Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Helyet kapott a Migránsoook a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában

Kosztolányi Kata 2018. március 20., 18:17 utolsó módosítás: 2018. március 20., 18:41
HIRDETÉS

A Tomcsa Sándor Színház Migránsoook – avagy túlsúlyban a bárkánk című előadását is beválogatták a június 7–16. között megrendezendő 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába.

A Migránsoook egyike annak az öt határon túli darabnak, amelyet beválasztottak a POSZT versenyprogramjába Fotó: Barabás Ákos

A legismertebb román származású, harminc éve Franciaországban élő drámaíró, Matei Vișniec kortárs darabját

magyar nyelvterületen elsőként az udvarhelyiek vitték színre tavaly.

HIRDETÉS

Az előadást Zakariás Zalán művészeti vezető rendezte, aki így reagált a hírre:

Nagy öröm és megtiszteltetés számunkra, hogy meghívást kaptunk a POSZT-ra, hiszen mégiscsak a legfontosabb színházi fesztivál Magyarországon, és mint ilyen történelme van. Ebben még nem volt része a társulatnak, és remélem, nem egyszeri alkalom lesz, hanem egy kezdet.

Nagy dolog, hogy ez a huszonhat tagú társulat felveszi a versenyt olyan színházakkal, amelyek a technikai feltételeket vagy az alkalmazottak létszámát tekintve sokkal jobban állnak, mégis olyan művészeti értéket tud teremteni, amire a szakma felfigyelt. És a közönség is, hiszen mindig telt házzal játsszuk, és

rengeteg pozitív visszajelzést kapunk, annak ellenére, hogy nem egy vígjáték ez a darab, hanem kortárs problémával foglalkozik, de a szöveg még ennek aktualitásán is túlmegy azzal, hogy személyes történeteket mutat be.

A POSZT-on idén három budapesti, öt vidéki és öt határon túli magyar színház versenyez,

Erdélyből a kolozsvári, a sepsiszentgyörgyi és a nagyváradi társulatok lesznek még jelen.

A Tomcsa Sándor Színház szintén a Migránsoookat viszi magával az április 10–29. között zajló Madách Imre Nemzetközi Színházi Találkozóra is, amelynek a budapesti Nemzeti Színház ad otthont. A közelgő eseményre idén három határon túli társulat kapott meghívást, az udvarhelyin kívül a szerbiai Újvidéki Színház és a sepsiszentgyörgyi Tamási Áron Színház.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS