HIRDETÉS

Faoltási képzés Lókodban

Székelyhon 2015. április 03., 14:16

Lókodban tart faoltási képzést a Civitas Alapítvány április 8-án: az Eco-Motive projekt részeként megtartandó egynapos gyakorlatra olyan 40 év alatti személyeket várnak, akik vidéken élnek, munkanélküliek, vagy mezőgazdasággal foglalkoznak, és szeretnék a gyümölcsfaoltást elsajátítani.

Fotó: Zsombori Zoltán

A délelőtt 10 és délután 6 óra között zajló képzésre április 7-éig kell bejelentkezni Pakot Mónika programigazgatónál a 0726-388 757-es telefonszámon vagy a pakotmonika@gmail.com címen. A helyek száma korlátozott. A szervezők felhívják az érdekeltek figyelmét, hogy vigyenek magukkal oltóbicskát.

A faoltási gyakorlat egyébként azon kezdeményezés része, melynek során ökológiai alapon működő hagyományos gyümölcsöskert kialakítása kezdődött el a Lókodi Ifjúsági Alapítvánnyal partnerségben. Az  Eco-Motive projekt lényege, hogy vidéki hátrányos helyzetű emberek számára teremtik meg az ökológiai gazdálkodás elsajátításának lehetőségét, képzők felkészítésével, tanmenet és oktatási segédanyag kidolgozásával, mintakertek létrehozásával. A kezdeményezők kistelepülések agrárszakembereit, helyi tapasztalt gazdálkodóit képezik ki, hogy mind ismeretekben, mind oktatási módszertan tekintetében felkészüljenek az alacsony iskolai végzettségű, hátrányos helyzetű személyek – végfelhasználók – képzésére.

A hosszú távú cél, hogy a végfelhasználói képzést elvégzők szakmai tudásukat – ökológiai zöldség- és gyümölcstermesztés, kisállattartás, értékesítés – eredményesen kamatoztassák akár saját kertjükben, a helyi önkormányzat által működtetett közösségi vagy szociális kertben, akár biogazda vállalkozónál. A projekt az Európai Unió Egész életen át tartó tanulás programjában, az Erasmus+ révén valósul meg 2014. szeptember 1. és 2017. augusztus 31. között.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS