Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
HIRDETÉS

Medvét ütött el a vonat Tusnádfürdőn, elpusztult a vadállat

Székelyhon 2019. június 04., 21:27 utolsó módosítás: 2019. június 05., 09:22

Medvét ütött el a Brassó és Budapest között közlekedő Corona nemzetközi gyorsvonat kedden este Tusnádfürdőn. A vadállat a helyszínen elpusztult, a szerelvény viszont tudta folytatni az útját.

Medvét ütött el a vonat Tusnádfürdőn, elpusztult a vadállat
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Pinti Attila

A baleset nem okozott fennakadást a vasúti közlekedésben – tájékoztatott Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Egyébként nem ez az első alkalom, hogy Tusnádfürdőn medvét gázol el a vonat, tavaly júliusban a tusványosi tábor közelében ütött el két medvebocsot egy szerelvény. Akkor a szakemberek az anyamedve elköltöztetése mellett döntöttek, amely különösen veszélyt jelentett az emberekre nézve, tekintve, hogy már korábban is emberre támadt, illetve két bocsa elveszítése után még agresszívebbé vált.

Ugyanakkor nem csak Tusnádfürdőn merészkednek a sínekre a medvék, szintén tavaly nyáron gázoltak el egy bocsot a Zsil-völgyében, egy másikat pedig ősszel Sepsibükszád közelében. Előbbinek a balesetet követően amputálták a lábát, de később elpusztult a bocs, utóbbit viszont sikerült megmenteni a sürgős beavatkozásnak köszönhetően, és korábbi élőhelyén engedték szabadon.

Székelyudvarhely közelében az országúton gázoltak el korábban több medvét is, egyet gyakorlatilag a városhatáron, egyet pedig a Cekenden.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
4 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat