A Schweighofer makettépítő versenye ellen fordultak a zöldek

A Schweighofer makettépítő versenye ellen fordultak a zöldek

Felháborodást keltett az iskola volt diákjai és a zöldek körében, hogy a Holzindustrie Schweighofer rétyi fűrészüzeme a sepsiszentgyörgyi Székely Mikó Kollégium konferenciatermében szervezett makettépítő versenyt. A tanintézmény vezetősége elhatárolódik a partnerségtől. A fűrészüzem sajtóosztája reagált a megfogalmazott vádakra.

Bencze Melinda

2016. szeptember 13., 16:282016. szeptember 13., 16:28

2016. szeptember 13., 19:372016. szeptember 13., 19:37

Döbbenten értesültem, hogy a rétyi fenyővágóhíd üzemeltetője a Székely Mikó Kollégium partnereként, éppen a sokat megélt kollégium falai között szervezte meg az Építsd meg álmaid iskoláját Schweighoferrel verseny – fogalmazott nyílt levelében Toró Attila, az üzem ellen korábban tiltakozásokat szervező személy, az iskola volt diákja. Felhívta a figyelmet, a Székely Mikó Kollégium egy olyan cég partnere volt, melynek üzemépítési szándéka ellen 2013-ban 12 háromszéki civil szervezet petíciót indított, és ezt a petíciót több mint hétezren írtak alá.

„Egy olyan cég partnere, amely fittyet hányt a helyi közösség érdekeire és a hatályos romániai törvényekre, 2013. júniusától augusztusig törvénytelenül, építkezési engedély nélkül fogott neki a fűrészüzem építését megelőző földmunkáknak Réty határban. Efölött a helyi hatóságok szemet hunytak, a földmunkákat csak a civil társadalom tiltakozásával és a média segítségével lehetett időszakosan leállítani” – áll a nyílt levélben.

Toró Attila rámutat, az amerikai Environmental Investigation Agency (EIA) rejtett kamerás felvételei alapján kiderült, hogy tudatosan elfogadja az illegálisan kitermelt fát a Holzindustrie Schweghofer munkatársa, illetve bónuszrendszer szerint jutalmazza. Figyelmeztet: egy olyan cég partnere volt a tanintézmény, amelyről a Környezetvédelmi Minisztérium – civil szervezetek nyomására megejtett – ellenőrzései során kiderül, hogy több mint 166 ezer köbméter faanyag származásáról nem tudott papírt felmutatni. Ezért a minisztérium feljelentette a céget a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóságnál (DIICOT) – sorolta a nyílt levélben a volt Mikós diák.

Kondor Ágota, a Székely Mikó Kollégium igazgatója megkeresésünkre elmondta, a partnerség annyiból állt, hogy a vetélkedő számára helyszínt biztosítottak. A vetélkedőt a Tanulók Házában szerették volna megszervezni, ám ott nem lett volna elegendő hely a résztvevők számára, így került a tanintézmény falai közé az esemény, viszont sem a szervezésben, sem a szükséges eszközök biztosításában nem segédkeztünk – magyarázta az igazgató. Arról, hogy a nyílt levélre  nyilvános úton megfogalmaznak-e egy választ, a tanintézmény vezetőtanácsa dönt az elkövetkezendőkben.

A vetélkedő során egyébként minden csapat fapálcikákból épületmakettet kellett készítsen, amely az ő „álomiskoláját” formálja meg. A megmérettetésen 11 csoport, azaz mintegy 250 gyermek vett részt a Mikes Kelemen Gimnáziumot, a Székely Mikó Kollégiumot, a Mihai Viteazul Gimnáziumot, a Gödri Ferenc Általános Iskolát, az Ady Endre Általános Iskolát és a Váradi József Általános Iskolát képviselték. A gyerekek két kategóriában versenyeztek, a 0-4. osztályosok és az 5-8. osztályosok munkáit a zsűri külön-külön értékelte.

Az értékelésnél szempont volt az is, hogy a csoportok milyen mértékben használták fel a rendelkezésükre bocsátott kellékeket, illetve mennyi háztartási hulladékot sikerült felhasználni az építményekhez. Az egyenként négyezer lejes főnyereményt a zsűri döntése alapján a Mihai Viteazul Gimnázium IV. A. osztálya és a Székely Mikó Kollégium V. D. osztálya nyerte, emellett a Holzindustrie Schweighofer minden résztvevő csapatnak, akik a verseny végére kész makettet mutattak be, 500 lejes támogatást adott. A nyertesek a hét folyamán eljuttatják a kívánságlistát, a kisdiákok könyveket, didaktikai eszközöket szeretnének ajándékba, de olyan csapat is akadt aki osztálykirándulásra fogja fordítani a nyereményt.

FRISSÍTÉS: Reagált az őt ért vádakra a Schweighofer

„A Holzindustrie Schweighofer cégcsoport szomorúan vette tudomásul Toró Attila nyílt levelét, amelyet a Székely Mikó Kollégiumhoz intézett. Ebben a levélben súlyos és alaptalan vádakkal illeti cégünket.
A Holzindustrie Schweighofer szívén viseli a helyi közösségek sorsát, legfőképpen ott, ahol gyáraink is működnek. Az oktatás kérdése mindig is elsődleges volt számunkra” – írja szerkesztőségünknek is elküldött állásfoglalásában az üggyel kapcsolatban a rétyi fűrészüzem sajtóosztája.

Mint közleményükben fogalmaznak, a Székely Mikó Kollégium helyet adott rendezvényüknek, ők ezt örömmel vettük, mert meggyőződésük, hogy az oktatás minden egyén és minden szervezet alappillére. Ennek támogatása pedig egy biztos befektetés a helyi közösségekbe. „A versenyen hat iskola tízenegy csoportja vett részt. Minket a tőlük kapott sok pozitív visszajelzés folytatásra kötelez, minden alapunk megvan arra, hogy jövőre nézve nagyobb eseményt szervezzünk, amelyre biztosan lesz érdeklődő. Itt megjegyezzük, hogy az egész elképzelés és kivitelezés a Holzindustrie Schweighofer rétyi csapatának az ötletei alapján valósult meg, minden kelléket cégünk biztosított, az iskola csupán helyet adott a rendezvénynek”.

A Toró Attila által megfogalmazottakra következőképpen reagálnak: „A Holzindustrie Schweighofer a romániai faiparban egy engedélyezett piaci szereplő, amelynek tevékenysége a fa, mint nyersanyag beszerzése és ennek feldolgozása, tiszteletben tartva minden erre irányuló előírást és szabályozást. A Holzindustrie Schweighofer, mint bármely piaci szereplő csak egy meghatározott és limitált mennyiségű fát dolgozhat fel, a jelenleg érvényes törvények értelmében. Cégünk az évek során mindig együttműködött az összes hatalmi szervvel, akik a faipari tevékenységeket szabályozzák, központilag és regionálisan egyaránt” – írják.

Mint fogalmaznak, az Environmental Investigation Agency (EIA) jelentésére is megfogalmazták már válaszukat, ahol kimerítően bebizonyították, hogy az ott felhozott vádak hamisak és alaptalanok. „Az ankét egy elfogult vizsgálódásnak az eredménye, amelynek teljesen más célja volt, mint amit a környezetvédelemmel kapcsolatosan kommunikáltak. Ahogy ez az EIA honlapján is fellelhető, az ankét megrendelt és fizetett volt. Éppen ezért a Holzindustrie Schweighofer úgy gondolja teljesen irreleváns, nem a román faipari viszonyokat tükrözi, ugyanakkor nem mond semmi használhatót arról, hogy cégünk Romániában törvényesen működik-e vagy sem. A Holzindustrie Schweighofer rendelkezik a PEFC bizonylattal, tiszteletben tartja a fakitermelés európai szabványait. A vállalat csak és kizárólag törvényesen kivágott faanyagot vásárol, olyan kísérő dokumentumokkal, amelyeket rendben találunk, tiszteletben tartva minden nemzetközi fenntarthatósági szabványt. A Holzindustrie által felvásárolt összes faanyag engedélyezett forgalmazóktól származik, amelyeket az évek során nagyon szigorú kitétek alapján választottunk ki. Azok a forgalmazók, amelyek nem tartják tiszteletben a törvényes kereteket a fakitermelést illetően, nem láthatják el cégünket faanyaggal” – olvasható a Holzindustrie Schweighofer állásfoglalásában.

szóljon hozzá!
Székelyhon napilap IV. évfolyam, 94. szám
Székelyhon napilap IV. évfolyam, 94. szám

Ezek is érdekelhetik

A rovat további cikkei

2017. március 10., péntek

Pályáznak a kommandói iskola építésére

Az Országos Településfejlesztési Programban pályáznak a kommandói új iskola megépítésére.

Pályáznak a kommandói iskola építésére
Pályáznak a kommandói iskola építésére
2017. március 10., péntek

Pályáznak a kommandói iskola építésére

2017. március 10., péntek

Iskolák is bekapcsolódtak a kupakgyűjtésbe

Lakók, intézmények gyűjtik a műanyagdugókat, juttatják el a Gyergyói Hírlap szerkesztőségébe, hogy közösen segíthessék egy sepsiszentgyörgyi kisfiú gyógyulását. A hároméves Oláh Badi István leukémiás, kezeléséhez kéri a segítséget családja.

Iskolák is bekapcsolódtak a kupakgyűjtésbe
2017. március 10., péntek

Sepsiszentgyörgyön is megemlékeztek a székely szabadságról

A szakadó eső ellenére több százan vettek részt péntek délelőtt Sepsiszentgyörgyön a turulszobornál megszervezett székely szabadság napi megemlékezésen. A sepsiszentgyörgyiekhez a kézdiszékiek is csatlakoztak.

Sepsiszentgyörgyön is megemlékeztek a székely szabadságról
2017. március 10., péntek

Kezdődnek az országos szintű próbavizsgák

A legtöbb nyolcadikos hétfőn találkozik először egy országos szintű megmérettetés tapasztalatával, igaz, még nem élesben, csak próbavizsgát szervez számukra az oktatásügyi minisztérium.

Kezdődnek az országos szintű próbavizsgák
2017. március 09., csütörtök

Az erdőben találták meg az eltűnt kislányt

Eltűnt szerda este egy négyéves kislány a Kovászna megyei Előpatakon. Az erdőben eltévedt gyermekre csütörtök reggel találtak rá.

Az erdőben találták meg az eltűnt kislányt
Az erdőben találták meg az eltűnt kislányt
2017. március 09., csütörtök

Az erdőben találták meg az eltűnt kislányt

2017. március 08., szerda

Kevesen igénylik vissza az ingatlanadót

A sepsiszentgyörgyi vállalkozók mindössze egynegyede él a lehetőséggel, hogy visszaigényelheti ingatlanadója egy részét.

Kevesen igénylik vissza az ingatlanadót
Kevesen igénylik vissza az ingatlanadót
2017. március 08., szerda

Kevesen igénylik vissza az ingatlanadót

2017. március 08., szerda

Idei beruházási tervek Sepsiszentgyörgyön

Kevesebb kellemetlenséget okoznak az idei útfelújítások a sepsiszentgyörgyieknek – ígéri Antal Árpád. A polgármester rámutatott, az elmúlt években előfordult, hogy egy időben ötven helyszínen is dolgoztak, ami megnehezítette a közlekedést a városban.

Idei beruházási tervek Sepsiszentgyörgyön
2017. március 08., szerda

Büntetik az oltást visszautasító kutyatulajdonosokat

Borsos bírságra számíthatnak azok a háromszéki gazdák, akik visszautasították a házi kedvenceik beoltását.

Büntetik az oltást visszautasító kutyatulajdonosokat
2017. március 08., szerda

Szülőföldön magyarul: hamarosan lezárul a támogatásigénylés

Naponta mintegy kétezer támogatási igénylés érkezik be az RMPSZ csíkszeredai székhelyére a Szülőföldön magyarul támogatási program keretében. A pályázatokat március 17-ig lehet elküldeni, eddig közel huszonötezer kérelmet nyújtottak be.

Szülőföldön magyarul: hamarosan lezárul a támogatásigénylés
2017. március 07., kedd

Több pénz jutott december 1-jére, mégis silányabb lett az ünnepség – nem értik

Három hónap alatt sem sikerült kideríteni, hogy mire költötték a szervezők a sepsiszentgyörgyi és Kovászna megyei december elsejei rendezvényre elkülönített közpénzeket – írja kedden a megyeszékhelyi román nyelvű napilap.

Több pénz jutott december 1-jére, mégis silányabb lett az ünnepség – nem értik
Fontos számunkra az adatai védelme!

Annak érdekében, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és hirdetéseket, közösségi médiaszolgáltatásokat nyújtsunk, valamint elemezzük a látogatottságokat, partnereinkkel együtt sütiket (cookie-kat) használunk oldalunkon. Kattintson az Elfogadom a sütiket! gombra az említett technológia webes használatának elfogadásához. Bármikor megváltoztathatja hozzájárulási beállításait.

Szükség van a hozzájárulásához!

Az alábbi listából kiválaszthatja, hogy mely süticsoportok elhelyezéséhez járul hozzá böngészőjében. Mindegyik kategóriához tartozik egy leírás, amelyben részletezzük, hogy mi és partnereink mire használják az Ön adatait. Nagyra értékeljük, ha elfogadja a sütiket, és garantáljuk, hogy adatai biztonságban lesznek.

Tájékoztatás a sütik használatáról
A Príma Press Kft. által használt sütik kezelése

A Príma Press Kft. által üzemeltetett szekelyhon.ro domainen és aldomainjein keresztül elérhető weboldalakon sütiket (angolul: cookie-kat) használ.

A sütik feladata: információkat gyűjtenek a látogatókról és eszközeikről; megjegyzik a látogatók egyéni beállításait, amelyek felhasználásra kerül(het)nek például online tranzakciók igénybevételekor, ezáltal nem kell újra begépelni az adatokat; megkönnyítik a weboldal használatát; célzott hirdetések jelennek meg a weboldalon; minőségi felhasználói élményt biztosítanak.

Mi a süti?

A sütik olyan kisméretű adatcsomagok, szöveges fájlok, amelyek a weboldalon történt látogatás alkalmával kerülnek elhelyezésre a böngészőjében. A sütik lehetővé teszik, hogy a felhasználót a következő látogatásakor felismerje, ezáltal a sütit kezelő szolgáltatónak lehetősége van összekapcsolni a felhasználó aktuális látogatását a korábbiakkal, de kizárólag a saját tartalma tekintetében.

A sütiket megkülönböztethetjük funkciójuk, tárolási időtartamuk alapján, de vannak olyan sütik, amelyeket a weboldal üzemeltetője helyez el közvetlenül, míg másokat harmadik felek helyeznek el.

Az Székelyhon.ro által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon alkalmazott sütik funkciójuk alapján lehetnek: alapműködést biztosító sütik; preferenciális sütik; statisztikai célú sütik; hirdetési célú sütik és közösségimédia-sütik.

A tárolási időtartamuk alapján megkülönböztetünk munkamenet sütiket, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt, és állandó sütiket, amelyeket a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató nem törli.

Alapműködést biztosító sütik

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható.

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Süti lejárata  
PHPSESSID szekelyhon.ro
Feladata a munkamenetek állapotának lekérése, a munkamenetek között.
munkamenet saját
cookieControll szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
cookieControlPrefs szekelyhon.ro
Feladata a süti beállítások megjegyzése
365 nap saját
_ga google.com 2 év harmadik fél
_gat google.com 1 nap harmadik fél
_gid google.com 1 nap harmadik fél
cX_G brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_P brat.ro/sati 365 nap harmadik fél
cX_S brat.ro/sati munkamenet harmadik fél
evid_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_v_{customer_id} brat.ro/sati 90 nap harmadik fél
evid_set_{customer_id} brat.ro/sati 1 nap harmadik fél
 
Preferenciális sütik:

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

Preferenciális sütik listája:

Süti neve Szolgáltató / Funkció Szolgáltató / Funkció
Süti lejárata
 
darkMode szekelyhon.ro
Sötét mód rögzítése
30 nap saját
textsize szekelyhon.ro
Betűméret rögzítése
30 nap saját
 
Hirdetési célú sütik

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha a beállításoknál anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetések fognak megjelenni.

Hirdetési célú sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
__gads google.com 2 év harmadik fél
_fbp facebook.com 3 hónap harmadik fél
ads/ga-audiences google.com munkamenet harmadik fél
DSID google.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 100 nap harmadik fél
IDE google.com 1 év harmadik fél
pcs/activeview google.com munkamenet harmadik fél
test_cookie google.com 1 nap harmadik fél
tr facebook.com munkamenet harmadik fél
 
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

Közösségimédia-sütik listája:

Süti neve Szolgáltató Süti lejárata  
act facebook.com munkamenet harmadik fél
c_user facebook.com 1nap harmadik fél
datr facebook.com 1 nap harmadik fél
fr facebook.com 1 nap harmadik fél
locale facebook.com 1nap harmadik fél
presence facebook.com munkamenet harmadik fél
sb facebook.com 1 nap harmadik fél
spin facebook.com 1 nap harmadik fél
wd facebook.com 1 nap harmadik fél
x-src facebook.com 1 nap harmadik fél
xs facebook.com 1 nap harmadik fél
urlgen instagram.com munkamenet harmadik fél
csrftoken instagram.com 1 év harmadik fél
ds_user_id instagram.com 1 hónap harmadik fél
ig_cb instagram.com 1 nap harmadik fél
ig_did instagram.com 10 év harmadik fél
mid instagram.com 10 év harmadik fél
rur instagram.com munkamenet harmadik fél
sessionid instagram.com 1 év harmadik fél
shbid instagram.com 7 nap harmadik fél
shbts instagram.com 7 nap harmadik fél
VISITOR_INFO1_LIVE youtube.com 1 nap harmadik fél
SSID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SID  youtube.com 1 nap harmadik fél
SIDCC  youtube.com 1 nap harmadik fél
SAPISID  youtube.com 1 nap harmadik fél
PREF  youtube.com 1 nap harmadik fél
LOGIN_INFO  youtube.com 1 nap harmadik fél
HSID  youtube.com 1nap harmadik fél
GPS  youtube.com 1nap harmadik fél
YSC  youtube.com munkamenet harmadik fél
CONSENT  youtube.com 1 nap harmadik fél
APISID  youtube.com 1nap harmadik fél
__Secure-xxx  youtube.com 1 nap harmadik fél
 
A Príma Press Kft-vel szerződött partnerek által alkalmazott sütik leírása

A weboldalon más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket. A partnerek által alkalmazott sütikről a felhasználók a szolgáltatók saját honlapján tájékozódhatnak:

Studiul de Audienta si Trafic Internet (SATI): https://www.cxense.com/about-us/privacy-policy

Google Analytics: https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/gtagjs/cookie-usage

Google Ads: https://www.google.com/intl/en/policies/privacy

Google AdSense: https://policies.google.com/privacy?hl=hu

Facebook: https://www.facebook.com/policy/cookies/

Twitter: https://help.twitter.com/en/rules-and-policies/twitter-cookies

A Príma Press Kft-vel szerződéses kapcsolatban nem álló, harmadik felek által elhelyezett sütik

A fent leírtakkal ellentétben a Príma Press Kft. szerződéses kapcsolatban nem álló más szolgáltatások üzemeltetői is helyezhetnek el sütiket a weboldalon, a cégünktől függetlenül, saját működésük érdekében. Az ilyen, harmadik felek által használt sütik elhelyezése ill. az azt elhelyezők által esetlegesen folytatott adatkezelések tekintetében a Príma Press Kft. semmilyen felelősségen nem vállal, e téren felelősségüket kizárja.

Hogyan módosíthatók a sütibeállítások?

A korábban eszközölt sütibeállításokat desktopon a láblécében található Sütibeállítások menüre kattintva bármikor megváltoztathatja. Mobilon pedig a menü gombra, majd a Sütibeállítások menüre bökve éri el.

Alapműködést biztosító sütik:

Ezek a sütik biztosítják a weboldal megfelelő működését, megkönnyítik annak használatát. Enélkül a weboldal használata nehézkesen, vagy egyáltalán nem biztosítható. 

A sütik között vannak olyanok, amelyek törlődnek, amint a látogató bezárja a böngészőt (munkamenet sütik), míg másokat a látogató gépe ill. a böngészője mindaddig ment, amíg azok mentési időtartama le nem jár vagy a látogató azokat nem törli (állandó sütik).

Az alapműködést biztosító sütik között találhatók a cikkbe elhelyezett, harmadik fél által nyújtott tartalmak, mint például beágyazott YouTube-videók vagy Facebook-posztok stb. sütijei.

Alapműködést biztosító sütikhez tartoznak a statisztikai célú sütik is. A statisztikai célú sütik a felhasználói élmény javítása érdekében, a weboldal fejlesztéséhez, javításához kapcsolódnak. Lehetővé teszik, hogy a weboldal üzemeltetője azzal kapcsolatosan gyűjtsön adatokat, hogy a felhasználók miként használják az adott oldalt.

Alapműködést biztosító sütik listája: PHPSESSID, cookieControll, cookieControlPrefs, _ga, _gat, _gid, cX_G, cX_P, cX_S, enr_cxense_throrrle, evid_{customer_id}, evid_v_{customer_id}, evid_set_{customer_id}.


NEM FOGADOM EL
MINDIG AKTÍV
Preferenciális sütik

A preferenciális sütik használatával olyan információkat tudunk megjegyezni, mint például a sötét mód vagy betűméret-állító használata. Ha nem fogadja el ezeket a sütiket, akkor ezeket a funkciókat nem tudja használni.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben bizonyos funkciók nem lesznek aktívak

Preferenciális sütik listája: darkMode, textsize


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM
Hirdetési célú sütik:

A hirdetési sütik célja, hogy a weboldalon a látogatók számára releváns hirdetések jelenjenek meg. Ezek a sütik sem alkalmasak a látogató személyének beazonosítására, sütiket hirdetési partnereink állíthatják be. Ezek a cégek felhasználhatják a gyűjtött adatok alapján az Ön érdeklődési profiljának létrehozására és más webhelyek releváns hirdetéseinek megjelenítésére. Ha anonimizálja ezeket a sütiket, akkor kevésbé releváns hirdetései lesznek.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

NORMÁL – az Ön profilja szerint, személyre szabott hirdetések jelennek meg

ANONIM – a hirdetés az Ön profiljától függetlenül jelenik meg

Hirdetési célú sütik listája: __gads, _fbp, ads/ga-audiences, DSID, fr, IDE, pcs/activeview, test_cookie, tr.


ANONIM
NORMÁL
Közösségimédia-sütik

A közösségimédia-sütik célja, a weboldalon használt közösségimédia-szolgáltatások biztosítása a látogató számára. Például, amikor a látogató a weboldalról tartalmat oszt meg a Facebookon, Twitteren, vagy a Bejelentkezem Facebook-fiókkal funkciót használja. A közösségimédia-szolgáltatók a sütiken keresztül adatokat gyűjthetnek arról, hogy a látogató hogyan használja a közösségi média által biztosított szolgáltatásokat, milyen tartalmakat oszt meg, mit lájkol stb.

A látogatónak lehetősége van a következő beállítások közül választani:

ELFOGADOM – ez esetben minden funkciót tud használni

NEM FOGADOM EL – ebben az esetben a közösségi média funkciói nem lesznek aktívak

Közösségimédia-sütik listája: act, c_user, datr, fr, locale, presence, sb, spin, wd, x-src, xs, urlgen, csrftoken, ds_user_id, ig_cb, ig_did, mid, rur, sessionid, shbid, shbts, VISITOR_INFO1_LIVE, SSID, SID, SIDCC, SAPISID, PREF, LOGIN_INFO, HSID, GPS, YSC, CONSENT, APISID, __Secure-xxx.


NEM FOGADOM EL
ELFOGADOM