HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. június 23., péntek

Mit kell tenni, ha a mai napig sem érkezett meg az egészségbiztosítási kártya?

Online ellenőrizhetik az egészségbiztosítási kártyájuk hollétét azok a személyek, akikhez valamilyen oknál fogva nem érkezett még házhoz az azonosító. Ennek a Hargita Megyei Egészségbiztosítási Pénztár honlapján nézhetnek utána a jogosultak.

Molnár Rajmond 2017. június 22., csütörtök

Véget ért az országos felmérés

Utolsóként a magyar nyelv és irodalom vizsga zajlott le csütörtökön a nyolcadikos diákok számára az országos felmérés részeként. A kapott tétel nem volt nehéz.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. június 21., szerda

A nyolcadikosok matematikatudását mérték fel

Túl vannak a nyolcadikosok az országos felmérés második próbáján, a matematika vizsgán. A lapcsaládunknak nyilatkozó pedagógus nem értékelte nehéznek a szerdán kapott feladatokat.

Molnár Rajmond 2017. június 21., szerda

Iskolaigazgatói versenyvizsga változásokkal

Újra megpályázhatók az ideiglenes mandátumú iskolaigazgatói és aligazgatói tisztségek, az oktatási minisztérium ugyanis meghirdette az iskolavezetői versenyvizsga nyári szesszióját.

Molnár Rajmond 2017. június 20., kedd

Ősztől folytatnák a csíkszeredai kórháznál az öt éve húzódó beruházást

Várhatóan ősztől folytatódhat a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórház C épületének felújítása, miután június 15-én Hargita Megye Tanácsa kiírta a közbeszerzést a terv aktualizálására. A kórházmenedzser szerint már jövőre kész lehet a beruházás.

HIRDETÉS
Hajnal Csilla , Molnár Rajmond 2017. június 19., hétfő

„Mindenhez írtam valamit, amit tudtam”

Román nyelv és irodalom írásbelivel kezdték az országos felmérés vizsgáinak sorát a nyolcadikosok hétfőn reggel. Kilenctől tizenegy óráig bizonyíthattak.

Molnár Rajmond 2017. június 18., vasárnap

Véget ért az érettségi szóbeli szakasza, kezdődik a nyolcadikosok felmérése

Véget ért az érettségi vizsgák szóbeli szakasza pénteken. A végzősöknek még egy hetük maradt készülni, hiszen 26-án kezdődik az írásbelik sorozata a román nyelv és irodalom próbával. Közben hétfőn elkezdődnek az országos felmérés vizsgái a nyolcadikos diákok számára.

Molnár Rajmond 2017. június 16., péntek

Fellendülőben a szakoktatás – a cégek is egyre nagyobb részt vállalnak a diákok képzéséből

Jövő hónap első hetében iratkozhatnak be a nyolcadik osztályt végzett tanulók a hároméves szakiskolai oktatásba. Összegyűjtöttük, hogy Csíkszéken milyen tagozatokra jelentkezhetnek az iskolások.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. június 15., csütörtök

Örülhetnek a gyerekek: kezdődik a nyári vakáció

Tanévzáró ünnepségek zajlanak pénteken a tanintézetekben, az óvodások és iskolások számára véget ér a 2016-2017-es tanév és elkezdődik a nyári vakáció.

Molnár Rajmond 2017. június 14., szerda

Fontosak a szóbeli érettségin kapott minősítések?

Mi a szerepük az érettségi szóbeli, úgynevezett kompetenciavizsgáin kapott minősítéseknek, illetve a későbbiekben hol veszik figyelembe ezeket? – e kérdéskört jártuk körbe tanügyi illetékesek bevonásával.

Molnár Rajmond , Bíró Blanka 2017. június 14., szerda

Egyre több olcsó orvosság tűnik el a patikák polcairól

Egyre aggasztóbb méreteket ölt a gyógyszerhiány Hargita megyében is. Egy csíkszeredai patikában például naponta érkeznek olyan betegek, akik nem tudják kiváltani a receptre felírt orvosságukat.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. június 12., hétfő

Élvezték a medvelest a német diákok, mert otthon nincs ilyenben részük

Egy medvelesen már túl vannak azok a németországi erdész diákok, akik nemrég Székelyföldre utaztak szakmai gyakorlatra. A héten a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolánál vendégeskednek, ahol meglátogattuk őket, és eddigi tapasztalataikról érdeklődtünk.

Molnár Rajmond 2017. június 12., hétfő

Tanítási célra használják az akvapóniás technológiát

Innovatív növénytermesztési eszközt, úgynevezett akvapóniát kapott a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskola. A szerkezet a bizonyos növények termesztésére alkalmatlan vidékeken szolgálhat alternatívaként, az iskolában pedig tanítási célzattal használják majd.

Molnár Rajmond 2017. június 10., szombat

Itthon van a legnagyobb szükség a most végzettekre

Tizenharmadik ballagási ünnepségét tartotta szombaton a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem Csíkszeredai Kara. A Szakszervezetek Művelődési Házában megrendezett eseményen 214 végzős hallgató búcsúzott az egyetemtől.

Molnár Rajmond 2017. június 09., péntek

A nyolcadikosoknál is beindul a vizsgadrukk

Véget ért pénteken a tanév a nyolcadik osztályos tanulók számára. Ezt követően alig több mint egy hét áll rendelkezésükre felkészülni a június 19-től kezdődő országos felmérés vizsgáira.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2017. június 08., csütörtök

Medvelesre is elviszik a németországi vendégdiákokat

Németországi, erdész szakmunkásképző tagozatot végző diákok látogatnak a csíkszeredai Venczel József Szakközépiskolába jövő héten az Erasmus-program keretében.