HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. március 20., kedd

Mi lesz a praxissal, ha meghal egy praktizáló háziorvos?

Elhunyt a Gyergyószentmiklóson praktizáló Kovács Géza Martin háziorvos. A március 10-ei haláleset kapcsán annak jártunk utána, hogy ilyen esetben mi történik az illető háziorvos praxisával, azaz a feliratkozott páciensei hová fordulhatnak kezelésre vagy konzultációra.

Molnár Rajmond 2018. március 19., hétfő

Beköltözhetnek a szakorvosok az új szolgálati lakásokba

Újabb, négy lakást magába foglaló orvosi társasházat adtak át hétfőn a csíkszeredai Nagy Laji-dombján, a poliklinika és a megyei sürgősségi kórház közötti helyen. A területen így már négy orvosi társasház található, összesen tizenhat lakással.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. március 18., vasárnap

Szív- és érrendszeri betegségek: napjaink emberének rizikófaktorai

A ma emberének egészségét elsősorban a szív- és az érrendszeri betegségek veszélyeztetik – erről tartott előadást dr. Balogh Csaba, a csíkszeredai kórház kardiológus főorvosa a Flastrom egészségügyi ismeretterjesztő előadássorozaton.

Molnár Rajmond 2018. március 16., péntek

Hétfőtől kezdődik a próbaérettségi

A végzős középiskolások, illetve a tizenegyedik osztályos diákok számára is megszervezik a próbaérettségit: hétfőtől csütörtökig a tizenegyedikesek három, a tizenkettedikesek négy tantárgyból vizsgáznak.

Molnár Rajmond 2018. március 15., csütörtök

Továbbra is tart az influenzaszerű megbetegedések szezonja Hargita megyében

Noha csökkent a diagnosztizált felső és alsó légúti megbetegedések száma az utóbbi hetekben Hargita megyében, még mindig nagyon sokan fordulnak influenzaszerű megbetegedéssel orvoshoz. Továbbra is tart a beteglátogatási tilalom a csíkszeredai kórházban.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. március 15., csütörtök

A hősökre emlékeztek a csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán

A csíkszeredai Petőfi Sándor Általános Iskola udvarán lévő Petőfi-szobornál emlékeztek az 1848–49-es forradalom és szabadságharc hőseire az egybegyűlt csíkszeredaiak csütörtökön délelőtt.

Molnár Rajmond 2018. március 14., szerda

Jégkorongtornával tisztelegnek Kósa Endre emléke előtt

A 2015-ben elhunyt csíkszeredai jégkorongozó, Kósa Endre emlékére harmadik alkalommal szervez emléktornát március 31-én Csíkszereda önkormányzata, a Székelyföld Jégkorong Akadémia, a Csíkszeredai Sportklub és a Csíkszeredai Sportiskola.

Molnár Rajmond 2018. március 13., kedd

E-cigaretta: ha már dönteni kell, több a pro, mint a kontra

A hagyományos értelemben vett dohányzáshoz képest mennyire káros a szervezetre az elektromos cigaretta, amely a térségünkben is egyre inkább elterjedőben van – ennek a kérdésnek jártunk utána szakember, illetve elektromos cigarettát használók megkérdezésével.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. március 09., péntek

Csíki közbirtokosságok is támogatták a magyar vívmány prototípusának megépítését

Nagyszabású projektben vesz részt nyolc csíki település közbirtokossága: olyan találmány finanszírozásában vállaltak szerepet, amelynek segítségével műanyaghulladékból olajat és gázt lehet előállítani. Tervben van, hogy a következő években gyárat létesítsenek Csíkszéken.

Molnár Rajmond 2018. március 05., hétfő

Erőss Zsolt előtt tiszteleg Csíkszereda

Erőss Zsolt születésének ötvenedik évfordulója alkalmából állít emléket kőtábla formájában Csíkszereda önkormányzata az Erőss Zsolt Arénában szerda délután négy órakor – jelezte hétfői sajtótájékoztatóján Ráduly Róbert Kálmán polgármester.

Hiába maradtak távol a bojkottban részt vevő pedagógusok

A Tanügyi Szabad Szakszervezeti Szövetség bojkottja miatt 14 Hargita megyei iskolában nem írták meg a nyolcadikosok képességfelmérőjének román nyelv és irodalom próbavizsgáját hétfőn a tanulók. Előzetesen közel 70 tanintézet jelezte a részvételi szándékát a demonstráló akcióban.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. március 05., hétfő

Tűzvész károsultjának gyűjt Vaszi Levente

Kostelek szomszédságában, a Bákó megyei Gyepecén tűzvész következtében elvesztette otthonát egy asszony, Vrencsán Erzsébet-Bözsi. Az újjáépítéshez gyűjtenek.

Molnár Rajmond 2018. március 04., vasárnap

Méhnyakrákról, császármetszésről, kitolódó gyermekvállalásról beszélt Hompoth György szülész-nőgyógyász

Lehetőség van rá, azonban nem működik megfelelően a méhnyakrák korai felismerését szolgáló ingyenes szűrővizsgálati program Romániában – hangzott el a Flastrom egészségügyi ismeretterjesztő előadássorozaton.

Molnár Rajmond 2018. március 04., vasárnap

Bojkottálni készül a tanügyi szakszervezet a hétfői próbavizsgát

Országos szinten 1100 tanintézetben bojkottálják a pedagógusok a nyolcadikosok országos képességfelmérőjének hétfőn kezdődő próbavizsgáját – közölte a Tanügyi Szabad Szakszervezetek Szövetsége (FSLI). Hargita megyében várhatóan 68 iskola vesz részt a bojkottban.

Molnár Rajmond 2018. március 02., péntek

Megjelent a Márton Áron Főgimnázium évkönyve

Megjelent a csíkszeredai Márton Áron Főgimnázium 2016–2017-es tanévről szóló évkönyve, amely a rendszerváltás utáni nyomtatott sorozatnak már a huszonhatodik darabja.

HIRDETÉS
Molnár Rajmond 2018. március 01., csütörtök

Létfontosságú orvosi eszközöket vásároltak a jótékonysági bál bevételéből

Átadták a Csíkszeredai Megyei Sürgősségi Kórháznak azokat az orvosi eszközöket, amelyeket a tavaly novemberben megszervezett Katalin-napi jótékonysági bál bevételéből vásároltak.