HIRDETÉS

Ha nem rongálnak, díjmentes lesz a közvécé

Bencze Melinda 2016. február 26., 17:28

Elkészült az új sepsiszentgyörgyi közvécé a belvárosi Erzsébet parkban, hétfőtől pedig már használható – kezdetben díjmentesen, ám ha az ingyenes használat miatt rongálásokat tapasztalnak, fizetésessé válik.

A korszerűsített illemhely reggel nyolc és este tíz óra között lesz nyitva. Van benne női és férfimosdó, valamint a mozgáskorlátozottak számára berendezett illemhely, továbbá egy pelenkázó-, illetve babaöltöztető részleg is helyet kapott. Az épületegyüttesben külön bejárattal készült egy szolgálati mosdó és helyiség a parkőrségnek, ugyanakkor technikai részleggel és raktárhelyiséggel is rendelkezik.

A megyeszékhely korábbi nyilvános illemhelyének épületét még tavaly júliusban lebontották, hogy a helyére újat, korszerűbbet és tágasabbat építsenek. A beruházás becsült értéke 117 ezer euró volt, ez a közbeszerzést követően alig 80 ezer euróra csökkent. Az összeg a régi romos épület lebontását, az új felépítését, kialakítását, tetőzetének begyepesítését, virágokkal való beültetését fedezte.

Ön szerint ez:
Jó hír
Rossz hír
HIRDETÉS
4 HOZZÁSZÓLÁS
HIRDETÉS
HIRDETÉS
HIRDETÉS