HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. október 17., kedd

Közel száz szakképzetlen pedagógus tanít a Hargita megyei iskolákban

Nem vonzó manapság a pedagógusi szakmát választani a fiataloknak, ez a jelenség pedig egyre jobban érződik a Hargita megyei tanügyi hálózatban is: az idei tanévben közel száz szakképzetlen oktató tanít a megye iskoláiban.

Molnár Rajmond 2017. október 16., hétfő

Pénzidomár: az itt megszerzett tudás felnőttként is hasznosítható

A Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem (EMTE) Csíkszeredai Kara és az OTP Bank Románia, Magyarország Csíkszeredai Főkonzulátusának közreműködésével idén is megszervezi a Pénzidomár pénzügyi és gazdasági vetélkedőt középiskolások számára.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. október 16., hétfő

Hosszú távú stratégiával a megyei kórház magasabb besorolásáért

Leghamarabb három-öt év múlva érheti el a magas kompetenciájú kórházaknak járó kettes besorolást a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház. Az intézmény vezetősége szerint jó úton haladnak, viszont a cél elérése érdekében még sok fejlesztésre van szükség.

Molnár Rajmond 2017. október 14., szombat

A természet adott a fizioterápiás központokhoz Hargita megyében – és azzal annyi

Noha Hargita megyének különleges természeti adottságai vannak, amelyek lehetővé tennék a különböző fizioterápiás kezelőközpontok kiépítését, a térségben alig néhány ilyen üzemel. Az egészségbiztosítási pénztár két kezelőközponttal és három kórházzal áll szerződésben.

Molnár Rajmond 2017. október 11., szerda

Tisztelet és megbecsülés hiányában hálátlan feladat az iskolavezetés

Belefáradt az iskolaigazgatói teendők napi rutinjába, ezért úgy érezte, hogy szünetre van szüksége – ez volt a fő oka, hogy benyújtotta lemondását Csillag Ottó, a csíkkozmási Dr. Boga Alajos Általános Iskola igazgatója.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. október 07., szombat

Csíkszeredai diákok emlékeztek meg az aradi vértanúkról

Kiállítással emlékeztek meg az aradi vértanúkról a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói pénteken délelőtt.

Molnár Rajmond 2017. október 06., péntek

Lemondott a kozmási iskolaigazgató is

Benyújtotta lemondását Csillag Ottó, a csíkkozmási Dr. Boga Alajos Általános Iskola igazgatója. Az intézményvezetőnek november 1-jéig tart a felmondási ideje.

Molnár Rajmond 2017. október 05., csütörtök

Lemondott a csíkbánkfalvi iskolaigazgató, és nincs, aki a helyébe lépne

Személyes okokra hivatkozva lemondott négyéves mandátumáról a csíkbánkfalvi Márton Ferenc Általános Iskola igazgatója, Kőrössy Ildikó. A pedagógusnak hétfőtől szűnt meg a korábbi megbízatása, egyelőre nincs jelentkező a tisztség betöltésére.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. október 04., szerda

Kommunikációs és érvelési készségeket fejleszt az új tantárgy

Érvelés, vitakészség, véleménykifejtés – a gyermekjogok ismerete mellett főképp e készségeket fejleszti az idei tanévtől bevezetett, 5–8. osztályosoknak szóló kerettanterv új tantárgya, a kritikus gondolkozás és gyermekjogvédelem. De hogyan vélekednek a pedagógusok erről?

Molnár Rajmond 2017. október 02., hétfő

Még nem kapta kézhez? Ellenőrizze, hol található az egészségügyi kártyája

4161 új egészségügyi kártyát szállítottak ki szeptemberben a Hargita Megyei Egészségbiztosítási Pénztárhoz. Ezeket postai úton kapják meg azok az érintettek, akik noha már egy ideje rendelkeznek egészségbiztosítással, még nem kapták kézhez azonosítójukat.

Molnár Rajmond 2017. október 02., hétfő

Nem túl kellemes látvány: a legtöbb csíki töltőállomásnál ismét ötössel kezdődnek az üzemanyagárak

A legtöbb csíki üzemanyagtöltő-állomásnál ismét ötössel kezdődnek az üzemanyagárak: szeptember közepéhez képest átlagosan mintegy 7 banival nőtt a 95-ös oktánszámú benzin ára, a gázolaj esetében pedig 20 banis drágulás is megfigyelhető a város egyes kútjainál.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. október 02., hétfő

Kis falvak, ahol még a háziorvosi rendelő sem „fér el”

Noha mindegyik Hargita megyei településen dolgozik az egészségbiztosítóval szerződésben álló háziorvos, a nagyobb községekhez tartozó kisebb falvakban legtöbbször nincs orvosi rendelő. Az ott élők javarészt csak a községközpontokban juthatnak hozzá a térítésmentes egészségügyi alapellátáshoz.

Molnár Rajmond 2017. szeptember 28., csütörtök

Életeket mentenek, de nekik is támogatásra van szükségük

Figyelemfelkeltő megmozdulást tartottak csütörtökön a Hargita és a Maros megyei mentőszolgálatok munkatársai is, akik felsorolták az egészségügyi minisztériumhoz intézett követeléseiket. A tiltakozó akciót minden megyeszékhelyen megszervezték.

Molnár Rajmond 2017. szeptember 28., csütörtök

Pedagógustársai kitartottak mellette, várhatóan újra vállalja a tisztséget a lemondott iskolaigazgató

Rövid szünet után valószínűleg visszatér korábbi tisztségébe Bogos Tibor, a csíkszentmihályi Arany János Általános Iskola volt igazgatója. A pedagógus a tanév kezdete előtt nem sokkal mondott le négyéves mandátumáról.

Molnár Rajmond 2017. szeptember 26., kedd

Mostantól magyarul is megtalálják a leckéiket az ötödikesek

Elkészült a heteken át kizárólag román nyelven használt, az ötödik osztályosok számára a megkésett tankönyveket helyettesítő útmutatók magyar nyelvű fordítása. Igaz, ez csak online érhető el.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. szeptember 26., kedd

47 csíkszeredai fogorvosból mindössze 22 vállal hétvégi ügyeletet

Kevés fogorvos vállalja az önkéntes hétvégi ügyeletet Csíkszeredában, amely következtében a városban dolgozó szakemberek között egyenlőtlenül oszlik meg a hétvégi munkaórák száma.