Csíkszék
Udvarhelyszék
Marosszék
Gyergyószék
Háromszék
Molnár Rajmond 2019. május 09., csütörtök

Szintet lépett a csíkszeredai egyetemi diáknapok

Nagyszínpad, neves zenekarok és DJ-k, illetve számos érdekes program szerepel a csíkszeredai egyetemi diáknapok idei kínálatában. Az egyetemisták mellett a programok egyaránt a városlakóknak is szólnak.

Molnár Rajmond 2019. március 29., péntek

Hülyeségből márkaépítés – Tibi atya előadása Csíkszeredában

Hogyan lett egy néhány egyetemista fejéből kipattant ötletből több mint egymillió kedveléssel rendelkező Facebook-oldal, ahhoz kapcsolódó bormárka, kocsma, sőt több százezres kattintásszámot elérő blog? – többek között erről beszélt a Tibi atya Facebook-profil egyik alapítója csütörtök délután Csíkszeredában.

Molnár Rajmond 2019. március 02., szombat

Csökkenő várólisták – új onkológusa van a csíkszeredai kórháznak

Immár két onkológus szakorvos is dolgozik a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórházban: Csató László Szilárd januárban csatlakozott Hargita megye legnagyobb egészségügyi intézményéhez, ezáltal jóval rövidebb várólistákkal kell számolni a kórház onkológiai osztályán.

Hallgassa online rádióinkat
Molnár Rajmond 2019. február 10., vasárnap

Generációváltás a munkaerőpiacon: leáldozóban a „vasfegyelem kora”

Az Y és Z generáció már nem igazán tud, illetve akar beilleszkedni a „nyolc óra munka, nyolc óra pihenés, nyolc óra szórakozás” modellbe, ugyanis nekik teljesen más elképzelésük van a munkavégzésről, mint elődeiknek.

Molnár Rajmond 2019. február 09., szombat

Több mezőgazdászra, pedagógusra és beteggondozóra lesz szükség

Jelentős munkaerőhiánnyal kell szembenéznie a következő években Romániának több szakterületen is. Várhatóan 2030-ra a mezőgazdaságban lesz a legtöbb elérhető munkahely, viszont gondot jelent majd a szektor szakemberekkel való feltöltése – világít rá egy friss kimutatás.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2019. február 07., csütörtök

Plasztikai sebésze is van már a csíkszeredai kórháznak

Hargita megyében elsőként a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak van plasztikai sebésze. Jankó Botond január elején állt munkába, ezáltal pedig számos olyan esetet lehet helyben kezelni, amelyeket eddig tovább kellett küldeni más megyék kórházaiba, legtöbbször Marosvásárhelyre.

Molnár Rajmond, Bíró Blanka 2019. január 31., csütörtök

A kisebbséget érintő problémákról tájékozódott Navracsics Tibor Székelyföldön

Az erdélyi magyar közösségeket érintő problémákról való tájékozódást és a helyi közösségek identitásának erősítését tartja szem előtt az RMDSZ meghívására két napos erdélyi körúton részt vevő Navracsics Tibor.

Molnár Rajmond 2019. január 30., szerda

Egyelőre nem függesztik fel a tanítást az influenzavírus miatt Hargita és Maros megyében

2317 felső légúti megbetegedéses gyereket regisztráltak a Hargita megyei iskolákban a héten, rajtuk kívül pedig 17 iskolás esetében gyanakodnak a háziorvosok influenzavírusra. Maros megyében sem fenyegeti az influenzavírus a diákokat.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2019. január 30., szerda

Trükközés az ártámogatott gyógyszerért – az előírások tiltják

Szabálytalan ugyan, mégis egyre gyakrabban fordul elő, hogy a betegek háziorvosuknál szeretnék felíratni a szakorvos által javasolt gyógyszereket, hogy ezáltal kedvezményes áron válthassák ki a készítményeket.

Molnár Rajmond 2019. január 30., szerda

Elsősegélynyújtásra tanították az iskolásokat (x)

Több mint nyolcszáz 5-8. osztályos tanulónak tartottak elsősegélynyújtási felkészítőket az Erdély Mentőcsoport önkéntesei és a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársai tavaly májustól decemberig Hargita megye különböző településein.

Molnár Rajmond 2019. január 26., szombat

Ingyen igényelhető az ezer eurós vércukorszintmérő eszköz

Már igényelhetők azok a modern vércukorszintmérő eszközök, amelyeket ingyenesen biztosít a kormány az egyes típusú cukorbetegségben szenvedőknek. Hamarosan megkezdődik a szétosztásuk is.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2019. január 25., péntek

Hétvégi ügyeletes gyógyszertárak Hargita megyében

Az ügyeletes gyógyszertáraknak köszönhetően van hová fordulni hétvégente éjszakánként is, ha gyógyszerre lenne szükség. Mutatjuk, hogy a Hargita megyei gyógyszertárak közül, melyeket lehet felkeresni a hétvégén. 

Molnár Rajmond, Antal Erika 2019. január 24., csütörtök

Fölöslegesen terhelik és lassítják a sürgősségi osztályokat a páciensek

A betegek sokszor olyan problémákkal is a sürgősségi osztályokhoz fordulnak, amelyek nem oda valók, így fölöslegesen terhelik és lassítják a sürgősségi ellátást a székelyföldi kórházakban. A megkérdezett szakemberek szerint a legtöbb panaszt a háziorvos is tudná kezelni.

Molnár Rajmond 2019. január 23., szerda

Utolsó perces visszakozás: mégsem lesz tanítás pénteken

Mégis szünetel az oktatás pénteken országszerte – az oktatási tárca szerdán késő délután adta ki az erre vonatkozó miniszteri rendeletet. A rendelet megjelenéséig úgy volt, hogy pénteken lesz tanítás.

Antal Erika, Molnár Rajmond 2019. január 23., szerda

Tenni kell az influenzajárvány megelőzéséért

A polgármesteri hivataloknak mindent meg kell tenniük annak érdekében, hogy az iskolákban és óvodákban ne alakuljon ki influenzajárvány – jelentette ki Tar Gyöngyi, a Hargita Megyei Egészségügyi Igazgatóság vezetője.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2019. január 22., kedd

Csütörtök szabad nap az iskolákban – de mi a helyzet a péntekkel?

Pénteken lesz tanítás az iskolákban – nyilatkozta érdeklődésünkre Görbe Péter. Hargita megye főtanfelügyelőjét annak apropóján kérdeztük, hogy január 24-e a két román fejedelemség, Moldva és Havasalföld egyesülésének az évfordulója, így hivatalos munkaszüneti napnak számít.