Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kétnyelvűséget kérnek az épülő sepsiszentgyörgyi bevásárlóközpontba

Bíró Blanka 2020. február 10., 18:08 utolsó módosítás: 2020. február 10., 18:31

Magyar nyelvű alkalmazottakat, magyar feliratokat és termékeket szorgalmaz a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat a Sepsiszentgyörgyön épülő bevásárlóközpontba.

Kétnyelvűséget kérnek az épülő sepsiszentgyörgyi bevásárlóközpontba
galéria
A bevásárlóközpont látványterve

Tájékoztatásuk szerint a Sepsi Value Centre építéséért felelős bukaresti székhelyű Prime Kapital vállalat vezetőségének küldött levelükben rávilágítanak arra, hogy

a sepsiszentgyörgyi bevásárlóközpont főként magyarok lakta vidéken épül, éppen ezért fontos szem előtt tartani a nyelvi és etnikai viszonyokat a cégek tekintetében is.

HIRDETÉS

Elengedhetetlen, hogy a bevásárlóközpontba betérő vásárlókat anyanyelvükön szolgálják ki, illetve a polcokon kínált termékek tudnivalóit az anyanyelvükön is közöljék. Ez többletköltséget jelent a cég számára, de a tapasztalatok azt igazolják, hogy mindez rövid időn belül megtérül, az emberek szívesebben vásárolnak egy ilyen üzletben – érvelnek a levélben.

Örülök annak, hogy bevásárlóközpont épül Sepsiszentgyörgyön, mert ez azt jelenti, hogy a helyi emberek nem a brassói plázákban költik majd el a pénzüket, ugyanakkor nagyon fontosnak tartom azt, hogy idejében figyelmeztessük a befektető céget, hogy ebben a régióban a magyar nyelvnek létjogosultsága van

– emelte ki Benkő Erika, a Mikó Imre Jogvédelmi Szolgálat igazgatója.

Benkő ugyanakkor felhívja a vállalat figyelmét arra, hogy a vásárlók többségével legjobban az anyanyelvükön lehet és érdemes kommunikálni, és bízik benne, hogy az új bevásárlóközpont nyelvpolitikája tükrözni fogja a helyi nyelvi viszonyokat.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS