HIRDETÉS
Kosztolányi Kata 2018. augusztus 19., vasárnap

Gyárfás Jenő emlékezete immár Székelyudvarhelyen is megmarad

A második Munkácsynak vagy sepsiszentgyörgyi remetének is nevezett Gyárfás Jenő festőművész emlékkiállítása nyílt meg szombaton a Haáz Rezső Múzeumban. A székelyudvarhelyi intézmény első ízben fogadott be tárlatot a Székely Nemzeti Múzeumból.

Kosztolányi Kata 2018. augusztus 06., hétfő

Játszótere lett Városfalvának

Elkészült a városfalvi játszótér, már át is adták vasárnap, a falunapok alkalmával – értesített Kozma Judit, a Városfalva Egyesület működtetője.

HIRDETÉS
Kosztolányi Kata 2018. augusztus 03., péntek

Az adatvarázsló

Lezárult az első Székelydata adatvizualizációs pályázat, melyet a Transindex egyik specifikus blogja írt ki abból a célból, hogy felmérje, a big data korában milyen kezekben van az objektív adatkezelés jövője, amelyből a társadalmi-politikai-gazdasági problémák körvonalazódnak.

Kosztolányi Kata 2018. július 31., kedd

Még két hétig látogatható a székelyudvarhelyi Lego-kiállítás

Még két hétig látogatható a Lego-kiállítás a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeumban. Eddig mintegy 3570 regisztrált látogató tért be a tárlatra.

Kosztolányi Kata 2018. július 30., hétfő

Kezdődik a Petőfi-hét és a kistérségi napok Székelykeresztúron

Petőfi Sándor halálának emléknapján, július 31-én kezdődik meg Székelykeresztúron a Petőfi-hét kulturális rendezvénysorozat, amely a kistérségi városnapokat is magában foglalja.Az eseménydömpingben a kultúrának, gasztronómiának, sportnak is jut hely.

HIRDETÉS
Kosztolányi Kata 2018. július 27., péntek

Gálaesttel zárul a székelyudvarhelyi musicalkurzus

Ez a mottó kísérte a székelyudvarhelyi Valeo Art Egyesület musicalkurzusát, melynek ötödik alkalommal is a Tomcsa Sándor Színház adott helyet. Az egyesület vállalt célja a szakmai képzések szervezésén túl a kezdő előadók felkarolása. 

Kosztolányi Kata 2018. július 26., csütörtök

Pontra tették a bölcsődét Keresztúron

Rendre újulnak meg Székelykeresztúron a polgármesteri hivatal alárendeltségébe tartozó intézmények épületei, legutóbb a városi bölcsődében fejeződtek be a tavasszal elkezdett belső átalakítások. A munkálatok a konyhát, a kiszolgálórészleget és a személyzeti térfelet érintették.

Kosztolányi Kata 2018. július 25., szerda

Véget ért a Pulzus – értékeltettük a művészekkel az alkotásaikat

Véget ért a Pulzus Művésztelep hetedik kiadása. Az esős idő szerencsére nem befolyásolta az alkotókedvet, a tíz nap alatt született műveket csütörtökön 18 órától a Kossuth utcai képtárban mutatják be a nyilvánosság előtt.

HIRDETÉS
Kosztolányi Kata 2018. július 23., hétfő

A köztéri virágok is megsínylik a csapadékos időjárást

A tartós esőzés és a magas páratartalom igencsak elősegítette a növények gombás betegségeinek elterjedését és a kártevők szaporodását, így a Székelyudvarhely közterületeit díszítő virágok is eléggé megsínylették a csapadékos időjárást.

Kosztolányi Kata 2018. július 19., csütörtök

Hetedszer lüktet a Pulzus Székelyudvarhelyen

Képzőművészek lepték el a székelyudvarhelyi Spanyár-házat és udvarát: megkezdődött a Pulzus hetedik kiadása. A táborban tíz napon át folyik a munka, jövő csütörtökön pedig nyilvánosság elé viszik az addig elkészült alkotásokat.

Kosztolányi Kata 2018. július 19., csütörtök

Tizennégy kilót fogyott a vágtára a farkaslaki zsoké

Otthonában kerestük fel a Székely Vágta győztesét, Tamás Csabát. Farkaslakán előkerült a porcelán kupa és a vándorszablya, viszont kiderült, hogy Fiber nevű lova – vagy ahogyan ő nevezi, Fifi – még Dálnokban van, onnan viszik haza Magyarországra, ugyanis Csaba egyik barátjának tulajdona.

HIRDETÉS
Kosztolányi Kata 2018. július 16., hétfő

Argentínában lép fel a keresztúri Pipacsok

Buenos Airesbe készül a Pipacsok – a néptáncegyüttes Európán kívül eddig Kínában és az Amerikai Egyesült Államokban járt, a déli féltekén ez lesz az első turnéjuk.

Kosztolányi Kata 2018. július 15., vasárnap

Kibővített bringasuli Székelyudvarhelyen

Bringasulit indított a Szekler Teker: a helyes, biztonságos és magabiztos közlekedésre tanítják a gyerekeket. A nagy sikerű év eleji akciójukra tekintettel, ahol hat órát tudtak foglalkozni az osztályokkal, most háromnapos oktatótáborban, napi nyolc órában teljesítik ki a tananyagot.

Kosztolányi Kata 2018. július 10., kedd

Szociális konyhával látnák el a közösségi központot Muzsnában

Közösségi teret, azon belül szociális konyhát álmodott meg a székelymuzsnai, de Székelyderzsre is kiterjedő tevékenységi körrel rendelkező Viharsarok Egyesület.

Kosztolányi Kata 2018. július 09., hétfő

Élménypedagógusok osztották meg tapasztalataikat egymással

A székelyudvarhelyi Villanytelepi Napköziotthon szervezésében és három ország három tanintézményének részvételével nemzetközi konferenciát tartottak a hétvégén.

HIRDETÉS
Kosztolányi Kata 2018. július 06., péntek

Sorra épülnek ki a piknikezőhelyek Keresztúr térségében

Névadási pályázatot hirdetett a székelykeresztúri polgármesteri hivatal, a könyvtár és a kistérségi szövetség: a Dávid Ferenc-lakónegyedben található, Nagy-Küküllő menti forrás mellé piknikezőhely épül, és ezúton keresnek mindkettőnek nevet.