Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Székelyföld-szerte megszólaltak a harangok egy órakor

Antal Erika 2020. április 01., 14:25 utolsó módosítás: 2020. április 01., 15:42

Egyszerre 250 templomharang szólalt meg Maros, Hargita és Kovászna megye számos településén szerdán 13 órakor. A kezdeményezés Marosvásárhelyen született, és a történelmi egyházak felkarolták azt, hogy lelki erősítést nyújtsanak az egészségügyi dolgozóknak, illetve mindazoknak, akik a lakosságot szolgálják, munkájukkal hozzájárulnak ahhoz, hogy senki ne szenvedjen szükséget semmiben.

Videó: Haáz Vince

A marosvásárhelyi RMDSZ-körzetek és Vass Levente parlamenti képviselő megkeresésére először a marosvásárhelyi római katolikus, református, unitárius, evangélikus, görög katolikus és ortodox egyházak vállalták, hogy szerdán 13 órakor egyszerre kongatják meg harangjaikat. Ezt követően számos más település, köztük Sepsiszentgyörgy, Székelyudvarhely, Kézdivásárhely, Szászrégen, Dicsőszentmárton, Csíkszereda stb. templomközösségei is jelezték, csatlakoznak a marosvásárhelyi kezdeményezéshez.

Vass Levente érdeklődésünkre elmondta, igazából

lelki és bátorító üzenetet hordoz a kezdeményezés,

amely köszönetnyilvánítás mindazoknak, akik ezekben a napokban nem maradhatnak otthon: orvosoknak, asszisztenseknek, ápolóknak, gyógyszerészeknek, bolti eladóknak, szállítóknak, takarítóknak, rendfenntartóknak és mindenkinek, aki a lakosságért dolgozik a világjárvány ideje alatt.

„Hálával tartozunk valamennyi egyháznak és az egyházak lelkészeinek, közösségeinek, akik mellénk álltak, kifejezték szolidaritásukat a járványhelyzetben helytállókkal” – fogalmazott a marosvásárhelyi parlamenti képviselő, hozzátéve, örül, hogy ez a kezdeményezés Marosvásárhelyről indult.

Annak függvényében, hogy az elkövetkezőkben hogyan alakul a járvány, további biztatás, lelki erősítés céljából hasonló kezdeményezés még születhet – válaszolta Vass Levente a Székelyhonnak.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat