Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Nagyon környékezik Marosvásárhelyt a medvék

Simon Virág 2019. július 19., 11:00
HIRDETÉS

Medvék jelenléte miatt Marosvásárhelyen és Marosszentgyörgyön több százan kaptak figyelmeztető telefonos üzenetet a Ro-Alert rendszeren keresztül csütörtökön kevéssel éjfél előtt.

Fotó: Pinti Attila

Marosszentgyörgyön 23 óra 17 perckor, míg Marosvásárhelyen negyedórával később érkezett a Ro-Alert medvére figyelmeztető üzenete. A riasztás szerint a megyeszékhelyen a Szabadi úton, illetve a Marosszentgyörgyhöz tartozó Csejden jelezték medve jelenlétét, ezért mindenkit fokozott elővigyázatosságra intettek. A két helyszín között egyébként több mint tíz kilométer van.

Mint Cristian Virag, a Maros megyei tűzoltóság sajtószóvivője elmondta, nem tesztüzeneteket küldtek, hanem valós veszélyre figyelmeztették a lakókat. A szóvivő hozzátette, hogy egyik esetben sem volt szükség beavatkozásra.

Marosvásárhely környékén szinte napi szinten jelzik a medve jelenlétét, a vadállatok méhkaptárokat, gyümölcsösöket tesznek tönkre. A Marosszentgyörgyhöz tartozó csejdiek és tófalviak az elmúlt napokban többször jelezték, hogy medve jár a települések közelében, egy gazdaságból egy disznót is elvitt a nagyvad. Július 17-én a nagyközség polgármestere felhívásban arra kérte a lakókat, hogy ha vadállatot látnak, jelezzék a helyi rendőrségnek vagy értesítsék a 112-es sürgősségi hívószámot.

HIRDETÉS

Medve miatt szintén a Ro-Alert rendszert vette igénybe a lakosság figyelmeztetésére a katasztrófavédelem péntekre virradóan Csíkpálfalván is.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS