HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. május 23., szerda

A kicsengetések öröme után kezdődhet az érettségi kijózanító valósága

A kicsengetést követően már csak egy hónapjuk marad a végzős diákoknak felkészülni az érettségi írásbeli vizsgáira, amelyet június 25-28. között tartanak. A megmérettetés folyamata az előző évekhez hasonlóan zajlik.

Molnár Rajmond 2018. május 22., kedd

Egymást követik a csíki ballagási ünnepségek

Elkezdődött a kicsengetések sora a csíki térségben: kedden a csíkszeredai Nagy István Művészeti Középiskola végzősei búcsúztak.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. május 20., vasárnap

Hat ügyeleti központ működik a tizenöt helyett Hargita megyében

Az ideálishoz képest jóval kevesebb háziorvosi ügyeleti központ működik Hargita megyében, holott az új rendelkezések az eddiginél jóval nagyobb jövedelmet biztosítanak a háziorvosoknak, akik a praxisuk mellett vállalhatnak ügyeletet.

Molnár Rajmond, Iszlai Katalin 2018. május 19., szombat

Kilencvenen szorultak egészségügyi ellátásra a búcsún, nem volt rendbontás

Kilencven személy szorult egészségügyi ellátásra az idei csíksomlyói pünkösdi búcsún, közülük tizenhetet kellett kórházba szállítani.

Molnár Rajmond 2018. május 17., csütörtök

Hargita Megyéért-díjat kapott Lászlófy Pál

Lászlófy Pál nyugalmazott pedagógusnak, volt főtanfelügyelőnek, a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége tiszteletbeli elnökének ítélték oda idén a Hargita Megyéért Díjat, amelyet csütörtökön adtak át.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. május 16., szerda

Újabb tanintézeteket hőszigetelnek Csíkszeredában

További két oktatási intézmény hőszigetelésére nyert közel 1,7 millió euró értékű vissza nem térítendő támogatást Csíkszereda Polgármesteri Hivatala a Regionális Operatív Programban.

Molnár Rajmond 2018. május 14., hétfő

Ekkor lesznek a ballagások a csíki iskolákban

Ezúttal a csíkszeredai Nagy István Művészeti Szakközépiskola nyitja a kicsengetések sorát a csíki térségben. Összesítettük a fontosabb időpontokat.

Molnár Rajmond 2018. május 14., hétfő

Hídépítő versenyt tartottak iskolásoknak

Harmadik alkalommal szerveztek hídépítő versenyt a csíkszeredai Kós Károly Szakközépiskolában a hétvégén. A versenyre általános iskolás tanulók jelentkeztek Csíkszeredából, Csíkrákosról, Csicsóból, Kápolnásfaluból és Csíkszentsimonból.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. május 14., hétfő

Amikor a kockázat rendkívül alacsony a biztosított védettséggel szemben

Súlyos problémákhoz vezet az oltásellenesség, ugyanis amellett, hogy a be nem oltott gyerekek sokkal inkább ki vannak téve a fertőzésveszélynek, a körülöttük élőkre is kockázatot jelentenek – erről beszélt dr. Szilveszter Anikó a Flastrom múlt heti előadásán.

Molnár Rajmond 2018. május 11., péntek

„Mindent megtesznek” azért, hogy ne akadozzon az egyik legnagyobb állami informatikai hálózat

Ismét napok óta akadozik az egészségügyben használt számítógépes program. Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár közleményében felelősségteljes magatartásra kéri a vele szerződésben álló egészségügyi szolgáltatókat.

Molnár Rajmond 2018. május 10., csütörtök

Ifjúságot a jövőnek – jövőt az ifjúságnak mottóval kezdődik a XIV. Hargitai Megyenapok

Tizennegyedik alkalommal szervezi meg Hargita megye önkormányzata és a Hargita Megyei Kulturális Központ a Hargitai Megyenapokat május 11–20. között.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. május 10., csütörtök

A kreativitás fejlesztése kerül a középpontba az idei Bolyai Nyári Akadémián

A kreativitás fejlesztése az iskolában – e téma köré épül a Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége (RMPSZ) 26. Bolyai Nyári Akadémiája, amely július 9–29. között zajlik több helyszínen.

Molnár Rajmond 2018. május 09., szerda

Modern erdészeti gépeket kapott ajándékba a csíki iskola

Terepi gyakorlati eszközöket adományozott szerdán a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola erdésztechnikus és erdészszakmunkás diákjai számára a magyarországi Országos Erdészeti Egyesület és a Kárpát-medencei Erdészek, Vadászok, Természetjárók Alapítvány.

Molnár Rajmond 2018. május 09., szerda

Van-e haszna a szintfelmérésnek? – pedagógusokat kérdeztünk

Mi a haszna az országos szintfelmérő vizsgáknak, amelyet a másodikosok, negyedikesek és hatodikosok számára szerveznek meg immár ötödik éve? – tanügyi illetékeseket kérdeztünk.

Molnár Rajmond, Bíró Blanka, Baricz-Tamás Imola 2018. május 07., hétfő

Egyre nő a feszültség és az elégedetlenség az egészségügyi alkalmazottak körében

Több ezer alkalmazott csatlakozott országszerte a hétfői figyelmeztető egészségügyi sztrájkhoz. Az egészségügyben dolgozók érdekvédelmi szövetségének (Sanitas) kétórás tiltakozó akciója alatt, 9–11 óra között az alkalmazottak egy része nem dolgozott a kórházakban.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. május 07., hétfő

Akinek erőssége a matematika

Kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhet Vitos Viktória, a csíkszentkirályi Vitos Mózes Általános Iskola ötödik osztályos tanulója, aki számos matematikai versenyen ért el kiváló helyezést.