HIRDETÉS

Megújult SIC Fesztre várja a fiatalokat a jubiláló HÁRIT

Bíró Blanka 2018. július 11., 20:02 utolsó módosítás: 2018. július 11., 20:06
HIRDETÉS

Tíz éve az ifjúságért jelmondattal, megújulva és új helyszínen szervezi meg a tízéves Háromszéki Ifjúsági Tanács (HÁRIT) a SIC Feszt fesztivált. Augusztus 10–12. között az eddigi Csomakőrös helyett a Sepsiszentgyörgy melletti Sugásfürdőre hívják a székelyföldi fiatalokat, elérhető áron minőségi szórakozást kínálva – jelentették be szerdai sajtótájékoztatón a szervezők.

Archív

Lesz folkudvar, borudvar, családi nap mesesarokkal, gyermekprogramokkal és előadásokkal. A fesztiválon fellép a Ham Ko Ham, Bye Alex és a Slepp, illetve a Lóci Játszik zenekar. Helyi előadókat és lemezlovasokat is meghívnak, így bemutatkozik a 4S Street és a Pince Band, valamint DJ Brny, DJ Nick Havsen és DJ Turbo G. A napijegy mindössze tíz lej, de

az első száz regisztrálónak napi ötven lejért belépőt, sátorhelyet és étkezést is biztosítanak.

Száz önkéntes jelentkezését is várják, akik részt vesznek a fesztivál lebonyolításában. Regisztrálni, jelentkezni a sicfeszt.ro oldalon lehet.

HIRDETÉS

Kelemen Szilárd az ernyőszervezet elnöke megvonta a tíz év mérlegét: kezdeményezésükre hoztak létre az önkormányzatok ifjúsági pénzalapot, amelyre az ifjúsági szervezetek pályázhatnak. Kelemen Szilárd az egyik legeredményesebb programnak a román–magyar kapcsolatok megerősítését tartja, idén például román nyelvtanulásra ösztönzik a magyar fiatalokat. A HÁRIT az elmúlt tíz évben az Erasmus+ program keretében több száz fiatalt fogadott az európai országokból, de cserében több száz háromszéki diák is szerzett tapasztalatot külföldön.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS