Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kopjafát állítottak Fodor Imre emlékére Szovátán

Szucher Ervin 2018. december 03., 15:52
HIRDETÉS

Kopjafát állított Fodor Imre, Marosvásárhely néhai polgármestere és a Székely Nemzeti Tanács egykori elnöke emlékére az Outward Bound Románia Alapítvány. A nemzetközi ifjúsági szervezet így kívánt tisztelegni egykori alapítója és vezetője emléke előtt.

Fotó: Kerekes Pál Péter

Szombattól négy nyelven feliratozott kopjafa őrzi Fodor Imre, Marosvásárhely utolsó magyar polgármesterének emlékét az Outward Bound Románia Alapítvány (OBR) szovátai táborának bejáratánál. A három évvel ezelőtt elhunyt Fodor volt az, aki 1993-ban Románia is megalakította az Európa-szerte ismert OB-t, ugyanakkor élete végéig elnökként vezette az ifjúsági alapítványt.

Rengeteg órát töltöttünk együtt, álmodtunk, terveztünk, stratégiákat alkottunk, írtunk, mindezt több éven keresztül a kizárólag általa, saját költségén fenntartott irodában.

Együtt álmodtuk meg az Outward Bound ifjúsági központot, vásároltuk meg a szervezet részére a volt termelőszövetkezet ingatlanjait Szovátán, fejlesztettük lépésről lépésre azt a központot, amely ma több mint hatvan személynek tud szállást, ellátást és minőségi programokat biztosítani, és azt a szervezetet, amelynek tanfolyamain a kezdetektől 50 ezer fiatal vett részt” – hangsúlyozta a hétvégi ünnepélyen Horváth-Kovács Ádám, az alapítvány ügyvezető igazgatója, aki már a kezdetektől együtt dolgozott Fodorral. Noha időközben közéleti vállalásai miatt az alapító kevesebb energiát tudott fektetni a szervezet munkájába,

mindvégig megmaradt az Outward Bound Románia elnökének, és a szervezet életének minden fontos momentumában jelen volt, tanácsokat adott, bátorított, kitartásra buzdított, kapcsolatai által támogatókat szerzett.

Részt vett a vezető-, illetve közösségfejlesztő programok előkészítésében, lezárásában, rendkívül büszke volt a romániai Outward Bound etnikumközi kapcsolatokat fejlesztő hazai és nemzetközi tevékenységére, arra, hogy a szervezet trénereit más európai országokba is hívják tanfolyamokat tartani.

Fotó: Kerekes Pál Péter

Amikor Marosvásárhely elöljárójává választották, a polgárokkal való kapcsolattartás céljából, a természetközeliség jegyében, ő volt az, aki segédjével kigondolta a májusi túrázás-gulyásozás tervét, amely tevékenységet alpolgármestersége alatt is folytatott. Polgármestersége idején egyik fontos célkitűzése volt a civil szervezetekkel, valamint a testvérvárosokkal való kapcsolatok fejlesztése, támogatása.

Neki köszönhetően nyerte el Marosvásárhely az Európai Tanács díszzászlaját.

A szovátai eseményen, ugyan nem lehetett jelen, de üzenetben „szólt” Fodor Imréhez Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke valamint Zsigmond Barna Pál, Magyarország volt csíkszeredai főkonzulja, jelenlegi országgyűlési képviselő.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS