HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. március 28., kedd

Leszerepelt a romániai egészségügyi rendszer

A romániai egészségügyi rendszer teljesít a legrosszabbul a 35 vizsgált európai ország közül. Bulgária, sőt Albánia is jóval túlteljesít a hazai egészségügyön. Az okok után néztünk.

Molnár Rajmond 2017. március 23., csütörtök

Csak egy csíkszeredai iskolában volt túljelentkezés az előkészítőbe iratkozásnál

Lejárt az előkészítő osztályokba a körzetes beiratkozás első szakasza, a gyermekek névjegyzékét szerdán tették közzé. A csíkszeredai tanintézetek esetében csak a Petőfi Sándor Általános Iskolában volt túljelentkezés.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. március 23., csütörtök

Máshol nyitották meg a rendelőjüket, mert sokallták a bérleti költséget

Többek között a megemelt bérleti díjak miatt döntött úgy két csíkszeredai háziorvos, hogy elköltözteti rendelőjét a Jégpálya lakótelepi úgynevezett egészségi körből. Az orvosok által használt ingatlan Hargita Megye Tanácsához tartozik.

Molnár Rajmond 2017. március 22., szerda

Az ideálishoz képest hol tart a romániai közoktatási rendszer?

A digitális technológia bevonása az oktatásba, a tananyag kipróbálása a gyakorlatban, a pedagógus segítői szerepe – csak néhány szempont, amelyek a 21. századi tanórákon már elengedhetetlenek lennének.

Molnár Rajmond 2017. március 20., hétfő

Nagyobb költségvetés, rövidebb várólisták – áprilistól

Jövő hónaptól jelentősen lerövidülnek a Hargita Megyei Egészségbiztosítási Pénztárral szerződésben álló egészségügyi szolgáltatók várólistái.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. március 17., péntek

Felszusszanhatnak a végzősök

A szakosodásnak megfelelő választott tantárgyból próbavizsgáznak a végzős középiskolások, a nyolcadikosok szintfelmérése pedig csütörtökön véget ért. A Hargita Megyei Tanfelügyelőség tájékoztatása szerint a próbavizsgák rendben zajlottak, nem történt kihágás.

Molnár Rajmond 2017. március 16., csütörtök

Kevés a testnevelésóra, sok a felmentett diák

Hargita megyében a 2016–2017-es tanév első felében 40 741 iskolásból 1078-an kaptak felmentést testnevelés óra alól. A felmentettek közül 787-en városi tanintézetben tanulnak, 291-en pedig vidékiben.

Molnár Rajmond 2017. március 16., csütörtök

Szülők figyelmébe: péntek az utolsó nap az igénylésre

Már csak pénteken van lehetőség a Szülőföldön magyarul nevelési, oktatási, valamint tankönyv- és taneszköz-támogatásainak igénylésére azoknak, akik ezt még nem tették meg korábban.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. március 15., szerda

A székely ma sem szabad – a cél az önrendelkezés

A csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán lévő Petőfi-szobornál emlékeztek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseire az egybegyűlt csíkszeredaiak szerda délelőtt.

Molnár Rajmond 2017. március 14., kedd

Túl a második megmérettetésen a próbavizsgázók

Lezajlottak kedden a kis- és próbaérettségizők második írásbeli vizsgái. Ezúttal magyar nyelvből és irodalomból írtak a diákok. A próbafelmérések csütörtökön folytatódnak matematika és történelem vizsgákkal.

Molnár Rajmond 2017. március 14., kedd

Literenként húsz banival kevesebbért tankolhatunk – februárhoz képest

Több csíki üzemanyagtöltő állomáson is közel 20 banival csökkentek a benzinárak az egy hónappal ezelőtti árfolyamhoz képest, de a gázolaj literéért is kevesebbet kell fizetniük a sofőröknek.

Hajnal Csilla , Molnár Rajmond 2017. március 13., hétfő

Elkezdődtek a próbavizsgák

A román nyelv és irodalom írásbelivel vette kezdetét hétfőn a nyolcadikosok, illetve a tizenegy és tizenkettedikesek próbavizsgája.