Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Irodákat létesítenek, közösségi teret alakítanak ki a Sapientián

Molnár Rajmond 2018. december 20., 21:01
HIRDETÉS

Folytatják a több mint két éve felfüggesztett felújítási munkálatokat a Sapientia EMTE Csíkszeredai Karán. Átalakítják többek között az egyetem kis és nagy auláját is.

A felsőoktatási intézmény délkeleti sarkát is átalakítják. Folyamatban lévő korszerűsítés Fotó: Pinti Attila

Lázár Ede dékán tájékoztatása szerint a felújítás részeként teljesen beépül a felsőoktatási intézmény tetőtere, a B szárnyon a planetáriumnak szánt épületrész mellett egy közösségi teret alakítanak ki a hallgatók részére.

Ugyanakkor a tetőtér A szárnyában kutatói irodákat hoznak létre. A korszerűsítés másik részeként a felsőoktatási intézmény délkeleti sarkát alakítják át: megtörténik a kis és nagy aula felújítása, valamint az előttük lévő hall átalakítása is, mindemellett pedig műszaki laborokat is kialakítanak az említett részen.

HIRDETÉS

Az egyetemi épület déli oldalán található lépcsőházat, amely jelenleg a hatodik emeletet a másodikkal köti össze, átépítik,

lehozzák egészen a földszintig. Ez a tűzvédelmi előírások betartása miatt fontos – részletezte a dékán. Továbbá a déli oldalon továbbra is lesz másodlagos bejárat az épületbe – tudtuk meg. A már megkezdett munkálatok összértéke 5,3 millió lej. A tervezett felújítás további részleteit a jövőben végzik el.

Mint ismeretes, az egyetemen 2014 augusztusában kezdődött el a korábbi épületfelújítás, akkor teljes mértékben átalakították az épület homlokzatát, és nagyrészt a hőszigetelési munkálatokat is elvégezték. Emellett többek között kicserélték az ajtókat és az ablakokat, új elektromos hálózatot és vízellátó rendszert építettek ki, felújították a bentlakási szobákat (minden szoba bútorzatát kicserélték), és a legfelső emeleten kialakítottak egy épületrészt, amely a jövőben planetáriumként funkcionál majd.

A felújított épületet 2015. április 20-án adták át, ám a felsoroltak mellett több olyan nagyszabású elképzelés is a tervek részét képezte, amelyeket akkor nem sikerült megvalósítani.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS