HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2018. május 23., szerda

Helyi termékeket forgalmazó boltot nyitottak Székelyudvarhelyen

Napi szinten hozzáférhetőek a helyi termékek Székelyudvarhelyen szerdától, miután takaros kis boltot nyitottak a II. Rákóczi Ferenc utcában.

Dósa Ildikó 2018. május 21., hétfő

Alsósófalva főutcáján parádéztak a néptáncosok

Közel 250 néptáncost látott vendégül pünkösdkor Alsósófalva. A sóvidéki táncosokon kívül Székelyudvarhelyről, Székelykeresztúrról, illetve Magyarországról érkeztek a faluba.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2018. május 20., vasárnap

Reneszánsz hangulatú történelmi vetélkedőn bizonyítottak az udvarhelyi diákok

A székelyudvarhelyi Benedek Elek Pedagógiai Líceum négyfős csapata nyerte a Kárpát-medencei Corvin Mátyás Tanulmányi Verseny regionális elődöntőjét, így a második helyezett Tamási Áron Gimnázium csapatával együtt ők képviselik Udvarhelyszéket júniusban a budapesti döntőn.

Dósa Ildikó 2018. május 17., csütörtök

Sportpályát adtak át Farkaslakán

Kosár- és kézilabdázásra, illetve futballozásra is alkalmas sportpályát avattak fel csütörtökön a farkaslaki Tamási Áron Általános Iskolában.

Dósa Ildikó 2018. május 16., szerda

Zárfúrásos lakásbetörés Székelyudvarhelyen – fényes nappal

Ékszereket, készpénzt és négy üveg italt loptak el egy székelyudvarhelyi tömbházlakásból a betörők, ahová úgy jutottak be, hogy kifúrták a bejárati ajtó zárját, amíg a háziak a munkahelyükön dolgoztak. A tulajdonos szerint profi munka volt, amivel több ezer eurós kárt okoztak neki.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2018. május 15., kedd

A „csicses” paradicsom, és ami benne van

Parkolóhely sem volt kedden délig a székelyudvarhelyi városi piac környékén, olyan sokan tértek be zöldséget, gyümölcsöt vásárolni. De vajon hányan tudják a „csicses” paradicsom titkát? Szakembert kérdeztünk, aki elárulta, növekedésserkentő szerek állnak a csodaíz mögött.

Dósa Ildikó 2018. május 14., hétfő

Ezt is megértük: székely zászló loboghat az autonómiában

Gagauziába látogatott a székelyudvarhelyi Balázs Ferenc Vegyeskar, és természetesen székely zászlót is vittek magukkal. Az autonóm területi egység fővárosának polgármestere megígérte, hogy az ajándékba kapott lobogót kitűzi a meglévők mellé.

Dósa Ildikó 2018. május 14., hétfő

A háborúkat, rendszerváltásokat túlélt dalegylet

Nem egészen százötven év után közel hétszáz fellépés, valamint 65 ezer megtett kilométer van mögöttük. Ünnepelni gyűlt össze szombaton a harmincegy tagú székelyudvarhelyi Székely Dalegylet, amelyet másfél évszázada alapítottak a helyi iparosok.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2018. május 14., hétfő

Egy év alatt csak kétszer tudnak vizsgázni az udvarhelyi tanuló sofőrök

Továbbra sem rendeződött a sofőriskolák tanulóinak helyzete Székelyudvarhelyen, hiszen amíg a Hargita megyei átlagos várakozási idő három hónap, az Udvarhelyen vizsgázók akár öt hónapot is kell várjanak a gyakorlati vizsgákig. Tudják, mi az oka.

Dósa Ildikó 2018. május 13., vasárnap

Verseny, ahol a gyorsaság pont, hogy hátrány

Csapatban és férfi egyéniben is harmadik helyezést értek el a székelyudvarhelyi pipások szombaton a tizenötödik székelyföldi lassúsági pipaszívó versenyen, amely egyben a magyar nemzeti bajnokság első fordulója is volt.

Dósa Ildikó 2018. május 10., csütörtök

Felvirágoztatják Székelyudvarhelyt

Elkezdődött Székelyudvarhelyen a virágültetés, illetve a cserepes virágok kihelyezése, így hamarosan minden park és a város főbb utcái is virágba borulnak.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2018. május 10., csütörtök

Szabadulószoba az udvarhelyi könyvtárban

Szabadulószobát hoztak létre a székelyudvarhelyi városi könyvtárban, ezenkívül számos szabadidős foglalkozással, filmvetítésekkel, vándorkiállítással várják a látogatókat, ugyanakkor esszéíró pályázatot is hirdetnek.

Dósa Ildikó 2018. május 09., szerda

Vajon a Cserehát megbírna annyi lakást, amennyit igényelnének?

Már a vége felé tartanak a munkálatokkal a székelyudvarhelyi Cserehát-negyed szociális tömbházaiban. Várhatóan ősz elejétől negyvennyolc egy-, illetve kétszobás lakásba lehet beköltözni.

Dósa Ildikó 2018. május 08., kedd

Megkaptuk a választ az áramkiesésre – erre tényleg nem lehet felkészülni

Hétfő délután az áramszolgáltató vállalat magasfeszültségű hálózatában bekövetkezett váratlan meghibásodás okozta azt az áramkiesést, ami Székelyudvarhely központi részét, valamint a Bethlen és a Tábor negyedeket érintette – közölték érdeklődésünkre a szolgáltatótól.

Dósa Ildikó 2018. május 07., hétfő

Új pihenőhelyek a Szarkakőn és a Rez-tetőn

Turistajelzések, fedett pihenők, helyismereti tájékoztatók segítik mostantól azokat a természetjárókat, akik szívesen töltik szabadidejüket Székelyudvarhely környékén túrázgatva.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2018. május 07., hétfő

Elpocsékolt órák Székelyudvarhelyen

Székelyudvarhely jó része – tudomásunk szerint a városközponttól a felső Bethlen-negyedig – közel két órára elektromos áram nélkül maradt. Helyi és megyei szintén is kértünk magyarázatot, kevesebb sikerrel. Panaszból viszont nincs hiány.