Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Elviszik Tusnádfürdőről a veszélyes anyamedvét, miután bocsokat gázolt el egy vonat

Székelyhon 2018. július 26., 10:34 utolsó módosítás: 2018. július 26., 11:40
HIRDETÉS

Grațiela Gavrilescu román környezetvédelmi miniszter szerda este engedélyezte, hogy elszállítsák Tusnádfürdőről azt az anyamedvét, amely az elmúlt hetekben a bocsaival együtt járta a település utcáit, és embereket is megtámadott – tájékoztatta az MTI-t 

Elviszik Tusnádfürdőről a veszélyes anyamedvét, miután bocsokat gázolt el egy vonat
galéria
Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi
A tusványosi tábortól mintegy kétszáz méternyire látták azt az anyamedvét, amely szerdára virradóan egy fiatalemberre támadt rá. A csendőrség segítségével elkerítették a területet csütörtökön – tájékoztatott az Agerpres hírügynökség. Szép Róbert, a környezetőrség illetékese a hírügynökségnek azt mondta, miután megtalálják és elaltatják a nagyvadat, a zernyesti medverezervátumba szállítják.

Szép Róbert szerint a medve most különösen veszélyt jelent az emberekre nézve, tekintve, hogy már kétszer támadt, és két bocsa elveszítése után még agresszívebbé válik.

Az állat elköltöztetését egyébként a helyi vadászegyesület kérte, és a környezetvédelmi minisztérium engedélyt adott rá – írják még a hírügynökségi tudósításban.


A hárombocsos anyamedve kábítólövedékes elaltatását és elszállítását azt követően hagyta jóvá a miniszter, hogy szerdán, nem sokkal a Bálványosi Nyári Szabadegyetem és Diáktábor (Tusványos) esti koncertjeinek a kezdete előtt

a tábor közelében elütött két medvebocsot a vonat.

Borboly Csaba, a Hargita megyei önkormányzat elnöke az MTI-nek elmondta, egyelőre csak feltételezik, hogy a gyakran látott hárombocsos anyamedve két bocsáról van szó. Hozzátette, azért kérte az azonnali beavatkozást, mert a bocsait elvesztő állat az állatvédők szerint agresszívvé válhat. Az önkormányzati vezető tudatta, azonnal értesítették a csendőrséget, amely ígérte, hogy megóvja a Tusványos résztvevőit.

Borboly Csaba azt is elmondta, csütörtökön érkeznek a zernyesti medvemenhely képviselői, hogy a vadőrökkel együtt megkeressék, majd altatólövedékkel elkábítsák és elszállítsák a bocsait elvesztő anyamedvét, valamint a megmaradt bocsot.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
2 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS