Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Kulturális nyílt napok Sepsiszentgyörgyön

Bús Ildikó 2013. március 18., 10:15 utolsó módosítás: 2013. március 18., 10:21

Sepsiszentgyörgy kulturális intézményei megnyitják kapuikat csütöröktől, ezzel veszi kezdetét a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat.

Március 21–23. között Kulturális Nyílt Napokkal indul a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa rendezvénysorozat – tájékoztattak a szervezők. Az indítórendezvény célja közelebb hozni a közönséget a kulturális intézményekhez azáltal, hogy három nap erejéig bárki beléphet a kulisszák mögé, megtudhatja, hogyan zajlik a mindennapi élet ezekben az intézményekben, beszélgethet intézményvezetőkkel, kulturális szervezőkkel, vagy teázhat kedvenc színészeivel, de betekintést nyerhet a bábjáték világába is.

További cél megteremteni a lehetőséget a közvetlen találkozásra az egyéni alkotókkal, művészekkel, művészeti csoportosulásokkal. A három nap alatt koncertek, nyílt próbák, műhelymunkák, fotókiállítások, könyvvásár, gyerekfoglalkozások, rendhagyó versóra, teázás színészekkel, cserebere, bulik várják az érdeklődőket, majd utolsó este az Erzsébet parkból lampionokat eresztenek a magasba. A nyílt nap hasonlít a Múzeumok éjszakája rendezvényhez, amely a létező programok mellé hozzáférhető, színes, rövid, érdekes és sok esetben nem konvencionális kisrendezvényeket rendel, ezáltal szélesebb közönséget szólítva meg.

Otthon a kultúrában jelszó alatt 2013–2016 között négy tematikus év fogja össze a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális Fővárosa kezdeményezést. Idén a sepsiszentgyörgyi kulturális rendezvények jó része az olvasás és a zene jegyében zajlik.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
0 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS