Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kamaszok betlehemeznek óvodákban, öregotthonokban, árvaházakban

Simon Virág 2019. december 18., 12:45 utolsó módosítás: 2019. december 18., 15:01

A betlehemezés hagyományát szeretnék népszerűsíteni a marosvásárhelyi Romulus Guga Gimnázium hetedikesei, akik az elmúlt napokban egyházaknál, óvodákba, öregotthonokba és iskolákba vitték el Jézus születésének történetét.

Kamaszok betlehemeznek óvodákban, öregotthonokban, árvaházakban
galéria
Hetedikes pásztorok és kis közönségük Fotó: Haáz Vince

Tágra nyílt gyermekszemek csodálkoztak rá az ajtón belépő nyurga hetedikesekre, akik engedélyt kértek és a kis, fából készült jászolt a földre helyezték szerda reggel a Dacia óvodában. Egyszerűen és érthetően mesélték el Jézus születésének történetét, énekekkel tették hangulatosabbá az örömhírt. Volt olyan ének, amelyet a gyerekek együtt énekeltek a kamaszokkal. A kicsik nagy tapssal jutalmazták a pár perces előadást, és lelkesen még Brávót is kiáltottak.

HIRDETÉS

Zalányi Erzsébet vallástanárnő, aki a hetedikeseket elkísérte, elmondta, hogy bekapcsolódtak a Székely Kapuk – Zöld Kapuk című, az egész Kárpát-medencére kiterjedő ökocivilizációs programba, amelynek részeként  többek között népszerűsíteniük kell a betlehemezést, hirdetniük Jézus megszületésének örömhírét.

Az örömhírt tíz helyen hirdették a fiatalok Fotó: Haáz Vince

Az adventi időszakban a Krisztus születésére hangolódunk és segítünk ebben másoknak is.

A kis betlehemezés előkészítése, betanulása közben is sok örömünk volt, de a közönség visszajelzése, a gyerekek tapsa, az idős otthonok lakóinak könnyei, mind-mind erősítik a diákokat, kamaszokat. A helyszíneket a szülők segítségével választottuk ki, összesen tíz helyre visszük el a Betlehemet” – fejtette ki a vallástanárnő.

A hetedikesek kis pihenés és a jutalomként kapott szaloncukor elmajszolása után folyatták útjukat, szerda délelőtt a marossárpataki öregotthonba vitték az örömhírt, hogy délután még a kisegítő iskola diákjainak is elmondják: Krisztus megszületett.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS