Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék
Molnár Rajmond 2020. június 12., péntek

„Ez a nyár elveszett”, de szeptembertől valószínűleg újraindul az éjszakai élet

A koronavírus-járvány miatt hozott korlátozó intézkedések egyik nagy kárvallottja a szórakoztatóipar. A klubok és DJ-k (lemezlovasok) különösen érintettek, hiszen a világjárvány következtében gyakorlatilag bevétel nélkül maradtak az utóbbi hónapokban.

Molnár Rajmond 2020. május 10., vasárnap

Számos tartalom kapcsán felmerülhet, hogy amit olvasunk, az nem valódi

Áltudományos, pánikkeltő hírek, aggasztó összeesküvés-elméletek és kattintásvadász cikkek terjednek még a koronavírusnál is gyorsabban a közösségi oldalakon. Napjaink egyik valódi problémájává vált a fake news, azaz álhír-jelenség.

Molnár Rajmond 2019. november 30., szombat

Mitől is bio a bio?

Napjaink slágertermékei a bio címkével ellátott árucikkek, amelyek térségünkben is egyre nagyobb népszerűségnek örvendnek. De a jóval magasabb ár mellett mi különbözteti meg ezeket a hagyományos, azaz nem bio termékektől? Szász Hunort, a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház dietetikusát kérdeztük.

Molnár Rajmond 2019. november 08., péntek

Magánórák: nélkülözhetetlenek a záróvizsgákhoz?

Virágzik a magánórák piaca Romániában: tavaly mintegy 35 millió lej bejelentett jövedelmet valósítottak meg az oktatók az iskolán kívüli tevékenységből. A szülők a közoktatási rendszerünk hiányosságait próbálják pótolni gyerekeik pluszórákra való beíratásával.

Molnár Rajmond 2019. július 08., hétfő

Sosem késő leérettségizni – várják Szentegyházán a továbbtanulni vágyókat

Felnőtteknek szóló, csökkentett látogatású tagozatra várják ősztől a szentegyházi Gábor Áron Szakközépiskolába mindazokat, akik koruk miatt kiestek a kötelező oktatásból, viszont szeretnének leérettségizni. 

Molnár Rajmond 2019. július 03., szerda

Nyugdíjba vonult Görbe Péter, Hargita megye főtanfelügyelője

Nyugdíjba vonult szerdán Görbe Péter, Hargita megye eddigi főtanfelügyelője. Egyelőre még nem született döntés a szaktárca részéről, hogy ki veszi át a helyét hosszútávon.

Molnár Rajmond 2019. július 03., szerda

Halálos áramütés ért egy horgászt Zsögödfürdőn

Halálos áramütés ért egy 60 év körüli férfit horgászat közben Zsögödfürdőn az Olt partján szerda délelőtt.

Molnár Rajmond 2019. június 26., szerda

Románia 20. legjobb egyeteme a Sapientia

Románia 20. legjobb egyeteme lett a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) – derül ki az uniRank idei felméréséből.

Molnár Rajmond 2019. június 16., vasárnap

Egy 24 fős osztályból átlagban csak 10 tanulónak sikerül az érettségije

A tizenhárom évvel ezelőtt első osztályba beíratott 3657 tanulóból mindössze 1098 tette le sikeresen az érettségi vizsgát Hargita megyében a legutóbbi érettségin – derül ki a 2017–2018-as tanévben végzettek beiskolázási adatait vizsgálva. Országos viszonylatban sem sokkal jobb a helyzet e téren.

Molnár Rajmond 2019. május 28., kedd

Kilenc mentőpont lesz Ferenc pápa csíksomlyói látogatásakor

Kilenc ponton állnak majd készenlétben a mentősök Ferenc pápa csíksomlyói látogatásán szombaton. Ugyanakkor a Hargita Megyei Mentőszolgálat állomásain megyeszerte megduplázzák a szolgálatot teljesítő alkalmazottak számát a pápalátogatás és a pünkösdi búcsú közötti héten.

Molnár Rajmond 2019. május 09., csütörtök

Szintet lépett a csíkszeredai egyetemi diáknapok

Nagyszínpad, neves zenekarok és DJ-k, illetve számos érdekes program szerepel a csíkszeredai egyetemi diáknapok idei kínálatában. Az egyetemisták mellett a programok egyaránt a városlakóknak is szólnak.

Molnár Rajmond 2019. március 29., péntek

Hülyeségből márkaépítés – Tibi atya előadása Csíkszeredában

Hogyan lett egy néhány egyetemista fejéből kipattant ötletből több mint egymillió kedveléssel rendelkező Facebook-oldal, ahhoz kapcsolódó bormárka, kocsma, sőt több százezres kattintásszámot elérő blog? – többek között erről beszélt a Tibi atya Facebook-profil egyik alapítója csütörtök délután Csíkszeredában.

Molnár Rajmond 2019. március 02., szombat

Csökkenő várólisták – új onkológusa van a csíkszeredai kórháznak

Immár két onkológus szakorvos is dolgozik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban: Csató László Szilárd januárban csatlakozott Hargita megye legnagyobb egészségügyi intézményéhez, ezáltal jóval rövidebb várólistákkal kell számolni a kórház onkológiai osztályán.

Molnár Rajmond 2019. február 10., vasárnap

Generációváltás a munkaerőpiacon: leáldozóban a „vasfegyelem kora”

Az Y és Z generáció már nem igazán tud, illetve akar beilleszkedni a „nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás” modellbe, ugyanis nekik teljesen más elképzelésük van a munkavégzésről, mint elődeiknek.

Molnár Rajmond 2019. február 09., szombat

Több mezőgazdászra, pedagógusra és beteggondozóra lesz szükség

Jelentős munkaerőhiánnyal kell szembenéznie a következő években Romániának több szakterületen is. Várhatóan 2030-ra a mezőgazdaságban lesz a legtöbb elérhető munkahely, viszont gondot jelent majd a szektor szakemberekkel való feltöltése – világít rá egy friss kimutatás.

Molnár Rajmond 2019. február 07., csütörtök

Plasztikai sebésze is van már a csíkszeredai kórháznak

Hargita megyében elsőként a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak van plasztikai sebésze. Jankó Botond január elején állt munkába, ezáltal pedig számos olyan esetet lehet helyben kezelni, amelyeket eddig tovább kellett küldeni más megyék kórházaiba, legtöbbször Marosvásárhelyre.

Hallgassa online rádióinkat