Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Öt nap alatt tíz előadás – rajt előtt a MAFESZT

Kovács Eszter 2020. január 19., 15:33

Kezdődik a MAFESZT: a Magyar Színházi Szövetség (MASZIN) rendezte ötnapos színházi fesztivál házigazdája ezúttal a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház.

Fotó: Veres Nándor

A program kedden délelőtt 11 órakor a Udvarhely Bábműhely Béka-királykisasszony című bábelőadásával rajtol a stúdióteremben, majd aznap este 7 órától a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház társulata viszi színre a IV. Henrik című produkciót. Az előadás nagyszínpadi. 

Szerdán este hatkor, a Művelődési Ház kis kiállítótermében nyitják meg a Pos7ter című, hét grafikus színházplakátjaiból rendezett gyűjteményes kiállítást, majd este 7-től a házigazdák mutatják be A mi kis városunk című, Thornton Wilder darabja alapján színre vitt produkciót.

HIRDETÉS

Január 23-án a Csíki Játékszín vendégszerepel a Sirály című produkcióval, majd 24-én a táncszínházé a főszerep a Nagyváradi Táncegyüttes és a szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulatának közreműködésével: délelőtt 11-től a Szélszabadító gyerekelőadásra várják a kicsiket a stúdióterembe, majd fél egykor kezdődik a Ki vagy te, táncszínház? című táncszínházi nevelési program. Délután fél háromtól a Vakfolt táncszínházi előadásra, majd este héttők A tavasz ébredése című produkcióra várják a nagyérdeműt.

Január 25-én a nagyváradi Szigligeti Színház Lilliput Társulata mutatja be a Toldit, majd ugyancsak a nagyváradi színház Lila akác című produkciójának kétszeri előadásával zárul a MAFESZT.

A rendezvény teljes programja a Tomcsa Sándor Színház honlapján, illetve a TomcsApp-on, az Instagramon és a Facebookon is böngészhető. Az előadásokra már kaphatók jegyek.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS