Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Minél több iskolásnak könnyítenénk meg a tanévkezdést

Barabás Hajnal 2018. augusztus 30., 11:28

Folyamatosan gyűlnek a tanszeradományok, és ezzel párhuzamosan folyamatosan bővül a rászoruló iskolás gyermekek listája is. A Székelyhon és a Juventutti Alapítvány közös tanszergyűjtő akciójának célja, hogy az adományozók révén minél több, nehéz anyagi körülmények között élő csíkszéki tanulónak megkönnyítse a tanévkezdést.

Minél több iskolásnak könnyítenénk meg a tanévkezdést
galéria
Iskolatáskákkal, füzetekkel, írószerekkel segíthetik a rászoruló iskolásokat Fotó: Gecse Noémi

Múlt hét elején hirdettük meg a jótékonysági tanszergyűjtő akciót, azóta már többször is megteltek különböző tanszeradományokkal a gyűjtőpontoknál ere a célra kihelyezett dobozok Mint Balázs Brigitta, a Juventutti Alapítvány karitatív koordinátora elmondta, az akció kezdete óta már többször is ki kellett üríteniük a gyűjtődobozokat, rengeteg írószert és tolltartót találtak bennük, de voltak, akik iskolatáskákat és egyéb tanszereket adományoztak. Továbbra is várjuk az adományokat, és az írószereken kívül füzeteket is szívesen fogadunk, hiszen ezekre is nagy szükségük van a gyermekeknek.

A Zenit Plusz (Márton Áron utca 14.), a Graffiti (Hargita utca 4.), valamint a Papírmadár (Nagyrét utca 25.) papírüzleteknél kihelyezett dobozokba jövő héten is várjuk a tanszeradományokat, majd elkezdjük a csomagok összeállítását a rászoruló gyermekek számára az szerint, hogy kisfiúról, vagy kislányról van szó, és figyelembe vesszük azt is, hogy hányadik osztályt kezdik az idei tanévben. A papírüzletek mellett a Székelyhon Márton Áron utcai, valamint a Juventutti Alapítvány Körösi Csoma Sándor utcai székhelyén is fogadjuk az adományokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat