Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

 

Udvarhelyi napközié Hargita megye legnagyobb játszótere

Kovács Eszter 2018. október 04., 17:35
HIRDETÉS

Az őszi hálaadás alkalmából tartott ünnepség részeként adták át csütörtökön a székelyudvarhelyi Kipi-Kopi Napközi Otthon hátsó udvarán lévő játszóteret. A felület négy, különböző korosztályoknak szánt kisebb teret foglal magában. A gyerekek szavaival élve: csodálatos.

Fotó: Barabás Ákos

Összesen tízezer négyzetméteren terül el a Bethlenfalvi úti Kipi-Kopi Napközi Otthon hátsó udvara. Ebből négyezer négyzetméter zöldövezet, ötezer négyzetmétert foglal el a játszótér, és mintegy ezer négyzetmétert tesznek ki a kiszolgáló felületek (járdák és sétányok).

Nagyon boldog pillanat volt a csütörtök délelőtti, mondta el Fancsali Éva, a napközi igazgatója, hiszen több hónapi szemlélődés után – amíg csak figyelték, hogyan épül, szépül a környezet –

a gyermekek végre birtokukba vehették a játszóteret.

Márton Adél szaktanfelügyelő úgy fogalmazott: büszkeséggel tölti el, hogy „egy ötcsillagos napközi” átadása után jelen lehet egy, az épülethez illő játszótér megnyitásán.

Fotó: Barabás Ákos

Biztonságos, igényes környezetben

Örvendetes, hogy ez a terv megvalósult – fogalmazott az avatóünnepségen Angi Attila, a kivitelező cég vezetője. „Egy ilyen volumenű projekt megvalósulásában a legfontosabb, hogy megszülessen az igény, ez pedig megvolt a napközi igazgatónőjének részéről. Nem kevésbé fontos a tervezőcsapat lelkesedése és munkája, valamint olyan kivitelezőt találni, amely megfelelően végrehajtja a munkát. (...) Nem utolsósorban fontos az anyagi támogatás, amelyet jelen esetben a város hozzátett a projekthez” – sorolta a szakember.

HIRDETÉS

Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere arról biztosította a jelenlévőket, hogy a városvezetés a jövőben is kiemelten kezeli majd a fiatal családok igényeit. „Fontos számunkra, hogy a székelyudvarhelyi családok biztonságos, igényes környezetben, a friss levegőn tölthessék szabad idejüket” – hangsúlyozta a városvezető.

Fotó: Barabás Ákos

Négy az egyben

A játszótér részeként igényesen elkészített kis fellépőtér is helyet kapott a napköziudvaron: a székely ruhás gyerekek és óvónőik itt mutatták be őszi műsorukat. A játszófelület a térségben egyedi: sem ekkora játszótér, sem ekkora óvodai játszótér nincs Hargita megyében, tudtuk meg a tervező cég vezetőjétől.

„Fából, fémből és gumiból készült játékelemek vannak a téren (összesen 129 – szerk. megj.), innovatív megoldások, amelyek élményt jelentenek majd a gyerekeknek” – jegyezte meg Angi Attila. A felület különlegessége továbbá, hogy négy, különböző korosztályok igényei szerint kialakított játszóteret foglal magában. A projekt összértéke 2,3 millió lej volt.

Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Fotó: Barabás Ákos
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS