HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2017. szeptember 19., kedd

Szakiskolai tanévkezdés: íme, a legnépszerűbb szakok Udvarhelyszéken

Az autószerelő- és autóbádogos-, valamint a pincér- és szakácsképzés bizonyult a legnépszerűbbnek a székelyudvarhelyi szakiskolákban, ezzel szemben a textilipari osztályok iránt egyre kevesebben érdeklődnek.

Dósa Ildikó 2017. szeptember 15., péntek

Vége az egyéni hőszigeteléseknek?

Kemény pénzbírságra számíthatnak azok az udvarhelyiek, akik egyénileg, a korábbi években gyakran alkalmazott gyakorlat szerint engedély nélkül szigeteltetnék tömbházlakásuk külső falait. Egy helyi édesanya megpróbálta kijárni az egyéni hőszigetelés törvényes útját, ám úgy néz ki, ilyen nincs.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2017. szeptember 15., péntek

Októbertől fűtenek be Székelyudvarhelyen

Szeptember közepétől az Urbana Rt. távhőszolgáltató vállalat munkatársai ellenőrzik Székelyudvarhely lépcsőházaiban a hőmodulokat. Ahol javítások miatt le volt engedve a rendszer, feltöltik.

Dósa Ildikó 2017. szeptember 15., péntek

Nyárias hétvége, vasárnap 30 Celsius-fokos csúccsal

A következő napokban fokozatosan emelkedik a levegő hőmérséklete, így a hét végén nyárias melegre számíthatunk Székelyudvarhely térségében – közölte Pethő-Dévay Ildikó, a marosvásárhelyi területi meteorológiai központ ügyeletese.

Dósa Ildikó 2017. szeptember 13., szerda

Halmozottan sérült fiatalok táboroznak Székelyvarságon

Sporttevékenységekkel, kézműves-foglalkozásokkal, mesével telik a napjuk. Pénteken zárul a székelyudvarhelyi Orbán Alapítvány ötnapos nyári tábora Székelyvarságon.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2017. szeptember 12., kedd

A legszebb udvarhelyszéki hobbikerteket díjazták

Nemrég zárult a Legszebb konyhakert verseny, amelyen idén huszonkét udvarhelyszéki hobbikertész vett részt.

Dósa Ildikó , Pethő Melánia 2017. szeptember 11., hétfő

Iskolapadban a diákok

Véget ért a nagyvakáció, hétfő reggel már a napközikben, az iskolák udvarán, illetve a templomokban találkoztak a pedagógusok, a gyerekek és a szülők. Székelyudvarhelyen több mint hatezer iskolás és közel kétezer óvodás kezdte el az új tanévet.

Dósa Ildikó 2017. szeptember 10., vasárnap

A megmaradás zálogát adták át Csehétfalván

Hagyományőrző központot adtak át vasárnap a Székelykeresztúrhoz közeli Csehétfalván. A létesítmény az alig százötven lelket számláló falu megmaradásának egyik záloga lehet. Az ünnepségen a helyiek aszfaltozott útra is ígéretet kaptak.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2017. szeptember 08., péntek

Meszeltek, javítottak, építettek, szereltek, felújítottak az udvarhelyi iskolákban

Csinosítgatják az épületeket, tantermeket az udvarhelyszéki iskolákban, minden intézet a költségvetésének és a legszükségesebb szempontoknak megfelelően – így készülnek a jövő hétfőn kezdődő új tanévre.

Dósa Ildikó 2017. szeptember 06., szerda

Ide helyezik át az udvarhelyi roma gyerekeket tanulni

Az új tanévtől a régi UCECOM épületében oktatják majd Székelyudvarhelyen a Budvár-lakótelepi roma gyerekeket. A megkésett munkálatok miatt hétfőre csak az ötödik osztályt kezdők terme készül el, az elemisták várhatóan októberben költözhetnek át a szociális központból.

Dósa Ildikó 2017. szeptember 06., szerda

Megvan a sorrend, eszerint utalják a Szülőföldön magyarul program támogatásait

Hamarosan elkezdődik a Szülőföldön magyarul oktatási támogatás kifizetése. ABC-sorrendben utalják az összegeket.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2017. szeptember 05., kedd

Lecsökkentek a bérleti díjak a Székelyudvarhelyi ANL-lakásoknál

Lényegesen kevesebb lakbért kell fizetniük ettől a hónaptól a székelyudvarhelyi ifjúsági lakások bérlőinek. Már idén tavasszal érvénybe lépett az ANL-lakások bérleti díját módosító törvény, azonban a csökkentést csak szeptembertől ültették gyakorlatba.

Dósa Ildikó 2017. szeptember 03., vasárnap

Ajándék tűzoltóautó, miniszterelnöki levéllel

Két ajándékot is kaptak a napokban a homoródalmásiak: a nemrég alakult polgárőrség egy jó állapotú terepjáró, a tűzoltó-egyesület pedig egy felújított esetkocsi birtokába jutott. Mindkettőt a hétvégi falunapokon adták át a helyi közösségnek.

Dósa Ildikó 2017. szeptember 01., péntek

Már készülnek a húszéves jubileumra a Kékiringónál

Nyári táborokban gyakorolnak a székelyudvarhelyi Kékiringó Néptánccsoport tagjai, így készülnek az őszi fellépésekre, valamint a fennállásuk huszadik évfordulóját ünneplő gálaműsorra.

Dósa Ildikó 2017. augusztus 30., szerda

Ezért lépett ki a székelyföldi üzletlánc a Közösségi Kártya-programból

„Nem a közösség mögül, sőt nem is az alapítvány mögül, hanem a kártyaprogramból léptünk ki” – mondta el lapunknak Komsa Csongor, az Elan Trió marketingigazgatója, amikor a Székelyudvarhelyi Közösségi Alapítvány (SZKA) Közösségi Kártya-programjával való szakításról kérdeztük.

HIRDETÉS
Dósa Ildikó 2017. augusztus 30., szerda

Edda- és Abba-dalok a Farkaslaki Szenes Napokon

Kulturális, sport- és szabadidős programokkal várják az érdeklődőket péntektől vasárnapig a Kalonda-tetőn tizenhetedik alkalommal megrendezendő Farkaslaki Szenes Napokra.