HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2018. július 12., csütörtök

Közösségi felületet hoznának létre az udvarhelyi könyvtárban

A székelyudvarhelyi városi könyvtár emeleti folyosójának üres falfelületét szeretnék látványossá tenni a könyvtárosok.

Dósa Ildikó 2018. július 11., szerda

Kreatív kisiparosoknak építenék a második inkubátorházat Udvarhelyen

Megtörtént a felmérés, így az udvarhelyszéki vállalkozói igényt figyelembe véve kreatív kisipari inkubátorházat hoznak létre Székelyudvarhelyen. A beruházás helyszíne a barompiac mögött lesz, egy olyan területen, amelyet tavaly év végén vásárolt meg az önkormányzat.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2018. július 11., szerda

Egy kis kényszerszünet után folytatódhat a diákszálló felújítása

Természetvédelmi területen fekszik a Sóskút gyógyfürdő melletti, diákszállónak elképzelt épület, így további engedélyek szükségesek az ingatlan felújításához. Az épületet egyébként már kitakarították, és kivették azokat a közfalakat, amelyek nem illettek a tervbe.

Dósa Ildikó 2018. július 11., szerda

Az is lehet, hogy más munkahely után kell nézniük a méhészeknek

A tavaszi szárazság, majd az átlagnál alacsonyabb nyári hőmérséklet és gyakori esőzés miatt elég vékonyra sikeredett idén a nektárgyűjtés a hazai méhészeteknél. Ennek ellenére nem valószínű, hogy emelkedni fog a méz ára.

Dósa Ildikó 2018. július 09., hétfő

Más mocskát takaríttatják el a saját pénzükön

Néhány udvart, illetve pincét elárasztott a szennyvíz a vasárnapi esőzések miatt Székelyudvarhelyen. Van, akinél minden nagyobb esőzéskor befolyik a pincébe a víz: most is megtelt az udvar, a pincében pedig térdig állt a szennyvíz.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2018. július 09., hétfő

Továbbra is lehet tanulmányi ösztöndíjra pályázni a Dr. Verestóy Attila Alapítványnál

Idén ismét pályázhatnak tanulmányi ösztöndíjra a Hargita megyei középiskolások és egyetemisták a Dr. Verestóy Attila Alapítványnál, ugyanakkor három fiatal kutatót is támogatásban részesítenek. A lehetőségeket sajtótájékoztatón ismertették az alapítvány munkatársai.

Dósa Ildikó 2018. július 08., vasárnap

Régi autókat lehetett megcsodálni Zeteváralján és Székelyudvarhelyen

Már tizenhárom éve, hogy évente egyszer Zeteváralján gyűlnek össze az oldschool-járgányok hazai és magyarországi kedvelői. Szombat délután közel két órán keresztül múlt századi, főként kelet-európai járgányok uralták a Városháza teret Székelyudvarhelyen.

Dósa Ildikó 2018. július 06., péntek

Felnőttek, akik szívesen tanulnak, hogy könnyebben el tudjanak helyezkedni

Egyre több munkáltató egy idegen nyelv legalább középfokú ismeretéhez köti az alkalmazást, ezért a munkaerő-elhelyező ügynökségek ingyenes tanfolyamokkal igyekeznek növelni az állástalanok esélyeit.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2018. július 04., szerda

Retró autók találkozója lesz Zeteváralján és Székelyudvarhelyen

Érdekes programokat kínál ezen a hétvégén a Trabant Klub Udvarhely:  immár 13. alkalommal rendezi meg a régi autók találkozóját.

Dósa Ildikó 2018. július 02., hétfő

Megérkeztek Hargita megyébe a kombinált védőoltások

Két hónapos késés után megérkeztek Hargita megyébe a kombinált, úgynevezett hexavalens oltóanyagok, így hétfőn már elkezdték kiosztani azokat a háziorvosoknak.

Dósa Ildikó 2018. július 02., hétfő

Megérkeztek az üdülési jegyek, egyre nehezebb szállást találni a román tengerparton

A legjobb ár-minőség aránynak köszönhetően továbbra is a bolgár tengerpart a legkedveltebb úti cél a nyaralásra készülő székelyudvarhelyiek körében, azonban a közszférában bevezetett üdülési jegyek révén egyre többen látogatnak a román tengerpartra.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2018. június 27., szerda

Elhagyja a székely a „jó lesz még valamire” felfogását?

Nagyon jól teljesítettek a székelyudvarhelyiek a múlt szombaton megrendezett újrahasznosítási kampányon. A RoRec Egyesület a polgármesteri hivatallal, az RDE Harghita hulladékgazdálkodási vállalattal, illetve néhány önkéntessel közel 25 tonna elektromos és elektronikai hulladékot gyűjtött össze.

Dósa Ildikó 2018. június 26., kedd

Még csak a fólia alatt érik, de már van helyi paradicsom is a piacon

Már helyi termesztésű paradicsomot is vásárolhatunk, ha betérünk a székelyudvarhelyi zöldségpiacra, noha az udvarhelyszéki termelők szerint az ide látogatók ezt még alig akarják elhinni. Kedden, a legforgalmasabb piaci napon magunk is meggyőződhettünk erről.

Dósa Ildikó 2018. június 25., hétfő

Egy kis átalakítás a központban, de kérdés, hogyan reagálnak majd az autósok

Ideiglenes járdaszigetet alakítottak ki a székelyudvarhelyi Kossuth Lajos utca sarkán lévő gyalogátjárónál. Az intézkedéstől a forgalom gyorsulását várják, ha azonban nem váltja be a hozzá fűzött reményeket, más megoldást keresnek.

Dósa Ildikó 2018. június 24., vasárnap

Repülőmodelleket röptettek Rugonfalván

Az esős idő miatt csúszással kezdődött ugyan, de a későbbiekben kedvezően alakult az időjárás ahhoz, hogy megtarthassák a kétnapos, F3K kategóriájú repülőmodellező országos, illetve világkupaversenyt a hétvégén Rugonfalván.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2018. június 24., vasárnap

Múzeumok éjszakája: sok apróból egy egész

A Lego-kiállítás meghatározó eleme volt az idei Múzeumok éjszakájának, talán itt időztek legtöbbet a székelyudvarhelyi Haberstumpf-villába látogatók, azonban a szabadtéri játékok, a kincsvadászat és az időszakos kiállítások is nagy népszerűségnek örvendtek.