Több mint egymilliárd lej Hargita megyének, de jöhetne több is

Több mint egymilliárd lej Hargita megyének, de jöhetne több is

Lesz munka. A program győztese két alcsíki község, a „nagy vesztese” viszont a megyei tanács

Fotó: Beliczay László

Túlteljesített Hargita megye a víz-, csatorna- és gázhálózatok bővítését, utak korszerűsítését finanszírozó Anghel Saligny-program támogatásainak odaítélését illetően, a nyilvánosságra hozott adatok szerint több mint egymilliárd lejt biztosít erre a célra a kormány. Igaz, több mint kétszer ekkora összeget igényeltek a települések és a megyei tanács az esetleges tartalékra számítva, de erről még nincs hír.

Kovács Attila

2022. június 24., 16:012022. június 24., 16:01

Rendkívüli érdeklődés, ígéretek és nagy remények jellemezték az utóbbi hónapok során az Anghel Saligny-programmal kapcsolatos közbeszédet, olyan rangra emelve az országos beruházási tervet, mint amely a helyi közösségek közművesítésre vonatkozó legmerészebb álmait is képes teljesíteni.

Indokolt volt a várakozás

Ha a számokat nézzük, valóban indokolt volt a felfokozott várakozás, hisz a korábban 50-re tervezett, majd 65 milliárd lejre emelt költségvetésű program a víz-, csatorna- és a gázhálózatok bővítésének, utak korszerűsítésének nyomasztó terhét hivatott levenni a helyi és megyei önkormányzatok válláról. Ráadásul

az európai uniós pályázatokhoz viszonyítva jóval egyszerűbb ügyintézéssel és feltételekkel.

Nem csoda tehát, hogy nagy volt a tömörülés az igénylők részéről, a keretösszeg több mint kétszeresére, 137 milliárd lejre nyújtottak be országszerte dokumentációkat a helyi és megyei tanácsok.

Hargita megyében is mertek nagyot álmodni a vezetők: 217 igénylést nyújtottak be, több mint 2,5 milliárd lej értékben.

A megállapított kritériumok szerint a fejlesztési minisztérium minden pályázó község számára legalább négymillió lejt biztosít, a kisvárosoknak 7 milliót, a megyei jogú városoknak 10 milliót, a megyeszékhelyeknek 43 milliót, a megyei tanácsoknak pedig 140 milliót. Ennek alapján

Hargita megye alapból 480 millió lejre volt jogosult, de ennél jóval többre számított mindenki.

Az izgalommal várt eredményhirdetés pillanata eljött, a Hargita megyei támogatások listája az elsők között, Bukarest, Fehér és Dâmbovița megyékkel együtt vált nyilvánossá. Mint egy vizsga után, most sem egyformán örülhet mindenki,

a lista 1 milliárd 71 millió lej értékű támogatást összesít, ami a biztos pénz több mint kétszerese, de az esetleges tartalékokra alapozó 2,5 milliárdtól egyelőre elmarad.

Többet igényeltek

A benyújtott és odaítélt igénylések közötti legnagyobb különbség a Hargita megyei tanács esetében észlelhető, amely egyedül 800 millió lej értékű támogatást igényelt útfelújításokra, ebből viszont

csak 140 milliót kapott meg, amelyet a Székelyudvarhelyt Székelykeresztúrral összekötő 137-es jelzésű megyei út felújítására költhet.

Így a Ditró és Gyergyótölgyes közötti megyei útra, a Csíkszentmártontól Úzvölgye felé, az egerszéki eltérőig vezető út építésére, a Gyimesközéploktól Hidegségig tartó út korszerűsítésére, a Gyergyóremetét Maros megye határával összekötő útra, a Borszék és Orotva közötti útszakaszra, a Lázárfalvától a Szent Anna-tóig tervezett új út építésére ebből nem jut. 

A megyei tanács elnöke, Borboly Csaba költségmegtakarító intézkedések szükségszerűségéről beszélt ezzel kapcsolatban a legutóbbi tanácsülésen, mondván, a költségvetést úgy tervezték, hogy amennyiben beérkeznek az Anghel Saligny- programból a támogatások, eldönthetik, mire és hogyan költenek. Most a minden új beruházásról való lemondást, a folyamatban lévők újraütemezését és a költségvetés újratervezését emlegette.

Szintén a lehetséges tartalékokra számítva töltött fel a program elektronikus rendszerébe több mint 110 millió lej értékű igénylést Csíkszereda is, a megyeszékhely a lista szerint 43 millió lejben részesül, ebből a szécsenyi utak korszerűsítésére 8, a Nagy István festő sétány felújítására 11,8, a Hajnal, Akác és Gyár utcák felújítására 21,2, a Kós Károly, Szentkirály utcák, illetve a Hunyadi János utca egy szakaszának korszerűsítésre 1,8 millió lejt használhat fel.

Csíkszereda esetében a legnagyobb igényelt tétel a szécsenyi és csibai úthálózat felújítására remélt 45 millió lej volt.

Székelyudvarhely 14 millió lejt használhat fel fejlesztésekre, ebből az Ugron Gábor utca felújítására 3,5, a Mihai Eminescu és Dózsa György utcák felújítására 2,5, míg a Kisköved és a Győzelem utcák kereszteződésének átalakítására közel 8 millió lejt.

Gyergyószentmiklóson utcafelújításra 11,7, a Temető és a Makk utcák korszerűsítésére 4,1, a Dr. Jakab Antal tér, a Budai Nagy Antal és Fürdő utcák felújítására 5,6 millió lejt hagytak jóvá, 9,7 millióból pedig a vízház bővítését lehet elvégezni.

A víz- és csatornahálózatok első helyen

Van két abszolút nyertese is a Hargita megyei pályázatoknak, ez pedig Csíkszentkirály és Csíkszentimre. A két község külön-külön igényelt támogatást a közigazgatási területükön elterülő Büdösfürdő víz- és csatornahálózatának elkészítésére, amelyet egy közös beruházásként kezelnének. A szaktárca erre a projektre Csíkszentkirálynak 38,8, Csíkszentimrének 33,4 millió lejt biztosít.

Magyarázatként meg kell említeni, hogy a program prioritásként kezeli ezeket a beruházásokat, ezért jut Bélbornak 43 millió, Maroshévíznek 31 millió, Gyimesközéploknak 27,5 millió, Tusnádfürdőnek 25 millió, Etédnek 22,5 millió, Gyimesfelsőloknak 21,5 millió, Csíkcsicsónak a Piricskét érintő beruházásra 18 millió, Kápolnásfalunak szintén 18 millió, Salamásnak 17 millió, Szentábrahámnak 11,8 millió, Siménfalvának 11,5 millió, Felsőboldogfalvának 11,5 millió, Bögöznek 11 millió, Oroszhegynek 9,5 millió, Borszéknek 8 millió, Kányádnak 6,3 millió lej a víz- és csatornahálózatok bővítésére, szennyvíztisztítók korszerűsítésére.

A helyi utak, utcák korszerűsítére Csíkszentgyörgy, Csíkmadaras és Ditró 20, Gyergyócsomafalva és Farkaslaka 19, Szentegyháza 18, Kászonaltíz 17,6, Korond 17, Csíkszentlélek 15, Székelykeresztúr 13,5, Parajd 11,8, Máréfalva 11,5, Csíkszentmárton 11,3, Csíkszentsimon 10,6, Csíkszenttamás 10,3, Csíkkozmás 10,1, Lövéte, Homoródalmás és Székelyandrásfalva 10, Balánbánya 9,7, Homoródszentmárton 9,6, Szépvíz 9,5, Tusnád község 8,3, Gyergyóremete 8, Varság 7,4, Csíkszentdomokos 7,3, Gyergyóalfalu 8,6, Gyergyószárhegy 6, Oklánd 4,9, Csíkdánfalva 4,2, Csíkszentkirály 4,1, Madéfalva 4, Bögöz, Újszékely, Csíkpálfalva és Csíkszentimre 3,9 millió lejt fordíthat. Az összegeket 2022–2028 között az országos költségtevésből folyósítják.

1 hozzászólás Hozzászólások

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2022. június 23., csütörtök

Nem semmi: literenként 50 banival kompenzálják az üzemanyag árát

Literenként ötven banival kompenzálják az üzemanyag fogyasztói árának emelkedését – jelentette be csütörtökön Nicolae Ciucă miniszterelnök.

Nem semmi: literenként 50 banival kompenzálják az üzemanyag árát
2022. június 23., csütörtök

Háromszáz hektárnyi mezőgazdasági terület válik könnyebben megközelíthetővé

Mintegy háromszáz hektárnyi mezőgazdasági terület megközelíthetősége válik egyszerűbbé, miután két mezei utat is felújíttat Székelyudvarhely Polgármesteri Hivatala. Már meg is kötötték a szükséges szerződést a kivitelezővel.

Háromszáz hektárnyi mezőgazdasági terület válik könnyebben megközelíthetővé
2022. június 23., csütörtök

Hűvös volt a reggel Csíkszeredában

Az elmúlt napok szeles időjárásának köszönhetően lehűlt az idő országszerte, csütörtökre virradóra. Ahogy azt már megszokhattuk, ezúttal is a Csíki-medence vitte a prímet, ahol a hajnali órákban 2,4 Celsius-fokot mértek.

Hűvös volt a reggel Csíkszeredában
Hűvös volt a reggel Csíkszeredában
2022. június 23., csütörtök

Hűvös volt a reggel Csíkszeredában

2022. június 23., csütörtök

Közzétették a képességfelmérő vizsga eredményeit

Közzétették az országos képességfelmérő vizsga eredményeit az evaluare.edu.ro oldalon – írja az Agerpres hírügynökség.

Közzétették a képességfelmérő vizsga eredményeit
2022. június 23., csütörtök

Egynapos zenei fesztivált tartanak a gernyeszegi Teleki-kastélyban

GernyeFest elnevezéssel egynapos fesztivált szervez július 10-én a Fejes Művészeti Akadémia a gernyeszegi Teleki-kastélyban, ahol klasszikus-, népi-, jazz- és a romantikus zenével várja az érdeklődőket.

Egynapos zenei fesztivált tartanak a gernyeszegi Teleki-kastélyban
2022. június 23., csütörtök

Segítség a szülőknek: számos óvoda nyitva áll még

Noha beköszöntött már a nyári vakáció, az óvodák még sok helyen fogadják a gyerekeket, ugyanis vannak családok, ahol nem tudják másként megoldani a vakációzó gyerek felügyeletét. Júniusban és júliusban számos óvoda nyitva áll még.

Segítség a szülőknek: számos óvoda nyitva áll még
2022. június 22., szerda

Gyűjtést szerveznek az alfalvi tűzvész károsultjainak

Hét gazdasági épület égett le kedden délután Gyergyóalfaluban, a károkat 300 ezer lejre becsülik. Szerdán délben még javában dolgoztak a romok eltakarításán. A községben gyűjtést szerveznek a tűzkárosultak megsegítésére.

Gyűjtést szerveznek az alfalvi tűzvész károsultjainak
2022. június 22., szerda

Forgalomkorlátozás az Udvarhely Napok idején

Több utcában is forgalomkorlátozásra kell számítani az Udvarhely Napok ideje alatt.

Forgalomkorlátozás az Udvarhely Napok idején
2022. június 22., szerda

Ismét leáll az Azomureș

Hétvégén még nyílt napot tartottak a marosvásárhelyi Azomureș vegyipari kombinátban, szerdán pedig már az üzem újbóli leállításáról küldtek értesítést. Az elszálló gázárakkal magyarázzák Románia legnagyobb műtrágyagyárának ismételt kényszerszünetét. 

Ismét leáll az Azomureș
Ismét leáll az Azomureș
2022. június 22., szerda

Ismét leáll az Azomureș

2022. június 22., szerda

Százéves nőt köszöntött Korond vezetősége

Századik születésnapján köszönthette Korond község vezetősége a pálpataki származású Bálint Máriát, aki Székelyudvarhelyen él.

Százéves nőt köszöntött Korond vezetősége
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik,
rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Hirdessen a Székelyhonon!
Ma feladja, hamarosan megjelenik, rövid időn belül eredményt hoz! Feladok egy hirdetést!
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
smartbanner szekelyhon.ro
Médiatér App smartbanner rögzítése
7 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód, Médiatér App letöltésére buzdító smartbanner, vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize, smartbanner


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM