Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Megéri pályázni: több mint 300 millió euró áll a gazdálkodók rendelkezésére

Kömény Kamilla 2018. szeptember 03., 19:40
HIRDETÉS

Megnyitották hétfőn a 2014–2020-as Országos Vidékfejlesztési Program (PNDR) 4.1-es kiírásának első pályázati időszakát – olvasható a Vidéki Beruházások Ügynökségének (AFIR) honlapján.

Képünk illusztráció Fotó: Kristó Róbert

Összesen 303 millió euró vissza nem térítendő támogatás áll a pályázni kívánó gazdák rendelkezésére farmjaik fejlesztésére, mezőgazdasági épületek felújítására vagy építésére, eszköz- és gépállomány-bővítésre.

Az állattenyésztők pályázati csomagjait az idei év végéig, míg a növénytermesztőkét, valamint a családi farmok és kisgazdaságok tulajdonosaiét 2019. március 31-éig fogadja az ügynökség.

HIRDETÉS

Az említett 303 millió euróra öt nagyobb kategóriában pályázhatnak a gazdálkodók: a hegyvidéki növénytermesztők számára 26 millió euró a rendelkezésre álló keretösszeg, a síkvidéki növénytermesztők 53 millió euróra pályázhatnak, a hegyvidéki állattartóknak 54 millió eurót különítettek el, míg a síkvidéki állattenyésztők 111 millió eurót hívhatnak le, továbbá a családi farmok és a kisgazdaságok támogatására 59 millió eurót szánnak – áll a tájékoztató anyagban.

További információk az afir.info honlapon találhatók.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS