HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2017. november 22., szerda

Lezárták a Malom utcai hidat Székelyudvarhelyen

Lezárták szerdán délelőtt Székelyudvarhelyen a Malom utcai fahidat. A járófelület alatti, közel tízéves fenyőgerenda egy része beszakadt, így az – amúgy is rossz állapotú – átkelő használata veszélyessé vált.

Dósa Ildikó 2017. november 21., kedd

Vajon itthon maradnak, ha felnőnek?

Az első és harmadik díjat is megnyerték a Pénzidomár nevű országos gazdasági vetélkedőn a székelyudvarhelyi református kollégium diákjai az elmúlt hét végén Csíkszeredában. Közben a gimisek Magyarországon bizonyítottak, szintén egy gazdasági versenyen.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2017. november 21., kedd

Nincs korhatára az érettséginek: van, aki hatvanévesen tett sikeres vizsgát

Annak ellenére, hogy csökkentett látogatású oktatási forma Hargita megyében egyedüliként Szentegyházán működik, érdeklődés hiányában két éve nem indulhatott évfolyam. A felnőtteknek szóló líceumi osztály az érettségire készíti azokat, akik koruk miatt már kiestek a kötelező oktatásból.

Dósa Ildikó 2017. november 19., vasárnap

Még egy esély azoknak, akik idő előtt elhagyták az iskolát

Kétéves kimaradás után februárban indult újra Székelyudvarhelyen a Második esély elnevezésű oktatási program, ezt követően pedig október elején újabb évfolyamot hoztak létre. Arra voltunk kíváncsiak, milyen volt a korábbi tanév, mi lett az akkori diákokkal, és milyenek a mostaniak.

Dósa Ildikó 2017. november 15., szerda

A meglévő mellett egy új szövetség is segítené a fiatal vállalkozókat Székelyudvarhelyen – nem felhőtlen a fogadtatás

Két szövetség is képviseli hamarosan az udvarhelyszéki vállalkozók érdekeit, hiszen a már negyedszázados múltra visszatekintő Udvarhelyi Kis- és Középvállalkozások Szövetsége (UKKSZ) mellett a napokban bejegyzik az Udvarhelyszéki Fiatal Vállalkozók Szövetségét.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2017. november 13., hétfő

Tanösvényen lehet bejárni Korond nevezetességeit

Hamarosan elkészül az a kényelmes és biztonságos turistaösvény, amely a Korond határában lévő Csiga-dombot öleli körül, és amelyről a székely gyémántnak is nevezett aragonit sziklát tekinthetik meg a látogatók.

Dósa Ildikó 2017. november 12., vasárnap

Beoltani, vagy sem a gyereket? – erről lehetett a politikusokkal vitatkozni

Hargita megyei szülőkkel találkoztak pénteken Székelyudvarhelyen Benedek Zakariás és Vass Levente parlamenti képviselők, akikkel az oltástörvény képviselőházi megszavazásáról, valamint esetleges módosításokról beszélgettek.

Dósa Ildikó 2017. november 09., csütörtök

Kamarazene-fesztivál: az utolsó lesz, vagy sem?

Tizenötödik alkalommal hívja kamarazene-fesztiválra Székelyudvarhely zenekedvelőit a G. Egyesület. Vasárnaptól csütörtökig esténként díjmentesen szól majd a klasszikus zene a Városháza Szent István Termében.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2017. november 08., szerda

A cél az volt, hogy a románok megtudják, magyar volt a gyufa feltalálója

A gyufa feltalálója, Irinyi János magyar kémikus születésének 200. évfordulója alkalmából szerveztek kiállítást Udvarhelyen. Kiderült, hogy lángelménk annak idején – a legendával ellentétben – nem bagóért adta el találmányát, hanem abból fedezte berlini tanulmányait. És milyen jól tette.

Dósa Ildikó 2017. november 08., szerda

Lakótelepi korcsolyapályán is lehet majd siklani

Idén még nem kerül tető a székelyudvarhelyi városi jégpálya fölé, azonban a polgármesteri hivatal ígérete szerint legkésőbb Mikulás napjáig megnyitják a szezont. Ezen a télen egy magántulajdonú korcsolyapálya is épül a városban.

Dósa Ildikó 2017. november 06., hétfő

A piaci ár alatt, akár hitelre is megvehetők lesznek az ifjúsági lakások

Noha augusztusra ígérték a székelyudvarhelyi ifjúsági lakások eladási árának kiszámítását, még mindig nem lehet tudni, mennyibe kerülnek, így tovább késik az ingatlanok értékesítése. Azonban már nem kell sokat várniuk azoknak a bérlőknek, akik meg szeretnék vásárolni ezeket.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2017. november 05., vasárnap

Hosszú időbe és sok várakozásba telik a gépjárművezetői engedély megszerzése Hargita megyében – nem lehet változtatni ezen

Csak a megyeközpontban, mindössze tíz számítógépen vizsgázhatnak azok a tanulóvezetők, akik le szeretnék tenni a hajtási engedélyhez szükséges elméleti vizsgát.

Dósa Ildikó 2017. november 02., csütörtök

Új fogyasztókkal bővül az udvarhelyi távhőhálózat

A székelyudvarhelyi polgármesteri hivatal az elmúlt napokban részleges forgalomkorlátozásra figyelmeztette a sofőröket a Budvár utca felső felétől a II. Rákóczi Ferenc utcai körforgalomig tartó szakaszon. A távfűtési hálózatra csatlakoztatják néhány intézmény épületét.

Dósa Ildikó 2017. november 01., szerda

Roham a gumiszervizekben: közeleg a tél, és sok autón még nyári abroncs van

Az elmúlt napok havazása erősen meglepte a sofőröket Udvarhelyszéken, hiszen kis túlzással megrohanták a székelyudvarhelyi és környékbeli gumiszervizeket. Ez és a fokozódó munkaerőhiány miatt több helyen egy hetet kell várakozni abroncscserére.

Dósa Ildikó 2017. október 31., kedd

Így kerül a krizantém a termelőtől a vásárlóhoz

Vasárnap esőben, hétfőn hideg szélben és hószállingózásban várták a kertészek és virágárusok a székelyudvarhelyi vásárlókat. A hagyomány szerint krizántémmal készülünk a halottak napjára – ennek termesztéséről beszélgettünk egy décsfalvi termesztővel.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2017. október 30., hétfő

Az összefogásnak és kitartásnak köszönhetően Waldorf óvodai csoport indulhatott Székelyudvarhelyen

Többéves készülődés, kitartó szülői hozzáállás és rengeteg munka eredményeként az idei tanévben elindult a Waldorf óvodai oktatás Székelyudvarhelyen. A családias, természetközeli nevelési formának a Kipi-kopi Napközi régi épülete ad otthont.