HIRDETÉS
Kosztolányi Kata 2018. április 18., szerda

Petőfi utolsó napját is felidézik az Udvarhelyszékre látogató veszprémi diákok

A Határtalanul! nemzeti összetartozás operatív program keretében veszprémi diákokat fogadott szerdán a székelyudvarhelyi Eötvös József Szakközépiskola.

Kosztolányi Kata 2018. április 18., szerda

Székelyudvarhelyi migránshisztéria – megszólalnak az érintettek

Beduin motorosok, és nem migránsok voltak annak a társaságnak a tagjai, akik hétfőn délután Székelyudvarhely több pontján feltűnést keltettek. Az esetet a csoport izraeli vezetőjével, a motorosok székelyudvarhelyi vendéglátójával és a helyi rendőrség vezetőjével elevenítettük fel.

HIRDETÉS
Kosztolányi Kata 2018. április 17., kedd

Rangos irodalomverseny Székelyudvarhelyen

Kolozsvár, Miskolc és Pécs után Székelyudvarhely ad otthont idén az Apáczai Csere János magyar nyelv, irodalom és kultúra nemzetközi tantárgyverseny tizenegyedik kiadásának. A megmérettetésre április 19–22. között kerül sor.

Kosztolányi Kata 2018. április 11., szerda

Az ovisok verssel és a kortárs költőkkel ismerkedtek a költészet napján

Rendhagyó költészetnapot tartottak tegnap délelőtt a Villanytelep utcai napköziben: „Szépen szóló verses játék”-ra hívták össze a város nagycsoportos ovisait, akik a Ragyog a mindenség című erdélyi kortárs gyermekvers-antológiából mondtak el egy-egy költeményt.

Kosztolányi Kata 2018. április 10., kedd

Cseh Tamás-estet tartanak a magyar költészet napja alkalmából a székelyudvarhelyi művelődési házban

Önálló Cseh Tamás-estre és egyben közös utazásra vár a költészet napján, szerdán 19 órától Pásztor Márk színésznövendék és zenész a székelyudvarhelyi Művelődési Házban.

HIRDETÉS
Kosztolányi Kata 2018. április 09., hétfő

Anger Zsolt rendez a székelyudvarhelyi színházban

Lars von Trier dán Dogma-filmes első (operatőr nélkül készült!) filmvígjátékát Anger Zsolt viszi színre a Tomcsa Sándor Színháznál. Jelenleg az olvasópróbák zajlanak, a bemutatót május 10-ére tervezik.

Kosztolányi Kata 2018. április 08., vasárnap

Zsibvásár a kocsmában

Egy napra hangulatos zsibvásár helyszínévé vált vasárnap a székelyudvarhelyi Zújgé belseje, de a terasza is megtelt élettel és muzsikaszóval.

Kosztolányi Kata 2018. április 07., szombat

A gyermekvállalókra irányítanák a figyelmet

A Vándorbölcső mozgalom Magyarországról indult útjára 2012-ben azzal a céllal, hogy felelevenítse azt a régi hagyományt, amikor a kisbabákat még bölcsőkben ringatták, és a kiságyak több nemzedéken keresztül családról családra jártak. Székelyudvarhelyen a minap adták át az első vándorbölcsőt.

HIRDETÉS
Kosztolányi Kata 2018. április 01., vasárnap

Bécs fölött a Hargitát

„Mikor itthon van az ember, a vágy arra ösztönzi, hogy elmenjen, viszont nem gondolja végig, hogy nem virágszirmokkal várják odaát” – ezt az életet akarta bemutatni legújabb regényében Lőrincz György író.

Kosztolányi Kata 2018. március 29., csütörtök

Bemutatták Szent László Kárpát-medencei legendáriumát

A Székelyföldi Legendárium szerdán mutatta be hivatalosan a tavalyi emlékév tiszteletére 2017 decemberében kiadott A sziklahitű király – Szent László Kárpát-medencei Legendáriuma című könyvét és annak térképmellékletét.

Kosztolányi Kata 2018. március 27., kedd

Betekintés az udvarhelyi színház kulisszái mögé

Egész napos programkínálattal jelentkezett a székelyudvarhelyi Tomcsa Sándor Színház kedden, a színház világnapján. A délelőtt a kulisszatitkokról szólt, és a Palló Imre Zene- és Képzőművészeti Szakközépiskola nulladikosai közé vegyülve mi is bejártuk az intézmény hátsó labirintusát.

HIRDETÉS
Kosztolányi Kata 2018. március 22., csütörtök

Emléktáblát állítottak a néhai tornatanárnak

Emléktáblát kapott a Tamási Áron Gimnázium egykori testnevelő tanára, a 2012-ben elhunyt Szőcs K. Péter. A Peti bácsiként ismert pedagógus emléke előtt így tisztelegnek az óbudai Árpád Gimnázium, valamint a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium diákjai és tanárai.

Kosztolányi Kata 2018. március 20., kedd

Helyet kapott a Migránsoook a Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjában

A Tomcsa Sándor Színház Migránsoook – avagy túlsúlyban a bárkánk című előadását is beválogatták a június 7–16. között megrendezendő 18. Pécsi Országos Színházi Találkozó versenyprogramjába.

Kosztolányi Kata 2018. március 15., csütörtök

Negyvennyolc tizennyolcban

Két évvel a délelőtti események újrajátszása után, csütörtökön a Tomcsa Sándor Színház ötlete nyomán a forradalom kitörésének délutánja ismétlődött meg Székelyudvarhelyen, amelybe városatyák és polgártársak is bekapcsolódtak.

Kosztolányi Kata 2018. március 14., szerda

Tárlat a sokarcú Petőfiről

Petőfi a kortárs vizuális művészetben címmel nyílt kiállítás szerdán a székelyudvarhelyi Haáz Rezső Múzeum képtárában. A tárlat április 15-éig látogatható.

HIRDETÉS
Kosztolányi Kata 2018. március 14., szerda

Bezár a Varázsecset Művészeti Tanoda

Öt év után bezár a székelyudvarhelyi Varázsecset Művészeti Tanoda – jelentette be Facebook-oldalán a tanodát megálmodó és létrehozó Jakab Hunor. A bejegyzésben azonban mégsem tűnik véglegesnek a búcsú.