HIRDETÉS

Medvék jártak Csíkszeredában

Székelyhon 2018. augusztus 30., 10:12 utolsó módosítás: 2018. augusztus 30., 15:48
HIRDETÉS

Medvék miatt riasztották a csendőröket csütörtökre virradóan a csíkszeredai Hunyadi János utcába, a hatóságiaknak sikerült elzavarniuk a vadakat. Tusnádfürdőn egy sérült, illetve egy udvarra betörő medve miatt is közbe kellett lépniük a csendőröknek.

Képünk illusztráció Fotó: Gecse Noémi

Összesen három, medvével kapcsolatos riasztás futott be a 112-es sürgősségi hívószámon a csendőrökhöz csütörtökre virradóan.

A csíkszeredai Kalász lakótelepen felbukkant több medve kiemelésére ezúttal nem volt szükség, a csendőröknek sikerült elzavarniuk a nagyvadakat.

Szintén éjjel kellett kivonulniuk a hatóságiaknak egy tusnádfürdői, Apor utcai házhoz, amelynek udvarára mászott be egy több bocsos anyamedve – azt is sikerült elriasztani. Kora reggel a tusnádfürdői kemping felvigyázója értesítette a csendőröket egy, az Olt medrében lévő sérült medve miatt.

Videó: Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség

A helyszínre sietett a fürdőváros polgármestere, Albert Tibor is, majd értesítették Szép Róbertet, az Országos Környezetőrség főbiztosát, továbbá Hargita megye alprefektusát, Petres Sándort és az illetékes vadásztársulatot. A Hargita Megyei Csendőrfelügyelőség tájékoztatása szerint jelenleg is őrzik a területet.

HIRDETÉS

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS