HIRDETÉS

Szendvicset, teát és tűzifát küldött a rászorulóknak a polgármester

Gligor Róbert László 2017. január 11., 21:01

Féltucat személyt mentett meg a lehetséges fagyhaláltól az, hogy Nyárádszereda polgármestere odafigyelt a súlyos szociális esetekre.

Fotó: google.com/illusztráció

A hét elejére kiadott narancssárga fagyriadó miatt Tóth Sándor polgármester hétfőn összehívta a helyi katasztrófaelhárító bizottságot, és eldöntötték, hogy a hivatalos szervek felé történő kötelező jelentések megtétele mellett a súlyos társadalmi esetekre is figyelni kell.

A városháza szociális osztályának munkatársa a helyi rendőrökkel együtt több helyen felmérést végzett Szeredában, egy kisszentlőrinci idős nőhöz pedig a falustársak hívták ki őket, így összesen hat esetben döntöttek úgy, hogy sürgős segítséget nyújtanak, hogy az illető személyek meg ne fagyjanak keddre virradóra.

A polgármester mindenkihez szendvicset és forró teát küldött, négyüknek tűzifát is. Az éjszaka folyamán a másik két személyt többször is felkereste forró teával a helyi rendőrség, de számukra nem adtak fát, mert félő volt, hogy akaratlanul is magukat vagy lakásukat is felgyújtják. Egyik személyre reggelre rá is fagyott a zúzmarás pokróc, de sértetlenül átvészelte az éjszakai fagyot.

„Nem az a fontos, hogy papíron legyünk rendben, hanem hogy emberileg kezeljük ezeket az extrém eseteket” – nyilatkozta a városvezető, aki kedd este is küldött ki tűzifát a négy személynek. Mint elmondta: egy elkobzott faállományból vásároltak kisebb mennyiséget, és abból az éppen szükséges adagban kaptak a rászorulók.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS