HIRDETÉS

Sorompót kérnek a szociális tömbház lakói saját biztonságuk érdekében

Bíró Blanka 2018. június 20., 17:14
HIRDETÉS

Gyermekeiket féltik a sepsiszentgyörgyi szociális tömbházak lakói. A Magyar Polgári Párt sepsiszentgyörgyi szervezetét kereste meg panaszával a lakók képviselője, a párt által szervezett szerdai sajtótájékoztatón ő is jelen volt.

Fotó: MPP Sepsiszentgyörgyi Szervezete

Góga Árpád elmondta, a tömbházak előtt nincs út, ennek ellenére számos gépjármű átvág ott, lerövidítve az Oltmező és a Mikes Kelemen utcák közötti távot. A lakók a gyermekeiket féltik, akik ezen a részen játszanak, kerékpároznak – nem is számítanak veszélyre, miközben az autók váratlanul megjelennek. Ezért

kérik, hogy az önkormányzat sorompóval zárja le a területet, és csak kivételes esetekben lehessen oda behajtani.

Eddig hatvan aláírást gyűjtöttek össze kérésük nyomatékosítására.

Az önkormányzat egyébként kerítéssel vette körbe a tömbházegyüttest, ám összesen 142 gyermek él ezekben a lakásokban, és nem férnek el a kerítésen belül, így azon kívül, a kavicsos részen is játszanak.

A kerítés lebontását korábban a nép ügyvédje követelte két évvel ezelőtt, mert meglátása szerint hátrányosan megkülönbözteti az ott lakókat. A városvezetés viszont azzal érvelt, hogy a kerítés a szociális tömbházak intézményjellegét erősíti, védi az ott élőket, kiszűrve a hangoskodó, dorbézoló látogatókat. Góga Árpád is elismerte,

még most is előfordul, hogy éjszaka ki kell hívni a rendőrséget a hangoskodók miatt.

HIRDETÉS

Az önkormányzatnak ugyanakkor van már terve az épületegyüttes környékének rendezésére, játszótérrel is számolnak, ám a kivitelezésre még keresik a forrásokat. Amíg ez megvalósul, a lakók szerint átmeneti megoldásnak megfelel a zárható sorompó.

Mint ismeretes, hat évvel ezelőtt az önkormányzat felszámolta a helyiek által Sing-singként emlegetett szociális otthont, a lakókat átköltöztették az Oltmező utcai felújított tömbházakba, ahol sokkal jobb körülményeket, saját konyhát és fürdőszobát biztosítottak számukra. A négy lépcsőházban mintegy 140 család, hatszáz személy lakik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS