HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2019. január 15., kedd

A közvéleményt is formálják az internetes kommentek

Jó ideje elárasztották a híroldalakat és a közösségi médiában megosztott tartalmakat a negatív, gyűlöletet keltő hozzászólások. Ezek befolyásolják a személyek hozzáállását az adott témához, így kihatással vannak a közbeszédre, közvéleményre is.

Molnár Rajmond 2019. január 15., kedd

Eltörölt egyenlőtlenség: tovább dolgozhatnak a női pedagógusok

Mindeddig csak a férfi oktatóknak volt lehetőségük megtartani címzetes állásukat hatvanöt éves kor felett. Egy új tanügyminiszteri rendelet értelmében azonban idéntől a női pedagógusoknak is lehetőségük lesz élni ezzel a lehetőséggel. 

Molnár Rajmond 2019. január 12., szombat

Négy év alatt 85 százalékkal nőtt a nettó átlagkereset a tanügyben

Szinte megduplázódott a nettó átlagbér a tanügyben az elmúlt négy évben, viszont még így is jócskán elmarad a megérdemelttől és más közszférai dolgozók fizetésétől. A tanügyi alkalmazottak egy része csak második megoldásként tekint állására, így munkáját is ebben a szellemben végzi.&

Hallgassa online rádióinkat
Molnár Rajmond 2019. január 11., péntek

Egyre több szülő érzi úgy, jobban tudja, hogyan kellene oktatnia a tanárnak

Manapság a szülők egyre inkább próbálnak beleszólni a pedagógusok munkájába, sokszor még a szakmaisággal kapcsolatosan is véleményt alkotnak – avattak be a megkérdezett oktatásban dolgozók.

Molnár Rajmond 2019. január 10., csütörtök

A cukor, amit helyette fogyasztunk, és amit valójában ennünk kellene

Tömegek fogyasztanak édesítőszerrel ízesített termékeket, amelyeket a különböző cégek úgy reklámoznak, mint a cukrot helyettesítő, egészségesebb élelmiszerek. Ugyanakkor nagy népszerűségnek örvendenek a mesterségesen előállított cukorhelyettesítők is a diétázók körében. Pedig ha ezt tudnák...

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2019. január 09., szerda

Az eddigi rossz minőségű helyett friss, finom kiflit kapnak a diákok – megkóstoltuk

Az eddigi penészes, rosszízű vagy az előírtnál kisebb tordai kifli helyett jövő héttől jó ízű és minőségű pékterméket kapnak a gyergyóditrói, a gyergyószárhegyi, a gyergyóremetei, a csíkszeredai, valamint a székelyudvarhelyi tanintézetek iskolásai.

Molnár Rajmond 2019. január 08., kedd

Hamarosan ismét elő kell venni az iskolatáskát

Az elmúlt tizennyolc év egyik leghosszabb, három hetes téli vakációja ér hamarosan véget. A tanítás január 14-én kezdődik, három hét után pedig egy újabb, félévközi szünidő következik.

Molnár Rajmond 2019. január 07., hétfő

Felelősséget kell vállalnunk azért a földért, ahol élünk

Felelősek vagyunk a helyért, ahol élünk, ezért arra kell törekednünk, hogy élhető jövőt teremtsünk Székelyföldön, és álljunk ki a minket megillető jogokért – hangzott el a madéfalvi veszedelem 255. évfordulója alkalmából tartott megemlékezésen hétfőn Madéfalván.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2019. január 07., hétfő

Nem hivatkozhatnak a lejárt érvényességre: 2021-ig használhatók az egészségügyi kártyák

2021-ig használhatók azok az egészségügyi kártyák, amelyek érvényességi ideje idén januárig tartott – emlékeztet közleményében az Országos Egészségbiztosítási Pénztár.

Simon Virág, Molnár Rajmond 2019. január 06., vasárnap

Vakációban is dolgoznak az iskolákban

Javában zajlik a téli vakáció: vannak iskolák, ahol jelenleg is dolgoznak, és olyanok is, ahol kora tavasszal fognak neki a munkálatoknak. Összegeztük, hogy Csíkszeredában, Székelyudvarhelyen és Marosvásárhelyen, a  2018-2019-es  tanévkezdésre hol történtek nagyobb beruházások.

Molnár Rajmond 2019. január 06., vasárnap

Újabb megoldásra váró tanügyi probléma: sok diáknak nem megy a szövegértelmezés

Az iskolások majdnem fele funkcionális analfabetizmussal – szövegértelmezési gondokkal – küzd Romániában, a jelenség alól Székelyföld sem kivétel. Az sem titok, hogy óriási szakadék tátong a diákok között a közoktatási rendszerben.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2019. január 04., péntek

Együtt kutat a kórház és az egyetem

Úttörő lehet bizonyos betegségek kezelésének és megelőzésének szempontjából a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem között kötött kutatási együttműködés, amelyben már körvonalazódtak a fontosabb vizsgálati kérdések.

Molnár Rajmond 2019. január 02., szerda

Gyakran vonultak a mentősök a szilveszteri mulatozókhoz

Sűrűbb programjuk volt a Hargita megyei mentősöknek szilveszterkor a korábbi évekhez képest. Pirotechnikai eszközök használata okán hárman szorultak ellátásra, de a túlzott alkoholfogyasztás miatt is sok riasztás futott be.

Molnár Rajmond 2019. január 02., szerda

A csíkszeredai kórházban kedd délután jött világra 2019 első babája

Egy kisfiú jött világra elsőként 2019-ben a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban. A január elsején délután született Márk tusnádi családja második gyermeke.

Molnár Rajmond 2018. december 28., péntek

Ismét halasztják az egészségügyi újdonságokat

Csak 2019. április elsejétől lehet majd bármelyik megye patikájában kiváltani a receptre felírt orvosságot, illetve küldőpapírral az ország szinte mindenik egészségügyi intézményében paraklinikai – MR, CT vagy laboratóriumi – vizsgálatra jelentkezni.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. december 22., szombat

Ellopták az éjszaka egy autó mind a négy kerekét

Egy Volkswagen Golf típusú személyautóról lopták el mind a négy kerekét szombatra virradóan Csíkszeredában, a Kalász lakótelepi temető parkolójából.