Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kedden már havazhat

Székelyhon 2019. december 23., 14:11

Elsőfokú (sárga jelzésű) havazásra és hóviharra vonatkozó riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat (ANM) hétfőn, amely december 25-én reggelig érvényes az ország 19 megyéjében – írja az Agerpres hírügynökség.

Archív Fotó: Barabás Ákos

Az előrejelzés szerint december 23-án este 8 órától december 25-én délelőtt 10 óráig a hegyekben havazni fog, először a magasabban fekvő vidékeken, kedd délutántól azonban az alacsonyabb vidékeken is.

Jelentősebb hóréteg a Keleti-, illetve a Nyugati-Kárpátokban rakódik le, az erős szél – amelynek ereje meghaladja a 80–90 km/órás sebességet – pedig hóviharokat idéz elő, jelentősen csökkentve a látási viszonyokat.

A következő megyékben érvényes a riasztás: Brassó, Szeben, Kovászna, Fehér, Kolozs, Szilágy, Bihar, Arad, Krassó-Szörény, Hunyad, Temes, Vrancea, Buzău, Prahova, Argeş, Dâmboviţa, Vâlcea, Gorj és Mehedinţi.

HIRDETÉS

Az ANM ugyanakkor frissítette az esőzésre és szélre vonatkozó figyelmeztetését, amely az ország régióinak többségére érvényes. A figyelmeztetés értelmében december 23-án délelőttől december 26-án este 8 óráig az ország legnagyobb részében csapadékos időre kell számítani. Hétfőn inkább a nyugati, északnyugati és középső országrészben lesznek esők, főként a domb- és hegyvidéken, a lehulló csapadék mennyisége meghaladja a 20–30 litert négyzetméterenként.

Keddre virradóan Erdélyben és a Máramarosban vegyes csapadékra lehet számítani, majd ezt követően havazni fog.

Helyenként és időnként megerősödik a szél, a széllökések ereje eléri az 50–60 km/órás sebességet.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS