Csíkszék
Gyergyószék
Háromszék
Marosszék
Udvarhelyszék

Információs táblát avattak Sepsiszentgyörgyön

Bencze Melinda 2014. május 09., 16:12

Madárfajtákat ismertető és népszerűsítő pannót avattak pénteken a sepsiszentgyörgyi Erzsébet parkban. A táblaavatóra a Madarak és fák világnapjának ünneplése alkalmából került sor.

Fotó: Bencze Melinda

Közel száz résztvevő jelenlétében avatták fel a Madarak az Erzsébet parkban című információs táblát pénteken Sepsiszentgyörgyön. Az eseményre a Sepsiszentgyörgy Önkormányzata, a Vadon Egyesület és a Fundamentum Egyesület által a Madarak és fák Világnapja alkalmából szervezett rendezvénysorozat keretén belül került sor.

Sztakics Éva alpolgármester pozitívan értékelte, hogy a városközpontban van egy olyan park, amelyben a sétálókat körülveszik a madarak, a fák és a növényzet. Elmondta, a városi polgárok nagyon elszakadtak a természettől, de hozzátette, hogy a tábla kihelyezésével egy lépéssel a közelebb kerülnek a természet, az élővilág megismeréséhez.

Demeter János, a Vadon Egyesület elnöke hozzátette, bár a tábla kicsinek tűnik, nagyon hasznos lehet azoknak, akik a parkban sétálnak. Technikai újításként említette a tábla jobb alsó sarkában található QR-kódot, amelyet okostelefonnal beolvasva a Vadon Egyesület oldala töltődik be, ahol további információkat, sőt a madarak hangját is meghallgathatják az érdeklődők.

A Fundamentum Egyesület részéről Nagy Tünde kiemelte, hogy 2012-ben született az információs tábla állításának az ötlete, amellyel a Gyurgyalagok internetes olvasónapló szerkesztői keresték meg őt. Ehhez az említett blog egyik szerkesztője, Majos Andrea annyit fűzött hozzá, hogy a tábla nem csupán információk közlésére alkalmas, hanem pedagógiai eszközként tanárok és óvónők számára is hasznos lehet a jövőben. Kiemelte, azért állították az Erzsébet Park játszóterének közelébe, mivel így a kevésbé felkészült szülők is könnyen válaszolhatnak a gyermekek részéről feltett, madarakkal kapcsolatos kérdésekre.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
1 HOZZÁSZÓLÁS
Hallgassa online rádióinkat
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS