Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Lekésett a tanügyi támogatásról, aki nem küldte el az igénylést

Dósa Ildikó 2018. március 15., 11:14
HIRDETÉS

Lejárt a Szülőföldön magyarul nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatási igénylések beküldésének határideje szerdán, így azok, akik eddig nem postázták pályázatukat a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetségének csíkszeredai irodájába, elesnek az idei támogatástól.

Elkezdődött az adatok számítógépes rögzítése. Archív Fotó: Gecse Noémi

Közel 32 ezer támogatási igénylést számoltak össze szerdáig az RMPSZ csíkszeredai irodájában, ugyanakkor még ötven postai zsák kibontásra vár, ami a becslések szerint további 25 ezer pályázatot jelent – közölte lapunkkal Ady-Kovács-Ferenczi Noémi programfelelős. Hozzátette, hogy vélhetőleg még ugyanennyi vár kiszállításra a postahivataloknál. Szerdáig már 14 100 kérést iktattak, ami 30 063 gyerek adatainak bevezetését jelenti.

Felhívjuk az új igénylők figyelmét, hogy a támogatás megítélése esetén az OTP Bank automatikusan számlát nyit és bankkártyát állít ki nevükre, mi pedig értesítjük őket, hogy hol és mikor vehetik azt át. Ha valaki elfelejtett mellékelni egy dokumentumot, azt a hiánypótlási időszak lejárta előtt egy borítékban elküldheti a pályázati iroda címére. Ha a pótolandó dokumentum iskolai igazolás, úgy a könnyebb azonosítás érdekében kérjük a szülő vagy a gyermek személyi számát (CNP) ráírni a hátoldalára

– hívta fel a figyelmet a programfelelős.

HIRDETÉS

Amennyiben a pályázóknak kérdéseik vannak, a 0266-244450-es telefonszámon fordulhatnak az irodához, az igénylés megérkezésével kapcsolatban azonban nem fognak információt kapni, mivel az adatok teljes feldolgozása hónapokig tart.

A pályázat értelmében azok az óvodai, illetve általános vagy középiskolai oktatásban részt vevő gyerekek kapnak egyszeri, 22 400 forint értékű oktatási, nevelési, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatást, akik tanulmányaikat Magyarország határain kívül eső területeken magyar nyelven végzik. Ugyanakkor 2800 forint értékű hallgatói támogatást kérhetnek a részben vagy teljesen magyar nyelven tanuló, nappali tagozatos alap- és magiszteri képzésben részesülők.

Egy kis összesítés

Az RMPSZ 2011 óta vesz részt a támogatási program lebonyolításában. Mivel 2014-ben csatlakozott a magyar Miniszterelnökség nemzetpolitikai információs rendszeréhez, Ady-Kovács-Ferenczi Noémi csak ettől az évtől tudott adatokat közölni arra vonatkozóan, hogy hány romániai gyerek, illetve fiatal részesült eddig oktatási támogatásban. Az összesítés szerint 2014 és 2017 között országos szinten 456 538 sikeres pályázó volt, Hargita megyében 122 424.
Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS