jánosi András 2017. október 05., csütörtök

Kislány vesztette életét a tűzben, testvérét kimenekítették

Egyéves és nyolc hónapos kislány vesztette életét a tűzben, miután nem sokkal déli tizenkét óra előtt kigyulladt, majd teljesen leégett egy esztenaház Székelyudvarhely határában. A faépítményben két gyerek tartózkodott, a picivel idősebb fiútestvért egy arra járó nő mentette ki.

Hallgassa online rádióinkat
Jánosi András 2017. október 03., kedd

Idős, hajléktalan nőt erőszakoltak meg Székelyudvarhely határában

Őrizetbe vett a rendőrség egy középkorú férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy megerőszakolt egy hajléktalan nőt Székelyudvarhely határában – közölte Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Jánosi András 2017. október 02., hétfő

Szórakozni járnának P. B.-ék, ha hagyná a bíróság

Újabb tárgyalást tartottak P. B.-ék tavaly novemberi késes fenyegetéses ügyében hétfőn a székelyudvarhelyi bíróságon. Ifjabb és idősebb P. B. a hatósági felügyelet feloldását kérték, amit visszautasított a bíróság.

HIRDETÉS
Jánosi András 2017. szeptember 25., hétfő

Akkor végül mikor büntethetnek, és mikor nem a helyi rendőrök?

Lényegében nem változtat a hatáskörükbe tartozó közlekedési ellenőrzéseken és büntetéseken a múlt héten hatályba lépett legfelsőbb bírósági döntés – véli László Szabolcs, a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség parancsnoka. Bizonyos helyzetben viszont nem járhatnak el.

Jánosi András 2017. szeptember 24., vasárnap

Be kellett törni a Székelyudvarhelyen üldözött jármű ablakát

Ittas autóvezetőt üldözött, majd ért tetten a Székelyudvarhelyi Helyi Rendőrség. Lakossági bejelentésre kezdték el követni az autóvezetőt, akiről azt az információt kapták, hogy gyakran vezet ittasan, ezzel mások testi épségét is veszélyeztetve, ráadásul agresszív is.

Jánosi András 2017. szeptember 21., csütörtök

Amiket el fognak távolítani a Hargita csúcsáról, és ami egyelőre ottmarad

Kerekasztal-megbeszélést és ötletbörzét tartottak szerdán a Madarasi Hargita csúcsán található kopjafák sorsáról. A Pethő Panzióban a résztvevők egy dologban egyetértettek: a jelenlegi helyzet tarthatatlan.

HIRDETÉS
Jánosi András 2017. szeptember 20., szerda

A kockaköves utcák felújítása már biztos, hogy jövőre marad

A tavasszal bejelentett, huszonnégy székelyudvarhelyi utcát érintő felújításból mostanáig mindössze egy valósult meg. A munkálatok még nem értek véget, de a változékony őszi időjárás miatt kiszámíthatatlan, hogy milyen mértékben tudják tartani az ütemtervet.

Jánosi András 2017. szeptember 18., hétfő

Autó elé ugrott a szarvas

Elgázolt egy szarvast a 13A jelzésű országúton, Felsősófalva közelében vasárnap este egy 29 éves korondi autóvezető.

Jánosi András 2017. szeptember 18., hétfő

Mozgalmas hétvégéjük volt Udvarhelyen a hatóságoknak

Udvarhelyszéken öt kereskedelmi egységnél végeztek ellenőrzést, egy helyen házkutatást tartottak, tizenkét személy ellen kivizsgálást indítottak és ugyanennyi kihágási jegyzőkönyvet állítottak ki a hatóságok a hétvégén.

HIRDETÉS
Jánosi András 2017. szeptember 18., hétfő

Megvitatják a hargitai kopjafák helyzetét

Kitűzték az időpontját a Madarasi Hargita csúcsán felállított kopjafákkal kapcsolatos kerekasztal-megbeszélésnek – tudtuk meg Ambrus László szervezőtől, az Otus (madár- és természetvédelmi) Egyesület ökológusától.

Jánosi András 2017. szeptember 17., vasárnap

A székely népviselet, ami megkülönböztet és összetart

Lövéte, Oklánd és Kápolnásfalu után szombaton Homoródszentpál és Városfalva adott otthont az idén negyedik kiadásához érkezett Homoród-mente Népviseletben rendezvénynek.

Jánosi András 2017. szeptember 13., szerda

Az összes telefonkártyát megvásárolta a faluban az átverés áldozata

Fia balesetet okozott Székelyudvarhelyen, elütött két embert, egyikük megsérült – ezzel a hírrel hívtak fel egy 75 éves, homoródszentmártoni özvegyasszonyt szombaton. A magát rendőrnek kiadó telefonáló felajánlotta közbenjárását, amiért összesen közel 3500 lejt csalt ki az idős asszonytól.

Jánosi András 2017. szeptember 06., szerda

Megkezdődött a máréfalvi polgármester késelőjének a tárgyalása

Első tárgyalását tartották kedden a székelyudvarhelyi bíróságon annak az ügynek, amelyben a sértett fél Máréfalva község polgármestere, akit idén áprilisban megkéselt egy helyi pásztor.

HIRDETÉS
Jánosi András 2017. szeptember 06., szerda

Életutat is meghatározó cserediákprogram

Ötödik éve már, hogy nemzetközi cserediákprogramot indított Székelyudvarhelyen a helyi Rotary Klub: 2013 óta évente két-három középiskolást küldtek idegenbe és fogadtak városunkba, tudtuk meg Nagy Györgytől, a Rotary Klub helyi kirendeltségének programvezetőjétől.