Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Miniszteri terepszemle: épül az uszoda, készülnek a jégpálya felújítására Gyergyószentmiklóson

Gergely Imre 2019. augusztus 15., 21:30
HIRDETÉS

Közel nyolcmillió lejből épül uszoda Gyergyószentmiklóson, a jégpálya szomszédságában. A munkálatokat a tavaszi esőzések ugyan késleltették, de már lényeges haladat látható. Ezt Daniel Suciu fejlesztési miniszter személyesen is megtekintette, aki ígéri, hamarosan ismét idelátogat, hogy aláírják a műjégpálya felújításától szóló szerződést.

Uszodaépítés Gyergyószentmiklóson. Az illetékes miniszter is megtekintette a fontos nagyberuházást Fotó: Gergely Imre

A vasbeton-szerkezeten dolgoznak ezekben a napokban a gyergyószentmiklósi uszodánál, amelynek építéséhez a fejlesztési minisztérium alárendeltségébe tartozó Országos Beruházási Társaság (CNI) biztosítja a forrásokat, és ők választották ki versenytárgyaláson a kivitelezőket is.

Esély a gyergyóiaknak

A közel nyolcmillió lejes beruházás révén

HIRDETÉS

az uszodában egy 25 méter hosszú, 12,5 méter széles úszómedence kap helyet, amelynek mélysége 120-180 cm között lesz, a hozzávaló öltözőkkel és egyéb szükséges kiszolgáló helyiségekkel együtt.

A tervek szerint a beruházásnak 10 hónap alatt kell elkészülnie. Ez a beruházás kiemelkedő jelentőségű nemcsak a város, de egész Gyergyószék számára, hiszen a környéken legközelebb Maroshévízen van lehetőség úszni. Nemhogy egész évben használható nyilvános uszoda, de még szabadtéri strand sem működik itt hosszú ideje.

Fotó: Gergely Imre

A kivitelezési szerződést már márciusban aláírták, és időben elkészültek a tervek is, de a nyár eleji esőzések miatt várni kellett a tényleges munka elkezdésére.

A munkálatokról szerda délutáni terepszemléje során Daniel Suciu miniszter is meggyőződhetett. A miniszter népes kísérettel érkezett, jelen volt az építési területen Bende Sándor parlamenti képviselő, Borboly Csaba és Barti Tihamér, a megyei önkormányzat elnöke és alelnöke, Len Emil Gyergyószentmiklós alpolgármestere és a városháza több munkatársa is. Hamarosan újra visszajön – ígérte a tárcavezető –, amikor majd a jégpálya felújításáról szóló szerződést fogják aláírni.

Fotó: Gergely Imre

Tudnivalók a jégpálya-felújításról

A műjégpálya kapcsán Barti Tihamér közölte, hogy az 1982 óta működő és igencsak elavult műjégpálya felújítására két cégcsoport jelentkezett, ami már önmagában jó hír, hiszen az egész országban jellemző, hogy számos beruházás elvégzésére nem találnak kivitelezőt. Az Országos Beruházási Társaságnál elkezdték a versenytárgyalásra benyújtott pályázatok ellenőrzését, és amint ez lezárul, kihirdetik, hogy ki nyerte el a munkálatot.

A több, mint 42 millió lejből alapjaiban újul meg a létesítmény, öltözők épülnek, kicserélik a tetőzetet, átalakulnak a lelátók, és több néző befogadására lesz alkalmas a csarnok.

Az egykori, ma kihasználhatatlan hűtőházban pedig regenerációs központot, szárazedzésekhez szükséges edzőtermeket alakítanak ki. Az ütemterv szerint tavasszal, az Erste Liga és a korosztályos romániai bajnokságok lezárulta után kezdenek neki az építkezésnek, azaz a Gyergyói Hoki Klub, a Gyergyói ISK és más, jégkorong-egyesületek, valamint a korcsolyázók ebben az idényben még zavartalanul folytathatják itt a tevékenységüket.

Gyergyóremetén is lesz uszoda

Újabb fejleményekről számolt be Barti Tihamér a miniszteri látogatás kapcsán. Két napja nyilvános a közbeszerzési kiírás arra vonatkozóan, hogy Gyergyóremetén felépüljön egy uszoda (ugyanolyan, mint a most épülő gyergyószentmiklósi, az országos uszoda építési program keretében). Amint Barti elmondta,

a Daniel Suciu miniszterrel folytatott megbeszélése során ígéretet kapott arra vonatkozóan, hogy a beruházás prioritást fog élvezni és ez is megkapja a minisztériumi finanszírozást.

A kivitelezésre jelentkező cégek szeptember 11-ig tehetik le a pályázatukat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS