Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Még vizsgálják a másfél hónappal ezelőtti székelyudvarhelyi tűzeset körülményeit

Fülöp-Székely Botond 2019. július 17., 16:22 utolsó módosítás: 2019. július 17., 16:23
HIRDETÉS

Nem zárultak le a vizsgálatok a székelyudvarhelyi Demaco Kft.-nél június 6-án történt tűzeset ügyében, amit a munkaügyi törvények be nem tartása okozhatott. Akkor öt vállalatnál keletkezett kár, és két személy sérült meg.

Hatalmas füst volt a tűz miatt fel június 6-án a székelyudvarhelyi ipari területen Fotó: Barabás Ákos

Hatalmas lángok csaptak fel és óriási füstfelhő keletkezett június 6-án a székelyudvarhelyi vállalat raktárában, még az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság telefonos riasztórendszere is üzenetet küldött a helyieknek.

A több településről érkező önkéntes és hivatásos tűzoltók tizenkét autóval igyekeztek megfékezni a lángokat, amelyek így is több órán át tomboltak.

Alina Maria Ciobotariu, a Hargita megyei tűzoltóság sajtószóvivője akkor azt nyilatkozta lapunknak, hogy több mint öt ipari épület kapott lángra és az esetnek két sérültje is van. Az áldozatokat égési sérülésekkel kellett kórházba szállítani.

Öt vállalat

Újból érdeklődtünk a tűzesettel kapcsolatban Dănuț Urzică székelyudvarhelyi tűzoltóparancsnoktól, aki elmondta, hogy öt vállalatnál keletkezett anyagi kár. A tűz okáról csak annyit mondott, hogy azt már a helyszínen megállapították: egy szikra miatt csaptak fel a lángok.

Információi szerint a probléma oka a munkaügyi előírások be nem tartásában keresendő – ez ügyben még tart a hatósági vizsgálat.

Az áldozatok állapotával kapcsolatban Lőrinczi Csabát, a székelyudvarhelyi városi kórház orvosigazgatóját kérdeztük. Megtudtuk, hogy az egyik áldozat, aki a kezén és a lábán szenvedett alacsonyabb fokú égési sérüléseket, néhány nap után távozhatott a kórházból. A másik áldozat súlyosabb sérüléseket szenvedett, testének kiterjedtebb részén, így őt már akkor egy másik megyébe szállították ellátásra. Éppen ezért az ő állapotáról nem tudott információkat adni.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS