Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Dósa Ildikó 2018. augusztus 26., vasárnap

Turisztikai információs irodák: költségvetés hiányában bezárásra ítélve

Közel húsz turisztikai információs irodát hoztak létre Hargita megyében az elmúlt néhány évben. Az önkormányzatok uniós pályázati alapból részben új épületeket emeltek e célra, részben pedig értékmegőrzésként régieket újítottak fel.

Dósa Ildikó 2018. augusztus 15., szerda

Kíváncsi, hogy mennyibe kerülnek az ANL-lakások? Van egy rossz hírünk

A nyár végére ígérte a Cserehát-lakónegyed ifjúsági lakásainak eladását a székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal néhány hónappal ezelőtt, azonban a telekkönyvezési folyamat elhúzódása miatt nem sikerült az árakat kiszámolni, ezért úgy tűnik, az év vége előtt nem lesz vásár.

Dósa Ildikó 2018. augusztus 09., csütörtök

Kevés frissen végzett jelentkezik munkakeresőként

Egyre kevesebb frissen végzett jelentkezik be munkakeresőként: míg 2016-ban Hargita megyében 840-en regisztráltak a munkaerő-elhelyező ügynökségnél, idén már csak 420 középiskolát végzett fiatal került nyilvántartásba.

Dósa Ildikó 2018. augusztus 08., szerda

A héten még lehet pályázni tanulmányi ösztöndíjra a Dr. Verestóy Attila Alapítványnál

Ezen a héten még pályázhatnak tanulmányi ösztöndíjra a Hargita megyei középiskolások és egyetemisták a Dr. Verestóy Attila Alapítványnál.

Dósa Ildikó 2018. augusztus 07., kedd

A székelyektől sem áll távol a bioüzemanyag

Szép, környezettudatos hozzáállás szelektíven gyűjteni a hulladékot, vigyázni, hogy jártunkban-keltünkben ne hagyjunk szemetet magunk után, azonban ez még nem elég. Fontos lenne az is, hogy a háztartásban használt étolaj ne kerüljön a csatornarendszerbe. Van egy sokkal jobb megoldás.

Dósa Ildikó 2018. augusztus 04., szombat

Mi lesz a középiskolát végzettekkel?

Még nem tudni, milyen arányban tanulnak tovább, illetve mennek el dolgozni azok a Hargita megyei fiatalok, akik idén fejezték be középiskolai tanulmányaikat, azonban azt már igen, hogy a tavalyi végzetteknek közel fele jelenleg egyetemista.

Dósa Ildikó 2018. augusztus 01., szerda

Villáminterjú – Nyaral-e a polgármester?

Hosszabb nyaralást nem tervezett idénre Gálfi Árpád, Székelyudvarhely polgármestere, mivel úgy véli, sűrű teendői nem engedik meg, hogy több napra távol maradjon a hivataltól.

Dósa Ildikó 2018. augusztus 01., szerda

Megújult a székelyudvarhelyi turisztikai iroda honlapja

Néhány napja négy nyelven és gazdagabb tartalommal működik a székelyudvarhelyi turisztikai iroda honlapja, ugyanakkor augusztus elejére ígérik azt a Visitodorhei elnevezésű mobilalkalmazást, amely nemcsak a turistáknak, hanem a helyieknek is érdekes, hasznos információkkal szolgál.

Dósa Ildikó 2018. július 22., vasárnap

Nemcsak az aratáshoz, hanem az ízekhez is értenek a vajdaságiak

Közösségi kalákává alakult szombaton az első székelyudvarhelyi aratóünnep, hiszen a versenyző csapatok mellé a városvezetők, valamint az eseményre kíváncsi bethlenfalvi felnőttek és gyerekek is jó kedvvel beálltak.

Balázs Katalin, Dósa Ildikó 2018. július 21., szombat

Hova tegye kerékpárját a tömbházlakó?

Sok fejtörést, szomszédok közötti zsörtölődést okozhatnak a tömbházak folyosóin tárolt kerékpárok, emellett nem is éppen törvényes azokat a szűk átjárókban tartani. Egyfajta megoldást a szárítók, alagsorok jelentenek, de mivel ez nem mindenhol áll rendelkezésre, zárható tárolókat kellene építeni.&a

Dósa Ildikó 2018. július 18., szerda

Két álláspont, hogy miért nem lesz Udvarhelyen sokadalom

Idén is elmarad a Míves Emberek Sokadalma (MES) Székelyudvarhelyen. Korábban 2015-ben, majd tavaly sem került megrendezésre az Artera Alapítvány háromnapos fesztiválja. Anyagi okok vannak a háttérben, amik elméletileg megoldhatók lettek volna, de végül mégsem sikerült.

Dósa Ildikó 2018. július 17., kedd

Kárpát-medencei hagyományőrző aratóünnepre készülnek Székelyudvarhelyen

Első alkalommal rendeznek hagyományőrző aratóünnepet Székelyudvarhelyen. A szombati, többnyire szakmai eseményre száznál több részvevőt várnak a Kárpát-medencéből.

Dósa Ildikó 2018. július 12., csütörtök

Közösségi felületet hoznának létre az udvarhelyi könyvtárban

A székelyudvarhelyi városi könyvtár emeleti folyosójának üres falfelületét szeretnék látványossá tenni a könyvtárosok.

Dósa Ildikó 2018. július 11., szerda

Kreatív kisiparosoknak építenék a második inkubátorházat Udvarhelyen

Megtörtént a felmérés, így az udvarhelyszéki vállalkozói igényt figyelembe véve kreatív kisipari inkubátorházat hoznak létre Székelyudvarhelyen. A beruházás helyszíne a barompiac mögött lesz, egy olyan területen, amelyet tavaly év végén vásárolt meg az önkormányzat.

Dósa Ildikó 2018. július 11., szerda

Egy kis kényszerszünet után folytatódhat a diákszálló felújítása

Természetvédelmi területen fekszik a Sóskút gyógyfürdő melletti, diákszállónak elképzelt épület, így további engedélyek szükségesek az ingatlan felújításához. Az épületet egyébként már kitakarították, és kivették azokat a közfalakat, amelyek nem illettek a tervbe.

Dósa Ildikó 2018. július 11., szerda

Az is lehet, hogy más munkahely után kell nézniük a méhészeknek

A tavaszi szárazság, majd az átlagnál alacsonyabb nyári hőmérséklet és gyakori esőzés miatt elég vékonyra sikeredett idén a nektárgyűjtés a hazai méhészeteknél. Ennek ellenére nem valószínű, hogy emelkedni fog a méz ára.

Legnézettebb
Hallgassa online rádióinkat