Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Köztéren mutatkozott be a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt

Hegyi Zsuzsánna 2019. október 13., 18:25

A non formális, azaz a nem szokványos oktatás világnapja alkalmából élőkönyvtár programot szervezett a Román Országos Vöröskereszt. A gyergyószentmiklósi szervezet tagjai ehhez csatlakozva, köztéren berendezkedve találkoztak október 13-án, vasárnap a lakókkal, ahol meséltek az érdeklődőknek szervezet működéséről, tevékenységeiről, illetve az elsősegélynyújtás gyakorlati oldalát is bemutatták a járókelőknek.

Köztéren mutatkozott be a Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt
galéria
Fotó: Hegyi Zsuzsanna

Felváltva ugyan, de állandó jelleggel nyolc-kilenc lelkes, Gyergyószentmiklósi Vöröskereszt-önkéntes várta a látogatókat a Szent István térre.

Azért vagyunk itt, hogy bemutatkozzunk és más formában ismertessük azt, hogy mivel foglalkozunk az év 365 napján

– ismertette a rendezvény célját Ferencz Lilla, a helyi Vöröskereszt önkéntese.

Az ifjúsági csapat tagjai bemutatták a szervezet felépítését és működését, valamint tevékenységeiket, és az érdeklődések függvényében az elsősegélynyújtás gyakorlati oldalát ismertették. A jelenlévő gyerekek egyebek mellett az újraélesztést gyakorolhatták egy próbabábún, ugyanakkor nem valós sérüléseket is elláthattak. A felnőttek elsősorban a szervezet működésére voltak kíváncsiak. A vasárnapi program másik nem titkolt szándéka az volt, hogy felkeltsék a lakókban az érdeklődést a szervezet tevékenysége iránt, utánpótlás nevelése céljából, hiszen a toborozás folyamatos.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat